• Cursul „10 minute despre rugăciune”

    Cursul „10 minute despre rugăciune” - În episoade scurte a câte 10 minute fiecare, Cindy Jacobs atinge subiecte importante, oferindu-ne unelte deosebite în vederea echipării oricărui credincios care are nevoie de instrucțiuni clare despre rugăciune și mijlocire. Indiferent de locul în care te afli în viața ta de rugăciune, vei descoperi cum poți deveni un războinic perseverent în rugăciune.

    Detalii

Arma rugăciunii

Arma rugăciunii

Rugăciunea este una dintre cele mai puternice arme ale luminii pe care noi le avem. Când privești la viața și slujirea lui Isus, toate acestea au fost marcate de rugăciune; El a slujit celor bolnavi, celor posedați de diavol, eliberându-i, a înviat morți, dar viața privată, personală, de rugăciune a lui Isus a fost ceva care a ieșit în evidență în fața ucenicilor. Ei au recunoscut, în momentul în care Isus venea din timpul Său personal de rugăciune cu Tatăl, că se petreceau tot felul de minuni uimitoare, într-o asemenea măsură, încât ucenicii nu I-au cerut niciodată lui Isus să-i învețe cum să facă minuni, însă I-au cerut să-i învețe cum să se roage.

Viața noastră de rugăciune este deosebit de importantă. Rugăciunea nu este doar o puternică armă a luminii pe care noi o folosim în războiul spiritual, dar ne și ajută să creștem în relația noastră cu Dumnezeu. Astfel, este foarte important să învățăm cum să fim eficienți în rugăciune.

În Luca, de la capitolul 11 versetul 1, ucenicii au venit la Isus și I-au cerut să-i învețe cum să se roage: „Într-o, zi Isus Se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: ‚Doamne, învață-ne să ne rugăm, cum a învățat și Ioan pe ucenicii lui.’” Ei au recunoscut cât este de importantă rugăciunea în procesul pregătirii, în timp ce vedeau succesul lucrării lui Isus.

În Efeseni 6:18, Pavel menționează de cinci ori conceptul de rugăciune, într-un singur verset. Când precizează fiecare parte din armătură, el vine și spune că toate ar trebui acoperite cu rugăciune. Rugăciunea este atât de importantă! Totuși, noi nu prea ne rugăm. Când avem probleme și dificultăți în viață, primul lucru care îl facem este să mergem la un prieten. În cele din urmă, poate reușim să-I vorbim și lui Dumnezeu despre chestiunea respectivă. Rugăciunea mea pentru voi este să acordați rugăciunii loc prioritar și să nu lăsați pentru sfârșitul lucrurilor momentul când vorbiți Tatălui vostru.

De-a lungul istoriei bisericii, au fost bărbați și femei, cunoscuți ca fiind oameni ai rugăciunii. Datorită rugăciunilor acestora, s-au petrecut o mulțime de minuni și încă mai vorbim despre viața lor, chiar și azi. Apostolul Pavel a fost un om puternic al rugăciunii. El se ruga în orice vreme și s-a rugat ca Dumnezeu să ne dea un duh de înțelepciune și de pricepere, tuturor celor care suntem mădulare ale Trupului lui Hristos.

Aceasta este, de fapt, și rugăciunea mea pentru noi, nu doar să ascultăm o învățătură, ci Domnul să deschidă ochii înțelegerii noastre și să ne ofere revelație, cu privire la subiectul despre care vorbim. Este foarte important ca Duhul Sfânt să ne deschidă și să ne descopere adevărul. Avem nevoie de acea descoperire, deoarece nu este suficient doar să ascultăm anumite concepte. Dacă doar punem împreună o mulțime de pași cu privire la ce ar trebui să facem și începem să practicăm acele lucruri, fără să avem parte, însă, de o revelație din partea Domnului, lucrul acesta nu ne va schimba. Acesta este lucrul care Îl preocupă întotdeauna pe Dumnezeu: El dorește ca noi să devenim tot mai mult asemenea chipului Fiului Său și avem nevoie de o descoperire din partea Duhului lui Dumnezeu, pentru ca noi să ne putem schimba.

Când tu și cu mine pătrundem în războiul spiritual, venim în Numele lui Isus. Astfel, forțele demonice și puterile întunericului trebuie să se plece și să se ducă din calea noastră, deoarece Isus este cu noi, în mijlocul nostru. Leul din seminția lui Iuda este aici și când noi rostim, conferim voce lucrurilor spuse de Dumnezeu. Acesta este unul dintre motivele pentru care Pavel ne-a spus ca atunci când ne rugăm, să prorocim. Prorocia este unul dintre darurile Duhului Sfânt. Pavel spune: eu prorocesc tot timpul. Acesta este Duhul Sfânt, care conferă voce gândurilor lui Dumnezeu, străpunge întunericul și circumstanțele vieții, pentru ca oamenii să aibă o înțelegere mai profundă și o revelație mai adâncă a Împărăției Sale.

Acesta este lucrul pe care noi îl dorim mai mult decât orice altceva, ca oamenii să înțeleagă dinamica Împărăției. În Luca 11, atunci când ucenicii se apropie de Isus și zic: „Isus, învață-ne să ne rugăm.” ceea ce ei spuneau, de fapt, este: Isuse, vrem să vedem Împărăția Ta manifestată în viețile noastre în același fel în care o vedem manifestată în viața Ta. Ei au văzut că atunci când Isus venea din timpul Său de rugăciune, cerul invada pământul, Împărăția Lui venea, voia Sa era împlinită și voiau să experimenteze acest lucru în viața lor. Câți dintre voi doriți să vedeți acest lucru în viața voastră? Eu vreau să văd că cerul invadează pământul! Aleluia! Vreau să văd puterea Împărăției manifestată în viața mea!

Ucenicii au avut suficient de mult discernământ pentru a înțelege că rugăciunea era o cheie. Astfel, ei s-au apropiat de Isus și au spus: învață-ne să ne rugăm. În Luca 11, Isus a dat această învățătură despre rugăciune și le-a spus despre cum ar trebui să înceapă să se roage. Unul dintre lucrurile de bază a fost: învățați să vă rugați întâi pentru voi înșivă și apoi puteți să vă rugați pentru prietenii voștri, pentru cei care vă sunt aproape. Pe măsură ce înaintează în capitolul 11, vedem această dinamică a războiului spiritual despre care vorbim. Cu siguranță este bine să ne rugăm pentru noi, pentru prieteni și pentru oamenii apropiați nouă, vă încurajez să faceți acest lucru, dar Dumnezeu dorește ca noi să ajungem să lucrăm în parteneriat cu El în rugăciune. Aceasta este o cu totul altă dinamică a rugăciunii, de aceea avem nevoie de revelație, care vine din partea Duhului lui Dumnezeu, pentru a înțelege cum să pătrundem în acest gen de rugăciune.

Nu putem intra în această bătălie doar pentru că așa vrem noi sau pentru că așa simțim, ci trebuie să avem parte de descoperire din partea Duhului lui Dumnezeu, pentru a fi eficienți în modul în care ne luptăm pentru Domnul.

Tată, Îți mulțumesc pentru slava Ta, Îți mulțumesc pentru puterea și ungerea Ta, care se odihnește peste oamenii Tăi. Cerem ca duhul de descoperire să vină peste noi, pentru a lucra în parteneriat cu Tine și a vedea Împărăția Ta. Voia Ta să se împlinească pe pământ, precum și-n ceruri, în Numele lui Isus, Amin.

Material extras din cartea „Armele Luminii” de Ron Brown. Puteți comanda cartea de aici.

3655 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.