De ce e importanta rugaciunea si mijlocirea?

  Rugăciune-Mijlocire

Mijlocirea este foarte importanta. Atat de importanta, incat in Scriptura este mentionat intr-un singur loc ca Dumnezeu se mira (Isaia 59:16) ca nu gaseste mijlocitori. Avem acces la un Dumnezeu atotputernic, plin de dragoste. El vrea sa intervina in vietile noastre, dar nu gaseste oameni care sa mijloceasca chiar si pentru cei ce inca nu au mentalitatea omului care sa Il caute pe Dumnezeu. Este o foarte mare nevoie ca acei oameni ce vad suferintele din jurul lor si vad nevoi de rugaciune sa inceapa sa mijloceasca, fara frica.

Este regretabil faptul ca am intalnit destul de multi oameni ai lui Dumnezeu, crestini, carora sa le fie frica sa se roage pentru altii. Acestora li se pare ca ii depaseste cu mult felul de manifestare a problemei, fie ca vorbim de manifestari demonice sau de manifestari scandaloase si mari. Un alt motiv ar fi ca acesti oameni cred ca daca ei mijlocesc, li se poate intampla lor ceva rau, pur si simplu pentru faptul ca s-au rugat pentru altcineva.

Eu cred ca aceasta invatatura a fost strecurata de Diavol in vietile oamenilor. Eu nu gasesc nicaieri in Scriptura astfel de avertismente si ingrijorari in a nu te ruga si a sta cu grija ca ti se poate intampla tie ceva mai dramatic. Dimpotriva, in 1 Timotei 2: 1-4, Cuvantul lui Dumnezeu ne indeamna sa ne rugam incepand cu cei inaltati in dregatorii (imparati, presedinte) la toate nivelele, pana se ajunge la rugaciune pentru toti oamenii. Este subliniat faptul ca lucrul acesta este bun si placut inaintea lui Dumnezeu.

Prin urmare, daca Dumnezeu ne indeamna sa ne rugam pentru toti oamenii si lucrul acesta este placut si bine privit de catre El, numai Diavolul poate sa ne sperie ca acest lucru ar reprezenta un pericol si ar trebui sa nu o facem.

Din pacate am intalnit si in consiliere un caz destul de dramatic de depresie, care ajunsese chiar si la spitalizare. Pastorul s-a temut sa se roage pentru persoana in cauza. Efectul pe care l-a avut aceasta lipsa de rugaciune si implicare a pastorului in situatia respectiva a adus o mai mare deznadejde si depresie asupra celui internat in spital. Omul respectiv se vedea lepadat de Dumnezeu si fara nicio speranta in a fi restaurat si a scapa de problema.

Chiar daca modul de rugaciune nu e cel mai eficient si omul nu a ajuns la radacinile problemei, lipsa de rugaciune e destul de dramatica si de grava, incat putem trage in aceasta directie un semnal de alarma. Rugaciunea trebuie sa fie prezenta in viata oamenilor. Prin rugaciune, omul nu vede numai solutia, ci si implicarea cu dragoste si relatia de prietenie pe care o ai cu cealalta persoana. Rugaciunea trebuie facuta chiar daca persoana care se roaga nu stie sa descopere toate radacinile si problemele ce l-au adus pe om in situatia de a avea nevoie de rugaciune.

Interviu: Mircea Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

--------------------

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

2326 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.