Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Armamentul viitorului

Israelul se pregătește să facă față amenințărilor de la granițele sale, dar, în același timp, dezvoltă armament pentru viitor. Recent, armata israeliană a demarat un proiect de construcție la granița sa de nord, într-un efort de a proteja israelienii de gruparea teroristă susținută de Iran, Hezbollah din Liban.

Armata israeliană a adus utilaje grele la granița cu Libanul pentru a începe construcția unui sistem de apărare subteran. Sistemul va conține senzori sofisticați și tehnologie secretă pentru a detecta tunelurile subterane ale Hezbollah și ca să îi protejeze pe israelienii de la granița de nord. Anul trecut, ”„Știrile CBN ” a realizat un reportaj deosebit dintr-un tunel al Hezbollah descoperit de armata israeliană. A fost construit așa încât sute de soldați ai Hezbollah să se poată infiltra în nordul Israelului. Purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, ne spunea atunci că acel tunel masiv, lung de 1,6 km și adânc cât un bloc cu 22 de etaje a ajuns aproape în faza operațională și reprezenta un pericol iminent.

E operațional în sensul că Hezbollah căpăta abilitatea de a pătrunde în masă în țară și putea invada cele două comunități israeliene din apropiere, aflate la mai puțin de șase minute de alergat din locul unde suntem noi acum.

Expertul în strategii de război cu tuneluri, Daphne Richemond Barak, spunea că aceste tuneluri sunt neprețuite pentru Hezbollah. Miza era una majoră fiindcă astfel ar fi putut depăși avantajul tehnologic al armatei israeliene. Protecția împotriva tunelurilor nu e singura linie de apărare a Israelului. În 2017, a construit o barieră de 5-6 metri înălțime de-a lungul graniței sale ca protecție contra infiltrărilor din partea Hezbollah. În primul rând, ne oferă un punct de observare pentru a putea vedea mai bine, apoi ne oferă o protecție sporită. În acest moment, dacă o persoană aleargă către barieră pentru a o sări, nu va putea alerga cu ușurință, va trebui să se mai oprească un moment, ceea ce ne dă timp de reacție.

Israelul a luptat contra Hezbollah în al doilea război cu Libanul în 2006 și mai mulți lideri spun că, până la următorul război cu Libanul, e doar o chestiune de timp. Cu mii de soldați dușmani și 150 000 de rachete la graniță, Israelul are multe motive să fie vigilent. Israelul e unul dintre liderii globali în ce privește tehnologia de luptă. Armata israeliană a anunțat recent o mare descoperire în ce privește folosirea tehnologiei cu laser, care ar putea schimba războiul așa cum îl știm noi.

Armata spune că va fi ceva revoluționar. E tehnologia cu laser care poate transforma câmpul de luptă din secolul al XXI-lea. Aceste lasere pot intercepta amenințările provenind din mai multe surse, inclusiv drone, rachete, artilerie, mortiere și proiectile antitanc. Israelul se confruntă cu amenințări din partea grupărilor teroriste din Gaza care au lansat peste 2 600 de rachete în ultimii doi ani. Deși se estimează că Hezbollah ar avea la granița de nord plasate 150 000 de rachete, Israelul deține un triplu sistem defensiv, Iron Dome, Davids Sling și Arrow 3. Dronele sunt o armă care devin o componentă majoră a războiului modern. Iranul a folosit drone de la mare distanță pentru a lovi în luna septembrie principala rafinărie de petrol din Arabia Saudită.

Directorul Cercetării pentru Apărare și Dezvoltare din cadrul armatei israeliene, generalul de brigadă Yaniv Rotem spunea: „Intrăm într-o nouă eră a energiei de război, la sol, pe mare și în aer. Investițiile din ultimii ani au plasat Israelul între națiunile lidere în domeniul sistemelor cu laser de mare putere. „Armata israeliană dezvoltă trei sisteme separate care să fie instalate pe câmpul de luptă: un sistem-laser la sol, pentru a completa sistemul anti-rachetă Iron Dome, o platformă cu laser demontabilă, pentru a-i ajuta pe soldații de la sol, și un sistem montat pe avioane, pentru a intercepta amenințările din aer și pentru a putea apăra zone întinse de teren. Armata spune că va testa pe larg capacilitățile sistemului în anul 2020.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 312. Fii la curent cu știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.