Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

bazele crestinismului web1Dorești să afli mai mult despre aspectele centrale ale creștinismului? În această secțiune vei găsi articole și resurse care te vor ajuta. Citește-le, descarcă-le, printează-le și sharuie-le și cu alții!

Dacă dorești aprofundezi aspectele ce țin de viața creștină, îți recomandăm:

1. Cursul Fundamente ale Creștinismului te va ajuta să explorezi teme precum Biblia, existența lui Dumnezeu, viața creștină, omul și viitorul. Intră în curs

2. Cursul Ucenicie în formatul a 10 broșuri care dezvoltă teme precum viața după moarte, a Doua Venire a lui Isus, darurile Duhului Sfânt. Vezi/descarcă broșurile

Liviu Neagoe - Beneficiile postului

Pentru a avea beneficii din ceva, trebuie sa existe o intelegere corecta a ceea ce faci. Nu poate sa fie beneficiu din ceva, daca tu nu ai inteles corect. Avem beneficii cand mancam, avem beneficii cand nu mancam, dar daca nu intelegem corect lucrurile, lucrul care ar trebui sa ne faca bine, ne poate face rau. Tot asa este si cu postul. Trebuie sa intelegem ca postul nu este o unealta prin care noi mutam bolovanii, o parghie prin care noi mutam bolovanii pe care nu i-am putut muta altfel si ne gandim centrati in noi, la noi si totul noi. Nu exista asa ceva! Daca intram in lucrarea aceasta mareata a postului cu gandul „noi”, am pierdut toate beneficiile din start. Din nou, trebuie sa ne raportam la Creatorul nostru. El trebuie sa aiba primul loc.

Sunt beneficii fizice si beneficii spirituale. Ele trebuiesc impartite in cele doua categorii . Si am sa le enumar: organismul primeste odihna, se intareste, se detoxifiaza, se curata, elimina toxinele. Sistemul imunitar se imbunatateste si greutatea este controlata foarte usor, atunci cand noi avem luna de luna perioade de post. Deci astea sunt beneficii fizice, care sunt evidente. Sunt anumite lucruri care nu pleaca sub nici o forma, decat cu post. Sunt anumite lucruri cu care noi ne luptam, unele sunt mai ascunse, altele mai la vedere. Toate aceste lucruri isi gasesc raspunsul in perioada de post.

Vorbind de cele spirituale, este deosebit de important daca postul il facem pentru ca ne-am indragostit de Dumnezeu, pentru ca suntem flamanzi dupa neprihanire, pentru ca vrem sa-L punem pe primul loc, pentru ca vrem sa-l cunoastem pe El. De acolo avem o relatie cu Duhul lui Dumnezeu care a fost promis, care a venit, care opereaza. Exista beneficii spirituale punandu-ti timp deoparte: citesti Biblia, te rogi si meditezi. Recomand mediatia. Este o mare, mare problema. Facem lucrurile mecanice, citim casi-o norma trei capitole pe zi, le-am uitat de cum le-am citit, nu le meomram, nu le rumegam, nu le meditam. Si atunci nu mai stim nimic. Dupa trei ore nici nu mai stim ce am citit azi dimineata si lucrul acesta nu este un beneficiu pentru viata de credinta si duce la descurajare.

In zilele de post, Dumnezeu ne vorbeste. Beneficiul cel mai mare spiritual este ca ori de cate ori Dumnezeu intervine si se intampla ceva sa notezi lucrul acesta, si apoi sa marturisesti. Daca nu marturisesti ce beneficii ai observat tu, nu vei incuraja pe altii si nu vei avea parte de altele. Este deosebit de important, ca prin marturia care o aduci cu gura, Dumnezeu iti face parte de alte si alte miracole. Miracolele i-au loc in viata oamenilor care le marturisesc, daca tu nu le marturisesti, curand nici nu le mai vezi! Eu recomand ca in zilele de post sa folosesti acest beneficiu de a nota tot ceea ce Dumnezeu iti descopera si apoi a-l marturisi si lucrul acesta devine o incurajare pentru tine si pentru altii.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare - http://alfaomega.tv/viata-spirituala 

Etichete: post

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.