Principiu biblic: „Să îți iei vacanță”

Principiu biblic: „Să îți iei vacanță”

Dumnezeu vrea să-ți iei o vacanță. Chiar așa!

Permite-mi o explicație: da, Dumnezeu vrea să lucrezi din greu, să fii credincios la școală, la locul de muncă, și în toate resposabilitățile, oricare ar fi. Însă cred cu adevărat că Dumnezeu vrea ca fiecare dintre noi să aibă un ritm de viață în care munca să fie echilibrată de vacanță.

Vacanța și Scriptura

Vacanța este un concept complet biblic. Citind Scriptura, ne e clar că Dumnezeu presupune că vom lucra. Dar Dumnezeu trebuie să ne poruncească să ne odihnim.

În primul rând, probabil că ai auzit despre treaba cu sabatul săptămânal, de o zi.

Apoi Dumnezeu îi poruncește poporului Său să participe la o mână de festivaluri pe parcursul anului, fiecare fastival ținând aproximativ o săptămână. În cazul fiecărui festival, Dumnezeu îi spune pur și simplu poporului său să-și ia timp liber, să călătorească, traversând țara, să aducă mâncare și ceva de băut, și să se veselească. (Nu mă crezi? Citește Levitic 23). Mie îmi sună a vacanță.

Apoi e sabatul de un an – un an întreg de odihnă, la fiecare șapte ani.

Probabil că lucrurile încep să se lege. Dumezeu vorbește serios, asigurându-se că poporul Lui își ia timp să se odihnească, copiii – să se joace – toți să se apropie de El, să aibă „conexiune” cu Domnul. Dacă Dumnezeu ia în serios aceste lucruri, ar trebui să ne asigurăm că le împlinim. Dar ar trebui să învățăm să ne gândim deliberat la vacanță.

Sfaturi pentru o vacanță biblică

Cum arată o „vacanță biblică”?

Presupune să mănânci smochine? Să călărești măgăruși? Un post în deșert? Să înveți să pescuiești cu plasa de pescuit? Să vizitezi Țara Sfântă?

Ei bine, nu. Cel puțin nu neapărat. Iată câteva recomandări care te pot ajuta să-ți petreci o vacanță într-un mod care afirmă esența poruncii lui Dumnezeu de a ne odihni.

1. Gândește-te la vacanță ca la o modalitatea de a te adânci în închinare. De exemplu, îmi place să mă aflu în aer liber. Drumețiile, camparea, excursiile cu rucsacul în spate - petrecerea unui timp mai îndelungat în natură are ceva special, care îmi restaurează sufletul și mă ajută să apreciez ce frumos și de uimitor e Dumnezeu.

Poate că mersul în natură nu e chiar pe stilul tău, dar poți găsi o vacanță prin care să te închini.

2. Folosește-ți vacanța drept o modalitate de a-ți iubi aproapele. Vizitele peste ocean pot fi o modalitate excelentă de a învăța despre și de a începe să apreciezi diverse culturi și popoare. Călătoriile mele internaționale mi-au crescut iubirea pentru oamenii din străinătate și de acasă.

În cazul în care călătoriile în afară nu reprezintă o posibilitate pentru tine, amintește-ți că poți întâlni oameni, etnii și moduri de viață diferite în propria țară. Informează-te puțin despre orașe, zone, fii creativ și explorează o nouă parte din țara ta.

3. Responsabilități. Din păcate, industria turismului poate fi vinovată de mari nedreptăți. Turismul poate să aducă și chiar aduce uneori daune culturilor, popoarelor și mediului. Când îți plănuiești vacanța, documentează-te. Cum își tratează angajații și cum se comportă cu mediul companiile pe care le vei plăti? Care a fost impactul turismului în zona pe care te gândești să o vizitezi? Poate că e nevoie de ceva muncă, dar am aflat în timp că, dacă-ți petreci vacanța având aceste lucruri în minte, ai parte de o experiență memorabilă în o mie de feluri.

Cu câțiva ani în urmă, m-am dus într-o vacanță cu soția mea în Panama. Am optat pentru cazări mici, independente, care aveau reputația de a respecta mediul și de a urma practici de muncă de calitate - și, când stai într-o casuță, într-o pădure tropicală, de unde poți privi cerul liber, în loc să te cazezi într-o stațiune întinsă, poți aprecia cu adevărat frumusețea unică a unui loc. De asemenea, am ales activități care să ne ajute să învățăm despre Panama și cu ajutorul cărora să interacționăm cu locuitorii. Drept rezultat, am întâlnit oameni foarte drăguți, am experimentat un crâmpei din viața autentică din Panama, și am știut că astfel am contribuit la structuri turistice care vor continua să păstreze și să binecuvânteze țara.

Acum, când vara e pe sfârșite, ce zici de această temă spirituală de casă? Ia-ți timp liber! Explorează! Ia-ți vacanță și bucură-te de ea.

Mai mult, bucură-te de Dumnezeu!

Sursa: Intervarsity

1940 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.