Milioane de oameni se întorc la Dumnezeu în Indonezia

Milioane de oameni se întorc la Dumnezeu în Indonezia

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Milioane de indonezieni se întorc la Dumnezeu, însă autoritățile refuză să recunoască această creștere în cea mai mare națiune musulmană din lume. „Între trei și patru milioane de oameni s-au întros la Hristos în ultimul an”, au declarat oficialitățile creștine care cunosc situația.

Toți cei care vorbesc despre acest subiect vorbesc cu condiția anonimatului, deoarece problema convertirii rămâne extrem de sensibilă în Indonezia, unde zeci de oameni sunt închiși sau au fost omorâți fiind acuzați de „blasfemie” împotriva islamului. „Chiar dacă vedeți pe cineva îmbrăcat ca un musulman, e posibil ca acea persoană să fie creștină, de fapt”, a spus un lider evanghelist.

În capitala Indoneziei, Jakarta, e posibil ca aproximativ 40-50% dintre locuitori să fie „creștini”, potrivit estimărilor bisericilor. Rămâne însă necunoscut numărul celor care sunt cu adevărat „născuți din nou” - o mișcare care implică acceptarea lui Isus Hristos ca „Domn și Salvator personal”. A fi „născut din nou” este, de fapt, esența creștinismului.

„Musulmanii reprezintă aproximativ 87% din populația totală de 260 de milioane de persoane”, a declarat agenția centrală de informații americane (CIA), însă aceste estimări ale guvernului sunt din anul 2010.

De asemenea, s-a constatat că numărul creștinilor, protestanții (7%) și catolicii (2,9%), a crescut constant în ultimii ani. „Aproximăm că în decurs de 10 ani, cel puțin jumătate din populația Indoneziei va fi creștină” a declarat pentru BosNewsLife un pastor evanghelist. Acest lucru ar putea însemna că până în 2028 aproximativ 130 de milioane de indonezieni se vor identifica cu creștinismul.

„În Indonezia se întâmplă o trezire”, a adăugat evanghelistul care a călătorit prin cele mai îndepărtate zone din Indonezia. Unii „l-au acceptat pe Isus Hristos ca Domn pentru că au văzut sau au auzit de vindecări miraculoase în timpul vizitelor evanghelice”, a declarat el într-un interviu pentru BosNewsLife.

Creștinii vorbesc despre dezamăgirea legată de reglementările stricte ale islamului și lipsa libertății religioase. Cu toate acestea, opoziția față de creștinism, încurajată de un număr din ce în ce mai mare de militanți și indivizi islamici din Indonezia, a contribuit la tensiunile religioase, chiar și în cadrul instituțiilor guvernamentale.

Anul trecut, guvernatorul creștin din Jakarta a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru blasfemie, fiind acuzat că „subminează reputația Indoneziei prin practicarea unei forme moderate de islam”. Guvernatorul Basuki „Ahok” Tjahaja Purnama a făcut apel la verdictul și sentința primită, după ce juriul format din cinci judecători a declarat că „este evident și este dovedit că guvernatorul e vinovat de blasfemie”.

Guvernatorul a spus că oamenii se înșeală dacă cred că Coranul interzice musulmanilor să voteze un non-musulman. El a fost, de asemenea, criticat dur pentru că deseori cita Biblia și credința creștină în discursuri.

„Cazul guvernatorului arată că a fi un creștin poate să submineze și astăzi cariera unui om în Indonezia”, a declarat o femeie creștină. „Din această cauză, mulți creștini preferă să rămână musulmani pe hârtie”, a adăugat ea referindu-se la preferințele religioase pe cărțile de identitate și alte documente.

Femeia de 43 de ani, pe care BosNewsLife a ales să o numească „Victoria” din motive de siguranță, a spus: „M-aș fi putut căsători cu un bărbat musulman foarte bogat care mi-a oferit case și mașini. Totuși, asta ar fi însemnat convertirea la Islam. Am refuzat pentru că Isus Hristos este pe primul loc în viața mea”.

Președintele Indoneziei Joko „Jokowi” Widodo, care a câștigat alegerile din iulie 2014, a fost criticat pentru că nu a făcut suficient pentru a combate intoleranța religioasă după atentatele asupra unor biserici creștine, în urma cărora au murit zeci de persoane în ultimii ani. De asemenea, datorită multor creștini care conduc afaceri importante, președintele musulman este supus presiunii de a îndrepta relațiile cu creștinii.

Solicitările pentru un interviu cu liderul indonezian au rămas fără răspuns până acum, însă vicepreședintele Jusuf Kalla a declarat că libertatea religioasă în Indoneziei este „mai bună decât în alte țări” și „un model pentru alte țări în ceea ce privește toleranța religioasă”.

În ciuda acestor dificultăți, creștinii au declarat pentru BosNewsLife că rămân speranțe cu privire la viitorul acestei națiuni foarte diverse. Zeci de mii de congregații penticostale și alte congregații evanghelice au fost deja înființate în întreaga țară, în timp ce bisericile mai tradiționale sunt de asemenea active. În plus, lucrătorii bisericii doresc ca mulți să primească o Biblie într-una din sutele de limbi locale din Indonezia modernă.

„Hristos lucrează în moduri pe care nu le înțelegem întotdeauna”, a subliniat un lucrător bisericesc.

Sursă: Assist News Service

4011 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.