Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Calea ușoară nu este întotdeauna calea cea bună

„Oamenii lui David i-au zis: "Iată ziua în care Domnul îţi zice: "Dau pe vrăjmaşul tău în mâinile tale; fă-i ce-ţi va plăcea." David s-a sculat şi a tăiat încet colţul hainei lui Saul” (1 Samuel 24:4). Uneori, toate lucrurile par să se alinieze atât de ușor; ușile se deschid, se ivesc oportunități iar alegerile făcute par atât de evidente. Se ivește oportunitatea ca din senin și acționezi. Să fie chiar așa de simplu? Ar trebui să luăm în considerare și alți factori?

În pasajul din 1 Samuel 24:1-22, Biblia ne descrie contextul în care împăratul Saul a luat cu el 3000 de soldați pentru a-l urmări pe David ca să-l ucidă. Circumstanțele au făcut ca David să fie cel care să-l găsească primul pe Saul și pe oamenii lui, fără ca acesta să știe.

Biblia spune că oamenii lui David s-au bucurat la ivirea acestei oportunități și au susținut că Domnul l-a dat pe Saul și pe oamenii lui în mâinile lor. Ei l-au încurajat pe David să le facă cum va dori. Reflectând la opțiunile pe care le avea, David a tăiat un colț din haina lui Saul, în timp ce acesta dormea. Totul părea să se desfășoare perfect. Tot ceea ce-i mai rămânea lui David de făcut era să-l omoare pe vrăjmașul lui. În ciuda acestei oportunități favorabile, David a ezitat. Biblia spune că lui David începuse să-i bată tare inima în piept.

Vezi tu, David cunoștea legea lui Dumnezeu. Era familiar cu poruncile lui Dumnezeu în ce privește răzbunarea. Răzbunarea aparține Domnului. David a înțeles că dacă l-ar fi omorât pe Saul, l-ar fi omorât pe unsul Domnului, iar el știa că acest lucru este interzis. „Şi a zis oamenilor săi: ‘Să mă ferească Domnul să fac împotriva domnului meu, care este unsul Domnului, o aşa faptă ca să pun mâna pe el! Căci el este unsul Domnului’” (1 Samuel 24:6).

Te regăsești în ceea ce a experimentat David? Ți s-a oferit o oportunitate, dar nu ai pace în inimă ca să o folosești? E posibil să fie vocea Duhului Sfânt care îți amintește că o oportunitate nu este întotdeauna ceea ce Dumnezeu are pentru tine. Se poate ca în cadrul acelei oportunități să fie ascunsă o componentă imorală și Domnul dorește prin urmare să renunți la acea oportunitate.

Cât de ușor ne este să raționalizăm sau să ne justificăm deciziile atunci când se ivește o oportunitate chiar la momentul potrivit. Este caracteristic naturii noastre umane să ne angajăm în a face ceva fără a aștepta călăuzirea Duhului Sfânt. Nu e de mirare că Biblia ne avertizează atunci când ne spune: „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8).

Atunci când rămânem conectați la Cuvântul lui Dumnezeu și, la fel ca David, suntem familiarizați cu poruncile lui Dumnezeu, cunoscând dorințele inimii Sale, vom ști să facem alegeri corecte! Este mult mai ușor să ascultăm de Dumnezeu și să evităm astfel consecințele și durerile unor decizii greșite. Suntem ispitiți tot timpul. Cuvintele apostolului Pavel ne spune însă următorul lucru: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13). Apar în viața noastră oportunități sau alegeri care par atractive pe moment sau care par a fi cea mai ușoară cale de a ieși dintr-o anumită situație. Este înțelept însă să trecem aceste oportunități prin filtrul Cuvântului lui Dumnezeu din Deuteronom 30:15: „Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul.”

Te-ai confruntat vreodată cu vreo oportunitate sau decizie care la prima vedere pare să vină de Sus? Cum ai răspuns? Ai profitat imediat sau ai trecut-o prin filtrul Cuvântului lui Dumnezeu? Uneori, calea ușoară nu este întotdeauna calea cea bună. Vestea bună este că Isus ne va călăuzi și ajuta să alegem calea Lui atunci când Îi cerem sfatul!

Etichete: crestinism, Dumnezeu, viata crestina, alegeri, decizii, calauzire, intimitate

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.