Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Turcia și intenția refacerii califatului

Cu câteva zile înaintea unei vizite la Casa Albă cu președintele Trump, președintele Turciei spune că trupele sale vor continua asaltul din nord-estul Siriei.

Chris Mitchell, reporter, CBN: Jihadiștii susținuți de Turcia continuă atacurile, amenințând creștinii și alte minorități religioase. Mulți văd invazia ca pe un prim pas din visul președintelui Erdogan de expansiune a Turciei.

Unii cred că liderii Turciei plănuiesc să cucerească și mai mult teritoriu în regiune. Recent, ministrul apărării din Turcia a postat această hartă care arată porțiuni din Grecia, Siria și Irak ca parte dintr-o Turcie extinsă.

Harta e construită după jurământul otoman național din 1920 care include teritorii pe care Turcia crede că le-ar fi meritat la sfârșitul Primului Război Mondial. Amândouă hărțile includ orașele irakiene Erbil, Mosul și teritoriul bogat în petrol Kirkuk.

În 2016, președintele Turciei Erdogan spunea, legat de Mosul, că oamenii ar trebui să citească jurământul național și să înțeleagă ce înseamnă pentru ei acele teritorii.

Dalton Thomas, fondator, Frontier Alliance International: Intenția lor deschisă e de a reface califatul original care a fost dezmembrat în 1924. 2024 e un an extrem de important pentru ei fiindcă e aniversarea a 100 de ani de la califat, iar regimul din Turcia încearcă în acest moment să restaureze acel califat.

Hedding face legătura cu al Doilea Război Mondial.

Charmaine Hedding: Cred că noi, cei din Vest, am lăsat acest câmp de bătălie în mâinile Turciei, sperând că va fi pace, la fel cum

Hedding și alți credincioși sunt de părere că un spațiu aerian interzis, impus de SUA, ar putea împiedica comiterea unui alt genocid.

Chris Mitchell: Ce spune asta despre oamenii pe care îi ajutați ?

Dave Eubank: Ei sunt foarte primitori și iubitori, dar și disperați.

Acum are loc o purificare etnică la care și America e părtașă. Nu e vorba de un genocid clar, fiindcă nimeni nu stă să vadă dacă va fi sau nu ucis, fiindcă li s-a spus că vor fi uciși. Ieri vorbeam cu câteva fete care construiau o nouă tabără pentru refugiați și le-am întrebat de ce au plecat. Ele mi-au spus că din cauza turcilor.

- „Ce v-ar putea face ei ?”

- „Ne-ar omorî.”

Până și micuții știu asta.

Chris Mitchell: Dave, chiar înainte să înceapă invazia turcă, auzeam despre importanța unei zone aeriene interzise. Aparent, SUA controlează spațiul aerian acolo. Pentru oamenii de la sol, cum ar fi FDS, cât de important ar fi un astfel de spațiu aerian restricționat ?

Dave Eubank: E absolut esențial! Echipa noastră a petrecut o noapte întreagă căutând patru răniți loviți de o dronă. Motivul pentru care nu am putut ajunge direct la ei a fost pentru că eram aproape de armata liberă siriană și dronele ne-ar fi eliminat.

A trebuit să ne strecurăm prin spate. Trebuie să ne ascundem de drone și îmi vine să urlu fiindcă, în timp ce noi făceam manevra de ocolire, unul din cei patru a murit și noi trebuia să-l salvăm. Un altul a fost adus la noi la miezul nopții, adică la trei dimineața.

Doi dintre ei au murit. Ne-a luat o noapte întreagă, până dimineața la ora 9, să-i găsim pe ceilalți doi și asta din cauza dronelor.

Am văzut atacuri cu drone în fiecare zi. În ultimele zile au fost 18 atacuri cu drone și au murit oameni. Un atac a avut loc mai devreme. O zonă aeriană interzisă ar stopa toate acestea și le-ar permite kurzilor și creștinilor să țină piept invadatorilor. Ar fi crucial.

Chris Mitchell: Care e mesajul tău pentru americani?

Dave Eubank: Mulțumim că îi iubiți pe kurzii și pe creștinii de aici, care acum nu mai sunt decât foarte puțini. Mulțumim că vă rugați pentru ei. Rugați-vă pentru președintele nostru cu dragoste. Spiritul iubirii e ceea ce schimbă inimile. Când Duhul Sfânt mă convinge cu dragoste, atunci mă schimb.

Ei își pun mințile și experiența laolaltă, dar dacă se supun lui Dumnezeu, El îi va ajuta, fiindcă lumea e a tuturor, nu a americanilor sau a turcilor. E suficient de încăpătoare pentru noi toți.

Rugați-vă și apoi luați legătura cu reprezentanții dvs. și spuneți-le că nu puteți accepta să luați parte la o purificare etnică și la un genocid, lucruri la care asistăm acum în parte, spuneți-le că nu veți tolera așa ceva. Trebuie să schimbăm situația. „Dumneata ești reprezentantul meu, te rog să faci ceea ce trebuie.„Asta trebuie făcut. Apoi, ar fi bine dacă pot să trimită și fonduri.

Sunt tot felul de organizații, noi suntem Free Burma Rangers și facem o lucrare mai mică pe teren. Sunt și alte organizații, care fac lucrări mărețe, FAI, Partners Relief and Development, Bring Hope, Victor Marks, risc să las pe dinafară mulți alți oameni și organizații care sunt implicate să ajute aici. Alegeți una și susțineți-o ca să poată ajuta aici.

Chris Mitchell: Dave, mulțumim tare mult! Ai grijă de tine, ne vom ruga pentru tine!

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.