Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Politicienele americane Omar și Tlaib au interdicție de a vizita Israelul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a susținut decizia guvernului său de a interzice accesul în Israel în cazul lui Ilhan Omar și Rashida Tlaib, membre în Congres, fiindcă susțin o mișcare care boicotează Israelul. Lui Tlaib i s-a permis totuși să-și viziteze familia din Cisiordania, dar a refuzat, spunând că nu poate veni în contextul restricției impuse de Israel. Interdicția controversată a făcut ca mai mulți lideri din SUA și din Israel să aibă păreri diferite în această situație. Iată cum și-a apărat Netanyahu decizia !

Într-o declarație, el spunea: ``Ca democrație liberă și vibrantă, Israelul e deschis criticilor cu o singură excepție: legea israeliană le interzice accesul în Israel celor care îndeamnă și lucrează la impunerea de boicoturi față de Israel, la fel cum și alte democrații interzic intrarea oamenilor care urmăresc să aducă vătămare țării.``

Președintele Trump a postat pe Twitter înainte de anunțul lui Netanyahu...

Donald Trump, președintele Americii: Aceste femei vor să boicoteze Israelul și au spus lucruri oribile despre poporul evreu, despre Israel și israelieni. Cred că ar fi ceva foarte neobișnuit ca Israelul să le permită accesul în țară acestor două femei care vorbesc atât de rău despre Israel.

Mulți cred că din cauza postării lui Trump, Netanyahu a luat decizia să le pună interdicție celor două membre ale Congresului American. Trump spunea că Israelul ar arăta o mare slăbiciune dacă le-ar permite să vină, deși, în urmă cu câteva săptămâni, ambasadorul Israelului în SUA spunea că Israelul ar putea permite accesul lui Omar și Tlaib din respect pentru Congres.

Omar și Tlaib au ripostat față de Netanyahu. Omar l-a acuzat că pune interdicție femeilor musulmane și a adăugat că decizia e o insultă la valorile democrației.

Unul dintre motivele pentru care Netanyahu spunea că Omar și Tlaib au primit interdicție e fiindcă vizita lor a fost sponsorizată de MIFTAH, o organizație ce susține mișcarea BDS și care îndeamnă atentatorii sinucigași să ia parte la mișcarea de rezistență.

Ambasadorul american în Israel, David Friedman, spunea într-o declarație că 70 de noi membri ai Congresului American, din ambele partide, și-au finalizat vizita în Israel, dar că delegația Tlaib-Omar le-a impus limite să ia parte doar la tururile turistice organizate de activiștii BDS dintre cei mai înverșunați.

Ted Lieu, membru democrat în Congres, l-a acuzat într-o postare pe Friedman de loialitate dublă, o acuzație socotită de mulți a fi antisemită. Mai apoi și-a cerut scuze și a șters postarea.

Cu câteva zile înainte de scandalul legat de Omar și Tlaib, una dintre cele mai mari delegații bipartide din partea Camerei Reprezentanților SUA a venit în vizită în Israel și a arătat susținere față de statul evreiesc. Cei care au lipsit din cadrul delegației au fost patru femei membre în Congres, anume Rashida Tlaib, Ayanna Pressley, Ilhan Omar și Alexandria Ocasio-Cortez, cunoscute ca fiind ``plutonul``. Toate patru au vorbit pe față împotriva Israelului. Tlaib spunea recent în Camera Reprezentanților că boicotul față de Israel are legitimitatea boicotului față de Germania din perioada nazistă.

Rashida Tlaib: Eu nu pot sta pasivă la aceste atacuri asupra libertății noastre de exprimare și a dreptului de a boicota politicile rasiste ale guvernului statului Israel. Americanii au boicotat Germania din perioada nazistă ca răspuns la dezumanizarea, încarcerările și genocidul față de evrei.

Din cauza comentariilor recente ale lui Tlaib și Omar, se pare că Departamentul de Stat american și-a revizuit definiția antisemitismului, care include acum comparații între politicile Israelului contemporan și cele ale naziștilor.

Steny Hoyer, liderul majorității din Camera Reprezentanților și Kevin McCarthy, liderul minorității, au fost șefii delegației formată din 41 de democrați și 31 de republicani, recent aleși în Camera Reprezentanților. Ei spuneau că dacă ``plutonul`` ar fi venit având o minte deschisă, puteau învăța mai multe despre Israel.

Steny Hoyer, liderul majorității din Camera Reprezentanților: Dacă ar face acest lucru, cred că ar putea avea o înțelegere și o susținere mai bună față de interesele israelienilor și ale palestinienilor deopotrivă.

Kevin McCarthy, liderul minorității din Camera Reprezentanților: Oricine vine cu urechile, ochii și mintea deschise va pleca de aici cu înțelegerea, așa cum și ceilalți membri o au, că legătura dintre noi și israelieni e indestructibilă.

În ciuda diferențelor, cei doi lideri au fost de acord în mare parte că cele două partide stau împreună în ce privește susținerea Israelului și nevoia de a înțelege provocările cu care se confruntă statul evreiesc.

Steny Hoyer, liderul majorității din Camera Reprezentanților: Au fost 72 de membri ai Congresului, uniți în dorința lor fermă de a susține statul Israel, succesul, suveranitatea și securitatea sa.

CBN a avut un interviu cu liderul minorității, McCarthy. În urmă cu câțiva ani, el a început să-i aducă pe membrii democrați și republicani în Israel.

Kevin McCarthy: Am dorit să fie cumva o suprapunere fiindcă nu vreau ca dezbaterea despre Israel să fie partizană. De atâtea ori, însă, mai ales în noul partid democrat, acesta se dezbină intern și de aceea acesta e un moment bun în care putem veni împreună. Nu avem un aliat mai mare și nu există legătură mai puternică decât cea dintre America și Israel dar, din nefericire, noul partid democrat a făcut ca lucrurile să fie dificile.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 291 – august 2019. Citește ultimele știri creștine aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.