Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

75 de ani de la lecția Holocaustului

75 de ani de la lecția Holocaustului

La 75 de ani după eliberarea de la Auschwitz, de ce totuși antisemitismul e în creștere?

Două mari întâlniri au comemorat 75 de ani de la eliberarea din Auschwitz. Aici, în Ierusalim, peste 40 de lideri au pus din nou acea piatră de hotar. După cum ne relatează Julie Stahl, corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, chiar de la Auschwitz, ambele adunări istorice vin pe fundalul creșterii antisemitismului.

Julie Stahl, corespondent CBN: Aici a fost adunarea „În amintirea Holocaustului”. Evreii au învățat lecția Holocaustului de a lua în serios amenințările celor care vor să îi distrugă și să confrunte amenințările când sunt încă în fază incipientă.

Mai presus de toate, avem o adâncă apreciere pentru prietenii noștri care ne încurajează să avem puterea să ne apărăm prin mijloace proprii.

Participând la cel mai mare eveniment diplomatic din istoria Israelului, lideri precum prințul Charles al Marei Britanii, vicepreședintele SUA Mike Pence, președintele rus Vladimir Putin și președintele german Frank Walter Steinmeier au venit la Ierusalim pentru a spune că „nu se va mai repeta ”.

Trebuie să fim gata să confruntăm și să expunem valul ticălos de antisemitism care alimentează ura și violența peste tot în lume și trebuie să fim uniți. Duhurile rele apar sub o altă înfățișare, prezentând sistemul de gândire rasist, antisemit, de tip dictatură ca și soluție de viitor, o nouă soluție la problemele contemporane și mi-ar plăcea să pot spune că germanii au învățat lecția de istorie odată pentru totdeauna, dar nu pot spune asta în timp ce ura se răspândește.

Înainte de eveniment, o delegație europeană a vizitat locul unde naziștii au dat drumul la atâta răutate și ură. Delegația a sosit aici, la Auschwitz, pentru a sublinia ceea ce se întâmplă când antisemitismul trece neobservat.

Născut în Polonia, fostul rabin-șef Yisrael Meir Lau este un supraviețuitor al Holocaustului.

Yisrael Meir, fost rabin-șef: Antisemitismul e ceva ce poți explica, dar pentru care nu poți găsi motive. Este contrar dialogului, logicii, e o orbire spirituală. Înainte ca Armata Roșie să elibereze cel mai mare lagăr nazist al morții în urmă cu 75 de ani, naziștii au ucis cam 1,1 milioane de evrei la Auschwitz-Birkenau. Combaterea antisemitismului nu e atât o chestiune de politică, de afirmații politice sau de ceea ce apare prin mass-media, ci e o luptă pentru siguranța noastră în Europa.

Rabinul Shlomo Koves spunea că poporul evreu are nevoie de strategie cum să lupte contra antisemitismului în ceea ce el numea „mutația acestui virus ”.

Shlomo Koves, rabin: Trebuie să încheiem parteneriate cu acești politicieni, cu formatorii de opinie și persoanele publice care sunt gata să ne fie parteneri în lupta noastră împotriva antisemitismului. E un război al minților, al ideilor și avem nevoie de mulți parteneri. Trebuie să-l vedem ca pe un război.

Rabinul Menachem Margolin a clarificat că, în spatele vorbelor „nu se va mai repeta ”, trebuie să existe și acțiune.

Menachem Margolin, rabin: Succesul va fi pe măsura acțiunii. Vom vedea câți dintre acei lideri vor semna și vor promova legislația pe care am prezentat-o ieri, pentru a ne asigura că pruncii Europei vor primi mai multă educație, că vor fi interzise pliantele cu nostalgii naziste și folosirea de stereotipuri antisemite.

Interzicerea antisemitismului nu e doar spre binele evreilor. Dumnezeu i-a spus lui Avraam că-i va binecuvânta pe toți cei ce îl binecuvântează și îi va blestema pe toți cei care îl blestemă. De-a lungul istoriei civilizației umane, putem vedea că oricine i-a persecutat pe evrei mai târziu a fost devastat. Julie Stahl, „Știrile CBN”, din Ierusalim și din Auschwitz, Polonia !

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 312. Fii la curent cu știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.