Minunile lui Dumnezeu în viața mea (partea 1) | Prof. dr. Iosif Țon

Minunile lui Dumnezeu în viața mea (partea 1) | Prof. dr. Iosif Țon

Iubiții mei, acesta este primul dintr-o serie de trei mesaje care tratează un singur subiect: intervențiile miraculoase ale lui Dumnezeu în viața mea. Vreau să vă arăt cât de important e să crezi că Dumnezeu e activ în viața ta, că El te călăuzește să faci lucrarea Lui, după cum spune Pavel: „Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine”.

Prima întâmplare avut loc în 1976. Eram în România, pe vremea marii tulburări făcute de Paul Goma, și câțiva prieteni foarte buni voiau să o facă și ei o organizație pentru apărarea drepturilor religioase după modelul lui Paul Goma. Eu înclinam să merg cu ei, dar în iunie 1976 am avut o viziune sau vedenie: am văzut cum comunismul se va prăbuși brusc. Vedenia/viziunea a fost atât de clară încât m-a convins. Am simțit că e de la Dumnezeu.

Ce am înțeles?: „Nu intra în lupta aceasta politică pentru că nu e nevoie de ea. Dumnezeu va avea grijă și va prăbuși comunismul. Tu pregătește oameni pentru atunci când se va prăbuși comunismul, formează lucrători pentru Dumnezeu”.

Din momentul acela am văzut legătura între ce îmi arată și ce spune Dumnezeu. Era totul clar și le-am spus prietenilor mei: „Dragii mei, comunismul se va prăbuși dintr-o dată. Nu are rost să lupt împotriva a ceva ce Dumnezeu va avea grijă să prăbușească. Dumnezeu îmi spune ca eu să mă pregătesc să formez oameni pentru lucrarea Lui, pentru atunci când se va prăbuși comunismul”.

Părea ceva de natură științifico-fantastică, dar eu eram convins și de acum așteptam să văd cum mă călăuzește Dumnezeu mai departe.

În 1981 am fost chemat la securitate, în luna august și mi s-a spus că trebuie să plec din țară. Aveam trei săptămâni la dispoziție să împachetez, să îmi iau soția, fetița și să plecăm și să nu ne mai întoarcem. Eu știam de ce trebuie să mă duc, așa că doar am zâmbit și am spus: „Bine, domnule, plec”. Cred că securiștii care au mai încercat să mă scoată din țară, dar nu au putut, au fost șocați să mă vadă cât de ușor accept de data aceasta și, într-adevăr am plecat în America. Am început să le spun prietenilor mei: „Comunismul se va prăbuși”.

Am venit în America înainte de toate se pregătesc cărți teologice prin care să formez o generație de predicatori, de teologi de experți în lucrurile lui Dumnezeu. Am început să îmi caut locul, să văd unde pot să realizez lucrul acesta. Am rămas într-un orășel de lângă Chicago, acolo era sediul Societății Misionare Române. Frații de la această societate m-au invitat să preiau eu conducerea, și eu le am spus preiau, mă apuc de lucru pentru a forma lucrători.

Înainte de toate, am început să traduc în românește toate manualele de bază care se predau într-un seminar. Era o acțiune extraordinar de mare, costa enorm de mult, dar a fost ceva foarte frumos. Dumnezeu m-a călăuzit și le-a vorbit unor oameni care au înțeles viziunea mea și au început să facă donații substanțiale ca să putem angaja traducători și apoi să tipărim cărțile și să le introducem prin contrabandă în România, unde așteptau deja studenții de la organizația BEE (Biblical Education by Extension).

a am lucrat până în 89 și le spuneam mereu tuturor: „Comunismul se va prăbuși și eu pregătesc cadre pentru atunci. Când va veni momentul, voi merge înapoi în România”. Cineva care era expert în domeniul acesta mi-a spus: Iosif, toți experții spun că comunismul va birui în toată lumea. Numai tu te găsești să spui că comunismul se va prăbuși. E absurd, nu te poate crede nimeni”.

Știu, dar eu am văzut, Dumnezeu mi-a arătat o viziune”. Ei se uitau la mine, dădeau din cap, dar eu continuam să spun „Comunismul se va prăbuși dintr-o dată”. Voi știți bine ce s-a întâmplat în vara anului 1989: au început frământările. Întâi s-a prăbușit comunismul în Germania Democrată și, după aceea, rând pe rând, celelalte țări comuniste au început să arunce comunismul afară, până când în 1991 s-a prăbușit și Uniunea Sovietică.

Iubiții mei, e documentat, a apărut în reviste, în cărți. În predicile mele din vremea aceea am explicat pe larg cum se va prăbuși comunismul. Nu e ceva inventat după. Toată lumea știe că, în perioada aceea am spus că se va prăbuși comunismul și, în ciuda faptului că nimeni nu m-a putut crede, lucrurile s-au întâmplat exact așa cum mi-a arătat Domnul.

Când am venit înapoi și am început Universitatea de la Oradea aveam în fața mea 60 de studenți la 1 octombrie 1990. Am pus pe masă un teanc mare de cărți, m-am uitat la studenți și apoi le-am arătat cărțile acelea. Le-am spus: „Dragii mei, nouă ani de zile am circulat prin toate America adunând banii ca să angajez traducători, se plătesc tipograful, să aducem cărțile în România. Astăzi văd în fața mea 60 de studenți, 60 de teancuri de cărți, pentru care am lucrat în toți acești ani. Astăzi se împlinește cel mai mare vis al vieții mele. Astăzi, tot ce am văzut eu în anii aceștia s-a împlinit: am în fața ochilor studenții, cărțile, sunt fericit că se împlinește cea mai mare viziune a vieții mele. Dragii mei, nu eu, ci Dumnezeu a avut inițiativa și mi-a arătat că se va prăbuși comunismul ca să nu-mi irosesc viața degeaba. El mi-a dat viziunea, m-a călăuzit, m-a ajutat să traduc aceste cărți și acum v-a adus pe voi și în felul acesta putem începe școala. A lui să fie slava, slăvit să fie Dumnezeu care ne călăuzește în felul acesta, ne arată ce trebuie să facem și ce să nu facem. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru o viziune împlinită! A lui să fie slava! Amin!”

Intră aici pentru materiale asemănătoare: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/intimitate-cu-dumnezeu

Află mai multe despre modurile în care ne vorbește Dumnezeu, cum ne poate transforma viața și cum arată o viață de creștin: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/bazele-crestinismului

Dacă nu ai o relație cu Dumnezeu și vrei să devii copilul Lui, intră aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/mantuire

732 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.