Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Dupa ce au vazut atrocitatile comise de Statul Islamic, multi musulmani parasesc islamul

Kurdistanul este adesea numit „celalalt Irak”. Kurdistanul este o regiune autonoma, controlata de kurzi. Din 2014, soldatii kurzi lupta alaturi de soldatii din SUA si de fortele coalitiei pentru a scoate armata jihadista a Statului Islamic de pe un teritoriu de mii de kilometrii situat in Siria si Irak. Dupa ce SUA a decis sa isi retraga fortele din Siria, multi kurzi sunt ingrijorati cu privire la viitorul lor.

George Thomas: Chuck Holton ni s-a alaturat din capitala Kurdistanului, din Erbil. Chuck, ai avut ocazia sa vizitezi o biserica mica in Erbil, condusa de misionari americani. Spune-ne ce ai vazut.

Chuck Holton: Serviciul de azi dimineata a fost fascinant. Biserica este condusa de un cuplu care s-a mutat aici acum vreo noua ani. El este un fost soldat din infanteria marina, a absolvit facultatea de teologie si acum slujeste ca pastor. El a simtit chemarea de a veni aici si de a intemeia o biserica. La serviciul din aceasta dimineata au participat vreo 50-60 de oameni si au fost reprezentate cel putin 20 de tari. Multi dintre membrii acestei comunitati sunt expatriati. Sunt multi expatriati in Erbil. Mi s-a parut interesant faptul ca biserica are membri irakieni. Am vorbit cu kurzi, irakieni si chiar si iranieni care au fost musulmani. Unul dintre ei mi-a spus ca a parasit islamul, a devenit ateu si, in cele din urma, a devenit crestin datorita organizatiei Statului Islamic. Dupa ce a vazut brutalitatile comise de Statul Islamic in 2014 in aceasta zona, el nu a putut accepta ideea ca membrii Statului Islamic s-au considerat musulmani. El a spus ca multi musulmani au aceeasi parere si acum incearca sa gaseasca o credinta mai buna, mai iubitoare.

George Thomas: Acum sunt mai multi musulmani care sunt dispusi sa auda despre Isus dupa ce au vazut faptele comise de fratii lor prin credinta in numele islamului?

Chuck Holton: Asa este. De fapt, la serviciul din aceasta dimineata au participat multi tineri care inca nu sunt crestini, dar au venit pentru ca ei sunt in cautare, asculta, citesc Biblia si incearca sa gaseasca raspunsuri. Unii au avut viziuni. Altii, asa cum a spus pastorul, sunt dezgustati, asa cum sunt in general oamenii din Kurdistan, de brutalitatile comise de Statul Islamic si astfel, ei se indeparteaza de islam. Se pare ca astfel, aceasta cultura respinge si normele culturale mai mult decat pe cele religioase. Se pot vedea tot mai putine femei cu val in nordul Irakului. Tocmai am venit de la mall si m-a surprins faptul ca femeile purtau haine occidentale. Cam asa a fost mereu in Kurdistan. Aceasta este o zona cosmopolitana si accepta alte credinte. Desi majoritatea populatiei este sunita, aici mai traiesc yaziditi, druzi, crestini asirieni si multi alti credinciosi de diverse denominatii. Cultura devine tot mai occidentala si acest fapt ma surprinde.

George Thomas: Chuck, mai avem cateva secunde. Kurzii isi doresc de mult timp sa aiba propria patrie. Dorinta lor poate deveni realitate?

Chuck Holton: Nu cred ca este posibil in viitorul apropiat, deoarece Iranul controleaza foarte mult Irakul. Astfel, ei se opun. Nici sirienii nu vor asta. Nici Biserica nu vrea asta. Cred ca daca Statele Unite ar sprijini poporul kurd atunci ei ar avea sansa sa aiba propria patrie. Aici se spune ca americanii fac mereu ce este corect, odata ce au epuizat toate celelalte optiuni.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 759 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: statul islamic, mantuire, orientul mijlociu, convertire

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.