Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Povestea emoționantă a celui mai tânăr supraviețuitor din primul lagăr de concentrare nazist

Recent, lumea a comemorat Ziua Holocaustului și 75 de ani de la eliberarea lagărului morții de la Auschwitz. Iată cum l-a ajutat CBN pe cel mai tânăr supraviețuitor din lagărul de concentrare Dachau. El locuiește acum în Israel.

Când Yosef Kleinman poartă aceeași șapcă dungată pe care a fost forțat să o poarte ca băiat la Auschwitz, amintirile din lagărul de concentrare nazist revin de-a valma.

Yosef Kleinman, supraviețuitor al Holocaustului: Era un haos total în timp ce familia mea a coborât din tren. Tata era deshidratat și eu îl ajutam să meargă. Apoi, un gardian ne-a separat pe două linii, eu am fost trimis la dreapta, spre viață, iar tata la stânga, la moarte.

Yosef a văzut fumul negru din hornuri și un coleg de închisoare i-a zis că e fumul familiei sale. Yosef a fost integrat în lagăr, unde a primit o jachetă cu un număr și mai târziu a stat față în față cu un om cunoscut sub numele de Îngerul Morții.

Yosef Kleinman: Josef Mengele selecta personal tinerii care lucrau în lagărul din Dachau. Nu eram destul de mare să fiu selectat, dar când Mengele nu era atent, m-am strecurat în grupul tinerilor mai mari. Acela a fost momentul de care am fost cel mai mândru din viața mea, momentul în care l-am fentat pe Îngerul Morții.

Yosef a fost cel mai tânăr supraviețuitor care a fost eliberat de la Dachau de către americani. El a emigrat în Israel, unde a luptat în Războiul de Independență din 1948 și a depus mărturie la procesul de la Nürnberg. Acum, el are aproape 90 de ani și locuiește în Ierusalim împreună cu soția sa. Anii săi și chinurile fizice din lagăr îl ajung din urmă.

Kleinman: Am fost operat la inimă și am pierdut mult în greutate. Mandibula mea s-a micșorat și proteza dentară nu se mai închidea cum trebuie, provocând răni în gură și o infecție. A fost un coșmar fiindcă nu puteam mânca și mi-am adus aminte de momentele din lagăr când nu aveam mâncare.

Yosef nu avea destui bani și protezele dentare erau scumpe, așa că CBN Israel i-a adus un set nou de proteze. I-am adus și mâncarea sa favorită de care să se bucure cu dinții noi.

Cu această ocazie, a trecut și infecția. El mănâncă bine, se recuperează rapid, iar el și soția sa sunt din ce în ce mai fericiți.

Kleinman: Sunt atât de recunoscător pentru tot ce ați făcut pentru noi ! E minunat să pot mânca din nou și să fiu sănătos.

Mulțumită donațiilor către CBN Israel, Yosef se poate bucura de o calitate mai bună a vieții și îl ajută să țină departe trauma de la Auschwitz.

Kleinman: Mă simt așa de bine să știu că, în timp ce îmbătrânesc, pot să apelez la voi pentru susținere. Mulțumesc frumos pentru tot ce ați făcut pentru mine și pentru ceilalți supraviețuitori ai Holocaustului.

Iată o poveste salvatoare după 75 de ani de la Holocaust.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 313 – februarie 2020. Fii la curent cu știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.