Liviu Neagoe - Tipuri de post

Cat de lung trebuie sa fie postul? Ce se intampla daca nu pot posti o zi intreaga? Este primit postul meu daca nu este complet? Ce ar insemna un post de o zi, de trei zile, de paisprezece zile, de douazeci si una de zile, de patruzeci de zile?

As vrea sa explic. Niciodata Biblia nu spune nici unde ca este o norma si ca ar trebui sa postesti un anume numar de zile sau de ore. Din contra, Biblia ne arata foarte clar, ca exista beneficii pentru fiecare perioada. Daca postesti o jumatate de zi, ai beneficiul unei jumatati de zile. Daca postesti o zi intreaga, ai beneficiul unei zile intregi. Daca postesti trei zile, ai beneficiul a trei zile.

Am sa explic in cele ce urmeaza, cateva lucruri. Avem exemple in Biblie, repet din nou, ele nu sunt acolo ca noi sa facem din ele o norma, sa ne supunem unui jug. Si va spun de ce: Dumnezeu nu ne-a eliberat de sub robia pacatului, ca sa ne instaleze sub robia legalismului. Este o libertate pe care Dumnezeu ti-o da prin Duhul Sfant, prin spalarea de pacate, prin mantuire si cand noi postim (oamenii duhovnicesti, nu vorbesc de cei carnali. Cei carnali vor posti de cateva ori si apoi vor zice : „Nu s-a inaplat nimic si nu ma intereseaza!” Cei duhovnicesti vor posti din nou si din nou, pentru ca de fiecare data, lor lise inampla ceva. Este deosebit de important sa intelegem lucrul acesta..

Biblia ne vorbeste de post de o zi. Postul de o zi inseamna de la rasaritul soarelui si pana la apusul soarelui. Altii interpreteaza lucrul acesta ca fiind: douazeci si patru de ore – o zi si o noapte. Indiferent cum o iei, el este un post de o zi. Daca este un pot de o zi, nu stiu de ce unii includ si noaptea. Daca ii spune „zi”, haideti sa il credem asa, simplu: de la rasaritul soarelui, pana la apusul lui. In aceasta zi nu mananci, nu bei cafea, nu folosesti nimic altceva care sa stimuleze ziua aceea. Sigur, vei spune: „Dar eu nu am postit niciodata, am incercat sa fac lucrul acesta si pe la ora zece am avut niste dureri de cap grozave.” De ce se intampla lucrul acesta? In ziua de odihna, cand tu nu ii dai ceva de procesat, curata interiorul, celulele, se face o zi de curatenie in organism si atunci durerea aceasta vine din faptul ca este extras ceea ce este eliminat. Uneori noi fugim de post din pricina durerii de cap sau a tot felul de sunete care vin din stomac. Uneori eram in zi de post si stomacul incepea sa scoata tot felul de sunete si in timpul acestor sunete, auzeam soapta Diavolului care imi spunea in urechi: „O sa mori!” Si eu ii spuneam: „N-o sa mor!” Pentru ca nu a murit nimeni de post. Vad ca mor multi de prea multa mancare, dar n-am auzit sa moara cineva ca n-a mancat Postul de o zi, este asa cum am spus: sa pui o zi deoparte, in care sa nu mananci. Poti sa bei apa calda. Foarte important sa nu bei apa rece in ziua de post, deosebit de important, vorbesc din experienta. Apa calduta este tolerata de organism, dizolva grasimile depuse si ajuta deosebit de mult la detoxifiere si la eliberare.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare - http://alfaomega.tv/viata-spirituala 

Etichete: post
1817 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.