Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
AOTV - Lucrare de media crestina »
Fii la curent cu ultimele noutati »
Cum poti si tu sa fii parte »
Marturii - cum sunt atinsi oamenii »
Suntem parte din Trupul lui Cristos »
Doneaza - fii Partener Alfa Omega »

Înțelegând vremurile și luând decizii înțelepte - EDITORIAL de Tudor Pețan

Fiii lui Isahar, care se pricepeau în înţelegerea vremurilor şi ştiau ce trebuia să facă Israel... (1 Cron. 12:32)

Fii lui Isahar înțelegeau vremurile și știau ce trebuia Israel să facă. Noi, creștinii, luminați de Duhul Sfânt, descifrând Scripturile și având acces la informații, beneficiem de ușile de revelație care se deschid pentru noi în această vreme. Daniel ne spune că „în vremurile din urmă cunoștința va crește” (Daniel 11:4). Și cred că nu numai în domeniul științific, tehnologic dar mai ales în cel al revelației. Sunt revelații, profunzimi, care au fost „pecetluite”, închise, până în această vreme a sfârșitului, și care înțelese acum, ne dau o altă perspectivă.

De ce e important să înțelegem vremurile și să luăm decizii înțelepte ca individ, ca familie și comunitate, ca națiune românâ? De ce în aceste vremuri de mare tulburare, de decădere morală, de amplificare fără precedent a violenței, a terorismului, a atacului asupra instituției familiei și a valorilor iudeo-creștine, de creștere a persecuției împotriva creștinilor, de resuscitare a spiritului antisemit, de atac la divinitatea lui Hristos... este important să „localizăm” spiritual această perioadă?

Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui (promisiunea referitoare la revenirea Lui) ci are o îndelungă răbdare ca niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință. (2 Petru 3:9). Revenirea Lui este o promisiune. Momentul nu ne e dat să îl știm, îl cunoaște doar Tatăl. Dar ni s-au dat semne care preced revenirea Lui. Să avem curajul și deschiderea să le vedem. Tot ce se întâmplă accelerat în jurul nostru nu e un hazard al istoriei, nu este o scăpare a evenimentelor de sub controlul divin al lui Dumnezeu. Ci e o reașezare a lucrurilor, o pregătire a scenei pentru ultimul act al istoriei. E o scoatere la lumină a „actorilor principali” ai acestui act. Cartea Ezechiel se lasă înțeleasă în context geo-politic...

2016 intelegerea vremurilor 1280

De ce să ne pese ? De ce să vrem să înțelegem cu ochi duhovnicești ce se întâmplă în jurul nostru? Petru ne-a pregătit un răspuns, o provocare pentru fiecare dintre noi încă de acum 2000 de ani. „Deci fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea prea iubiților fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace.” (2 Petru 3:11-14)

Alfa Omega TVChiar dacă multe dintre articolele din acest număr al revistei vorbesc despre situația din Orientul Mijlociu, despre imigrație, persecuția creștinilor, conflicte militar-religioase, multiculturalism... vreau să afirm din nou, ca lucrare de media creștină Alfa Omega, că nu încurajăm nici o formă de naționalism, islamofobie, judecăți de pe poziții confesionale, și nici o formă de xenofobie. Ci suntem conștienți, așa cum ne avertizează Scriptura, că în vremurile de pe urmă confuzia va crește, răstălmăcirile Cuvântului vor fi frecvente, Evanghelia va fi „ajustată” pentru a fi „confortabilă” și pentru a amorți vegherea credincioșilor.

Avem nevoie ca, în mod intenționat, cu determinare, să reașezăm rapid prioritățile în viețile noastre: ancorarea în Cuvânt, restaurarea în profunzime a relației cu Dumnezeu, deschidere pentru revelație în înțelegerea vremurilor, „curățirea” și sfințirea noastră ca parte a Miresei Lui, înțelegerea și activarea darurilor spirituale și restaurarea lucrării Duhului Sfânt, a fi „sare și lumină“ în societate, dincolo de zidurile bisericii.

Înțelegând vremurile, fiii lui Isahar știau și ce trebuie să facă Israel. Asemeni lor, cred că în România, se ridică fii ai revelației, cu înțelegere a contextului politic și spiritual, deschiși spre reformă, lideri politici și religioși cu frică de Dumnezeu, călăuziți de Duhul Lui; El ridică voci profetice în națiune care să rostească voia Domnului peste legi și decizii la nivel de țară, care să rostească pocăință, sfințenie, bunătate și intrare a României în destinul divin. Dumnezeu a început să potențeze creștini în toate segmentele societății care ies la lumină și devin agenți ai extinderii Împărăției în națiunea română. Dumnezeu ridică o generație de lideri spirituali care trec peste agende proprii sau bariere confesionale și fac din România o platformă a extinderii Împărăției în întreaga Europă.

