Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Ce cred musulmanii despre vremurile sfârșitului?

Noul comandant al forțelor de elită Quds ale Iranului e generalul Esmail Ghaani, care a promis să continue pe calea lui Qassem Suleimani și să pregătească domnia globală a „imamului ascuns”. Ghaani se referă la cel de-al 12-lea imam șiit, un stâlp de bază din credința musulmanilor șiiți. Iată o relatare realizată de George Thomas despre credința legată de sfârșitul lumii a multora dintre liderii Iranului. Reportajul a fost realizat în urmă cu câțiva ani, în timpul mandatului fostului președinte iranian Mahmud Ahmadinejad. E încă foarte relevant pentru Iranul de azi.

George Thomas: Pentru a înțelege perspectivele „mesianice” și apocaliptice ale lui Ahmadinejad, trebuie să mergem la o moschee dintr-un mic sat, Jamkaran, din Iran. În spatele acestei moschei e o fântână de unde Ahmadinejad și milioane de alți musulmani șiiți cred că într-o bună zi va ieși versiunea lor de mesia, unul islamic și anume Mahdi, sau cel de-al 12-lea imam. Joel Rosenberg a scris o carte despre el.

Joel Rosenberg, autor: Se crede că acest lider islamic va veni într-o bună zi, în vremea sfârșitului, și va aduce judecată pe pământ.

Zeci de mii de musulmani merg în fiecare noapte la acea fântână, care e acoperită, pentru protecție, de o cutie luminată în verde. În mare parte a timpului, aici se spun rugăciuni și se sărută cutia din metal. Alții scriu rugăciuni către Mahdi pe care le lasă să cadă în fântână. Mulți sunt cei care, precum acest băiat cu lanternă, cred că Mahdi stă ascuns pe fundul fântânii și citește aceste rugăciuni.

Tânăr musulman: Mă uitam cu lanterna, sperând că-l voi vedea pe Mahdi, dar n-am reușit în această seară. Potrivit erudiților șiiți, Mahdi, un descendent al profetului Mahomed, a dispărut la mijlocul secolului al IX-lea.

Joel Rosenberg: Musulmanii șiiți așteaptă reîntoarcerea celui de-al 12-lea imam la sfârșitul zilelor, când va fi o vreme de genocid, războaie și haos în întreaga lume.

Sunniții, ce reprezintă majoritatea musulmanilor din lume, văd altfel venirea lui Mahdi, despre care cred că încă nu s-a născut și că va proveni din Fatima, fiica profetului Mahomed.

Musulmanii șiiți cred că al 12-lea imam este în viață și că va reapărea înainte de ziua judecății.

Fratele Waheed, un musulman convertit la creștinism, e gazda unui talkshow popular în Orientul Mijlociu.

Fratele Waheed: Cu siguranță, toți musulmanii trebuie să creadă în vremea sfârșitului. În ciuda diferențelor teologice dintre șiiți și sunniți legate de mesia islamic, a crede în vremea sfârșitului e ceva obligatoriu.

Atât șiiții cât și sunniții cred că vremea sfârșitului va fi marcată de evenimente apocaliptice.

Fratele Waheed: Înainte de revenirea lui Mahdi, va fi haos în lume, războaie, foamete și catastrofe naturale vor devasta pământul, dar când Mahdi va veni, va aduce pace și dreptate. Aproape toți musulmanii cred că, la revenirea lui Mahdi, el va fi însoțit de Isus Hristos, cunoscut în islam ca fiind profetul Isa.

Fratele Waheed: Ei cred că Isus se va reîntoarce pe pământ și va ucide „porcii”, va distruge crucile și îi va ucide pe evrei și îl va învinge pe Antihrist.

Până atunci, Ahmadinejad, care se crede un fel de Ioan Botezătorul, spune lumii să se pregătească.

Joel Rosenberg: El crede că vremea sfârșitului e aproape, că mesia islamic vine și că un mod de a grăbi venirea celui de-al 12-lea imam ca să domnească pe pământ e să distrugă civilizația iudeo-creștină așa cum o știm noi.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 310 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.