Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

BDS: Fonduri și eforturi pentru eliminarea Israelului

Vorbim despre una dintre cele mai puternice mișcări anti-Israel din lume la ora actuală, BDS. Vine de la boicot, dezinvestiții și sancțiuni. E foarte bine finanțată și se răspândește în campusurile universitare din SUA.

Din nou îl avem pe Dale Hurd cu detalii.

Dale Hurd: De la râu până la mare! Activiștii BDS îți vor spune că ei doar apără drepturile palestinienilor, dar când scandează „de la râu până la mare”... „De la râu până la mare, Palestina, liberare !”

... Ei, de fapt, îndeamnă la distrugerea completă a Israelului.

Activistă BDS: Mișcarea noastră, mișcarea BDS și mișcarea de solidaritate pentru Palestina reușește în sfârșit să reformuleze conversația și de aceea le e lor așa de frică !

Mișcarea BDS e în plină ascensiune și a devenit o forță în tot mai multe campusuri universitare. Ținta este o singură națiune, singura democrație din Orientul Mijlociu.

Richard Millet: Nicio altă țară, doar Israel !

Richard Millet urmărește mișcarea BDS prin intermediul site-ului lor.

Richard Millet: Ei nu vor îndemna la boicoturi față de America sau față de alte națiuni cu care nu sunt în bune relații, nici pentru Marea Britanie sau guvernul britanic, ale cărui politici mișcarea BDS nu le agreează, ca să nu mai spunem de China, Rusia, Siria, Arabia Saudită. Niciun boicot acolo și începi să te întrebi de ce!

Răspunsul la întrebare poate fi găsit în răspunsul la o altă întrebare importantă, anume, cine a fondat mișcarea BDS. Liderii BDS spun că mișcarea s-a lansat în 2005 de către societatea civilă palestiniană, dar dovezile arată că aceasta e o minciună.

Putem privi acest videoclip cu liderii BDS discutând despre originea mișcării la o conferință din mai anul acesta. Ilan Pappe e directorul Centrului European pentru Studii Palestiniene de la Universitatea Exeter din Anglia. El e considerat a fi unul dintre liderii intelectuali ai mișcării BDS.

Aici, Pappe va recunoaște că nu palestinienii au creat mișcarea BDS.

Illan Pappe, lider, BDS: Noi suntem implicați activ.

Palestinienii au lansat mișcarea BDS în 2005, adică, în 2004.

Illan Pappe: Da, nu e chiar adevărat, dar, de dragul istoriei, să spunem că da.

E important.

Nu e adevărat, dar e important.

Dale Hurd: E important deoarece, dacă nu palestinienii au început mișcarea BDS, atunci întrebarea e cine a înființat-o.

Expertul în BDS, profesorul Gerald Steinberg din Ierusalim spune că BDS e o creație a socialiștilor europeni împreună cu națiunile musulmane care se opun Israelului, conduși de organizația Conferința Islamică, ce cuprinde 57 de națiuni și e cel mai mare bloc votant din ONU.

Gerald Steinberg: Ei s-au aliat cu extrema stângă, a început de fapt cu URSS, a ajuns mai departe la Troțki și Partidul Laburist din Marea Britanie și cuprinde mulți alți aliați radicali. Faptul că aceasta e, în mai multe privințe, o mișcare politică radicală europeană o face și mai puțin legitimă. Boicoturile față de Israel au existat încă dinainte de înființarea sa ca stat. Unii spun că primele ar fi fost încă din 1933, în Germania din perioada nazistă. Mișcarea modernă BDS a căpătat formă însă la conferința ONU împotriva rasismului din 2001, care s-a ținut la Durban, Africa de Sud, un eveniment atât de plin de antisemitism fără frâu, încât delegația americană și cea israeliană au părăsit conferința.

O altă întrebare-cheie e cine finanțează BDS. Steinberg spune că mișcarea primește sute de milioane de dolari anual.

Gerald Steinberg: Unele finanțări sunt dificil de urmărit, dar dacă locuiești într-o națiune vestică, e foarte probabil că și tu ai contribuit la finanțarea acesteia prin plata impozitelor și probabil chiar dând zeciuială. Mișcarea BDS primește mare parte din finanțare din partea UE și a guvernelor naționale europene și chiar guvernului SUA, prin banii oferiți ONG-urilor care pretind că luptă pentru drepturile omului, dar care se opun statului Israel.

Chiar unele „lucrări” de caritate creștine dau bani către BDS. Pagina web a Christian Aid vrea să pară că luptă contra sărăciei. Dacă mai răsfoiți prin site-ul lor, veți găsi că ei susțin și mișcarea BDS, așa cum o face de altfel și Biserica Prezbiteriană din SUA.

În timp ce mișcarea BDS e un faliment pe de o parte, fiindcă are foarte puține reușite în zona creării de politici, a avut succes pe altă parte, răspândind antisemitism prin campusurile universitare.

Ronnie Fraser, directorul fondator al Academic Friends of Israel, atrage atenția că următoarea generație de lideri e spălată pe creier cu ideea că Israelul ar fi cea mai de lepădat națiune de pe Pământ.

Știre difuzată în cadrul emisiunii Jerusalem Dateline 292 – august 2019. Citește ultimele știri creștine aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.