• Cursul „10 minute despre rugăciune”

    Cursul „10 minute despre rugăciune” - În episoade scurte a câte 10 minute fiecare, Cindy Jacobs atinge subiecte importante, oferindu-ne unelte deosebite în vederea echipării oricărui credincios care are nevoie de instrucțiuni clare despre rugăciune și mijlocire. Indiferent de locul în care te afli în viața ta de rugăciune, vei descoperi cum poți deveni un războinic perseverent în rugăciune.

    Detalii

Postul ales

Postul ales

Cred că generația mișcării finale a lui Isus va stăpâni țara în moduri extraordinare. Parțial, aceasta se datorează faptului că Isus a biruit în cele 40 de zile, astfel încât să nu mai fie o pustie blestemată, ci o pustie cuceritoare. Fără să mai rătăcim fără credință, ci avansând spre desăvârșire, suntem parte din această victorie atunci când Îl urmăm prin postul de 40 de zile.

Aceasta este dinamica la care m-am conectat atât de puternic în ziua 31 a postului meu cu privire la Minerva, în San Diego. Victoria nu a constat în postul în sine, deși războiul prin post a fost esențial pentru a mă duce către o revelație mai profundă a victoriei Sale. Cel mai puternic lucru pe care îl putem împărtăși generației următoare este mijlocul de a câștiga aceste cunoștințe în mod experimental, pentru ei înșiși: „Tați și mame (spirituali) care știu că Domnul cuprinde în mod personal, nu doar la nivel mintal, ci adânc în inimile lor, ideea că Dumnezeu Tatăl a câștigat deja lupta prin Domnul nostru Isus Hristos.”

Victoria este întotdeauna în jertfa de la cruce, nu în post; totuși, în înțelepciunea lui Dumnezeu, prin post vei pătrunde mai adânc în aspectele particulare ale acestei înțelepciuni, decât prin orice altă experiență. Postul înseamnă război, deoarece crucea este numai despre victorie. Trebuie să dobândim (și să redobândim) această revelație, astfel încât să o putem elibera în mod continuu în rugăciune. În ziua 31 nu am declarat victoria mea prin post, ci victoria Lui.

Fiecare ispită a Satanei a fost menită să Îl provoace pe Hristos și să Îl ducă spre o formă și o afirmare a puterii independente de cruce. Printre multe alte consecințe negative, aceasta ar fi negat capacitatea Lui de transferare a identității și de biruință în generațiile viitoare. Când Marcu ne spune că îngerii I-au slujit, ni se amintește de Ilie care urma să fie dat lui Elisei. Isus, porția dublă de Fiu, ridică și El fii și fiice. Moștenirea deplină a lui Hristos este de a ridica mai mulți oameni, care să fie modelați după asemănarea Lui și să fie ascultători.

Prin virtutea unirii noastre cu Hristos, noi suntem acceptați în aceleași condiții ca El (Efeseni 1:6; Ioan 17:23). În calitate de fii de bună credință, având viață chiar din viața lui Dumnezeu Însuși, ca frați de sânge ai Fiului Veșnic, ca membri ai Trupului Său, El fiind Capul și având Duhul Său, cum am putea să fim mai apropiați de-atât? Hristos este prototipul divin după care se formează această specie. Ei trebuie să fie copii exacte ale Lui, adevărate genotipuri, cât se poate de asemănători cu El, așa cum este posibil ca finitul să devină infinit.2

Poate că acum înțelegeți ceva mai bine cât de minunată a fost lumina zorilor lui Hristos! Este în sarcina armatei zorilor să recunoască faptul că existăm doar ca manifestări ale strălucirii venirii Sale. Cei care intră în viața Lui, devin o brigadă de lumină. Cu alte cuvinte, dacă nu formăm rânduri în jurul gloriei Sale, toate eforturile noastre de mobilizare sunt, în mare măsură, inutile.

Din acest motiv studiem postul lui Isus, pentru că ne oferă o ancoră pentru propria noastră supunere față de Hristos. Trebuie să trăim având experiențe în Hristos, chiar dacă existăm pozițional în Hristos.

Scopul este acela de a nu ceda nicio parte din noi înșine pe pământ, care nu este cedată în ceruri. În locul acela, autoritatea lui Hristos prin noi este nestingherită și completă.

Mai mult, postul lui Isus nu a constat doar dintr-o dietă riguroasă pe lângă câteva ispite grele, ci a fost o întâlnire hotărâtă și aleasă – Duhul a vrut asta! El vrea asta și pentru mine și pentru voi. Acest lucru ne schimbă mentalitatea cu privire la postul prelungit, de la abordarea formală și ritualistă la o încredere în dorința profundă a lui Dumnezeu pentru noi. Acest lucru eliberează în viețile noastre noi căi de har.

Dragii mei, postul nu este un lucru contrar harului, ci este complet dependent de har. Dacă simțiți vreodată nevoia de a posti, puteți fi siguri că nu este vorba de o ispită a diavolului! E nevoie de o oarecare măsură de har ca să vă uitați la TV sau ca să mâncați? Nu prea.

Pe de altă parte, harul este absolut necesar pentru abținere și rugăciune. Cheia, deci, nu stă în voință, ci în plăcerea produsului, în timp ce inimile noastre se vor deschide înaintea Duhului. Când nu permit harul necesar pentru a posti și a mă ruga, reduc o parte din sfera de lărgime a experienței cu Dumnezeu. Sunt creat pentru ceva mai mult, duhul meu este format pentru ceva mai mult, dar este ca și cum m-aș târgui pentru un modem dial-up în loc să iau fibre optice, de înaltă viteză.

