Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Proiectul măreț al unui arhitect

Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, e unul dintre arhitecții planului președintelui Trump. Analistul politic senior al CBN, David Brody, a stat de vorbă cu Friedman pentru a înțelege de ce crede el că acest plan va funcționa, pe când celelalte au eșuat și de ce planul aduce vești bune pentru creștinii care călătoresc în Țara Sfântă.

David Brody, analist politic: Au fost câțiva oameni care au contribuit serios la acest plan de pace din Orientul Mijlociu. Unul dintre oamenii-cheie implicați e ambasadorul SUA în Israel, David Friedman. El a asistat la tensiunile dintre israelieni și palestinieni vreme îndelungată.

Întrebarea e: de ce acest plan, de ce acum și care sunt șansele să funcționeze ?

David Friedman, a contribuit la elaborarea planului de pace: Acest plan le prezintă palestinienilor o ofertă cu precondiții, dar e prima ofertă adevărată care li s-a făcut. E pentru prima dată când Israelul a identificat specific dimensiunile teritoriilor în care sunt dispuși să locuiască împreună într-un stat palestinian.

Brody: Care sunt termenii în care ei vor accepta un stat palestinian ? Care sunt protocoalele de securitate necesare pentru a putea avea ca vecin un stat palestinian ?

Friedman: Vorbim de o ofertă cu precondiții, mai dificilă pentru palestinieni și, în plus, palestinienii au la dispoziție patru ani să accepte oferta. Vor fi patru ani dificili. În această perioadă, va trebui să stopeze activitatea malignă, Hamas și Jihadul Islamic vor trebui să predea armele, trebuie să nu-i mai plătească pe teroriști și să înceteze cu incitarea la ură.

Brody: Cum e posibil să reușească ? Fiindcă știm că nu au încredere în Trump și în administrația sa.

Friedman: Planul a fost conceput așa încât să recâștige, să obțină încrederea conducerii sau, cel puțin, interesul poporului palestinian. Conducerea a dezamăgit poporul palestinian generații la rând. Oamenii au devenit marionete în conflicte mai largi și conducerea s-a arătat a fi foarte interesată să direcționeze greșit resursele din teritoriu către buzunarele lor. Faptul că ei nu se bucură în acest moment nu ne surprinde, fiindcă ei o duc bine și planul lor e să continue instigarea la ură. Palestinienii însă au de suferit.

Cât despre evanghelicii care călătoresc în Israel, Friedman spune că acest plan are vești bune pentru ei.

Friedman: Israelul va avea suveranitate peste multe zone istorice și biblice, în care e dificil de ajuns acum. Israelul nu deține încă suveranitatea în acele teritorii. Dacă o vor obține, și planul așa prevede, atunci e ca și cum Biblia s-ar deschide și ar fi readusă la viață în moduri cum ascultătorii dvs. nu și-au închipuit vreodată. Doar imaginați-vă ce ușor se va putea călători dacă aceste teritorii vor fi sub autonomia Israelului ! Vorbim despre Hebron, Betel, Șilo ! E o mare oportunitate pentru turismul biblic, care cred că se va dezvolta profund.

Brody: Despre președintele Trump, ministrul transporturilor din Israel spunea că e mesagerul lui Dumnezeu la Casa Albă. Credeți că Trump e trimis din cer pentru voi ?

Friedman: Dacă privim la evenimentele dificile, fie că privesc sau nu Israelul, eu sunt credincios și știu că Dumnezeu conduce lumea, așa că aș aplica acest concept și în dreptul președintelui, dar și în dreptul meu, al dvs. și al cameramanului. Nu e ceva nou pentru mine.

Brody: Ca să clarificăm, vreți să spuneți că Dumnezeu aduce anumiți oameni în anumite vremuri și pentru o vreme ca aceasta?

Friedman: Cred că întotdeauna Dumnezeu pregătește oameni pentru anumite vremuri, în anumite locuri.

Brody: Trump e unul dintre ei ?

Friedman: Sigur că da.

David Brody, Știrile CBN !

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 313 – februarie 2020. Fii la curent cu știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.