Îndrăgostiții de har nu ar trebui să se teamă niciodată de sărbătoarea postului, pentru că acolo, aproape în mod unic, veți descoperi care este locul vostru la masa sincerității. Acesta este un har cu adevărat radical. Vreți să experimentați tot ce puteți experimenta din lucrurile adânci ale lui Dumnezeu? Unele sunt rezervate celor care practică harul de a posti. Astfel, o viață de post este frumoasă și biblică, dar un post ales are în nucleul acestuia misiunea, pentru că reprezintă dorința Tatălui ca lucrarea de misiune deplină și dinamică a lui Isus să se înmulțească în fiecare teritoriu și domeniu. Răspunsul de atunci este răspunsul de astăzi. Astfel, Duhul este din nou înflăcărat și suflă deasupra pământului, ekballo – ducând Trupul lui Hristos în sfera postului prelungit, ca să putem lupta împotriva puterilor și să avem autoritate. Prin Hall și Bright, Duhul a făcut aceste lucruri în ultima vreme. Îndrăznesc să cred că este pe cale să o facă din nou, deoarece zorile sunt gata să se ivească. De fapt, postul lui Isus completează un circuit al posturilor parțiale și particulare, pe care le-am studiat până acum.

Luați în considerare următoarele lucruri:

• Isus a obținut biruința militaristă a postului războiului lui Daniel prin biruința Satanei în pustiu.

• El a îndeplinit postul lui Moise prin inaugurarea unui (nou) legământ.

• El a îndeplinit succesul lui Ilie prin poziționarea vieții Lui în așa fel încât să ridice mulți fii și fiice.

• El a îndeplinit postul Esterei prin eliberarea radicală a Israelului – în marele seceriș al lucrării, care a urmat, națiunea a fost mântuită!

Cu alte cuvinte, postul lui Isus este punctul culminant al fiecărui alt post biblic. Ar fi multe de spus și, într-adevăr, multe cărți au explorat aceste subiecte. Scopul meu nu este atât de mult acela de a stabili o teologie sistematică, cât este de a oferi puncte cheie ale revelației cu privire la puterea adevărată a postului după modelul lui Isus.

Așadar, ca să fac un rezumat rapid, postul lui Isus:

1. este un „post ales” în sensul că este foarte dorit de Duhul Sfânt. Nu este o rutină a postului, ci o chemare la a fi copii ai Lui;

2. este bazat pe dragostea necondiționată și aprobarea Tatălui. Iubirea formează identitatea, dar postul lui Isus o stabilește;

3. centrează urechea ucenicului asupra vocii Tatălui;

4. produce autoritate interioară prin virtutea predării înaintea lui Dumnezeu și abținerea de la poftele umane, curățarea sufletului de necredință prin încrederea în calendarul și promisiunile lui Dumnezeu;

5. învinge pe omul cel tare într-o măsură personală:

6. inițiază războiul în ceruri între îngeri și stăpâniri;

7. deschide calea spre evanghelizarea în masă și spre semne și minuni.

Nu atingem elementele de mai sus, ci credem în Cel care le-a atins pentru noi. Postul lui Isus este, cu adevărat, despre Isus postind prin noi!

Este mai ușor în acest fel? Cu greu. Vom fi încercați și noi. Tacticile Satanei se vor asemăna cu cele cu care S-a confruntat Hristos și care ne vor „scutura” de identitatea noastră. El se va folosi de cuptorul arid al pustiului – stresul, conflictul, foamea, presiunea emoțională, promisiunile amânate și minciunile inteligente – ca să ne facă să ne îndoim de faptul că suntem copiii lui Dumnezeu.

Încrederea deplină în lucrarea completă a lui Hristos, și nu cele 10, 20 sau 40 de zile de abstinență de la mâncare, este cea care ne permite să vedem și să acționăm în următoarea mișcare a Duhului Sfânt. În Luca 18:8, Isus nu a întrebat: „Când va veni Fiul Omului, va găsi El oare postul și rugăciunea pe pământ?”. Nu, ci a întrebat: „Va găsi El credință?”

Reducerea la cea mai simplă formulă, postul ne ajută să ne revenim în simțuri, sau, mai degrabă, dincolo de simțurile noastre, în sfera credinței. De aceea, postul este pentru noi, nu pentru Dumnezeu. Când vedem prin și în adevărata noastră poziție de unire cu Hristos, putem sluji cu autoritate și compasiune pentru a-i elibera pe ceilalți. De cele mai multe ori, acest lucru nu se va întâmpla în afara postului, pentru că accentul nostru se încețoșează și cade pe preocupările noastre zilnice și poftele de pe pământ. Rugăciunea unită cu postul ne restabilește ritmul în ritmul Duhului. Aceasta înseamnă să fii condus de Duhul.

Material extras din cartea Postul lui Isus de Lou Engle.  Cartea Postul lui Isus, atât un manual de război spiritual, cât și o chemare la trezire spirituală, este ghidul care te va ajuta să găsești cea mai explozivă armă din arsenalul creștinului: umilința, exprimată prin post combinat cu rugăciune. Comandă cartea de AICI. 

2379 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.