Se întâmplă să scriu aceste rânduri în Ierusalim, în zilele de sărbătoare ale Paștelui evreiesc. Sunt câteva gânduri, ca rugăciuni, pe care le am de aici din inima Israelului, pentru cititorii revistei, pentru echipa Alfa Omega și partenerii noștri, pentru românii de pretutindeni.

Cred că e aproape un moment de revelație corporativă, majoră, în Țara Sfântă, prin recunoașterea lui Isus ca Mesia. O „taină” păstrată până la finaul vremurilor. „Fraților, pentru că nu vreau să vă socotiți singuri înțelepți, nu vreau să nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ținea până va intra numărul deplin al Neamurilor. Și atunci tot Israelul va fi mântuit...”(Romani 11:25-26)

În al doilea rând, să înțelegem că evenimentele care se derulează acum, accelerat, sub ochii noștri, vor avea un deznodământ, un moment final, aici în Ierusalim, pe Muntele Măslinilor.

În al treilea rând, mi-aș dori ca rândurile acestea să nu fie doar provocări la decizii de viață ale fiecăruia, ci și o binecuvântare a păcii, din orașul păcii, ca o reconfirmare a siguranței pe care o avem în El, știind că dacă suntem ai Lui, nimeni și nimic din ce se întâmplă în jur nu ne pot despărți de dragostea și protecția Domnului.

Shalom din Ierusalim!

Tudor Pețan
Președinte, Alfa Omega TV

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.3 - Înțelegerea vremurilor (mai-iunie 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: intelegerea vremurilor, sfarsitul vremurilor, escatologie, tudor petan, editorial, revista

Proiectele Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Canalul Alfa Omega TV

Prin programele variate, canalul Alfa Omega TV prezintă Evanghelia într-un mod accesibil pentru necreștini, ajută credincioșii să se maturizeze spiritual și promovează valorile creștine în societate, fiind un mod de a face misiune prin media. Prin programele difuzate, numeroși români au fost mântuiți, eliberați, echipati, transformați și au învățat cum să trăiască după principiile lui Dumnezeu.
Emisiunile Alfa Omega TV

Emisiunile Alfa Omega TV

Pentru că românii petrec mult timp privind la televizor, credem că e vital să existe cât mai multe programe creștine, pentru evanghelizare, creștere spirituală și divertisment curat. Adesea, mesajul creștin poate fi mai bine transmis printr-un desen animat sau film, similar cu modul în care Isus a folosit pildele. De aceea, producem sau traducem sute de programe creștine anual, urmărite de zeci de mii de români.
Programe creștine pe stații TV comerciale

Programe creștine pe stații TV comerciale

Cu mult înainte de a apărea canalul Alfa Omega TV, din 1994 și până azi, distribuim lunar programe creștine la alte staţii comerciale seculare (nereligioase) de televiziune din România și Moldova. Azi, Alfa Omega TV trimite programe la peste 30 de televiziuni partenere. Este un proiect media inedit de evanghelizare și răspândire a valorilor creștine la nivelul Europei.
Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Revista AOTV Magazin si resurse gratuite

Credem că e important să existe materiale care abordează probleme practice, pentru a aplica valorile biblice la fiecare domeniu al vieții. Din 2011, tipărim și expediem gratuit revista Alfa Omega TV Magazin, cu programul TV și articole de viață creștină, pe teme variate. Distribuim gratuit și mii de resurse tipărite, cu o abordare practică. Publicăm și multe materiale online, pentru creșterea spirituală a creștinilor români.
Media Digitala

Media Digitala

Ducem Evanghelia și o perspectivă creștină asupra problemelor contemporane, prin publicarea a mii de resurse online pe platforme digitale variate. Două treimi din persoanele care accesează online materialele noastre multimedia au sub 45 de ani. De aceea, misiunea prin media digitală complementează eforturile depuse prin televiziune.
Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din 2016, ne concentrăm pe generația tânără, investind resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în lumea Bibliei îi expun pe copiii de azi pentru prima dată la povestirile fascinante ale Scripturii. Prin desene difuzate pe TV, prin site-ul interactiv pentru copii și evenimente evanghelistice, investim în dezvoltarea generației de mâine!
Evanghelizare

Evanghelizare

Răspândim Evanghelia 24/7 prin diverse canale media și proiecte, la mii de români de toate vârstele. Difuzăm pe Alfa Omega TV și pe 40 de televiziuni comerciale partenere programe de evanghelizare și pre-evanghelizare, derulăm campanii multimedia de știință-creaționism pentru atei. Anual, 300.000 de utilizatori unici vizitează site-ul nostru si peste 10.000 parcurg prezentarea Evangheliei. Prin media, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu și mântuirea Lui.
Slujire și rugăciune pentru probleme

Slujire și rugăciune pentru probleme

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală în rugăciune și implicarea directă în viața credincioșilor, vedem o mare nevoie mare. Anual, primim peste 5000 de cereri de rugăciune. Ne rugăm cu ei, încercăm să oferim soluții practice, să-i ajutăm, îi conectăm cu credincioși maturi sau biserici din regiunea lor, și producem resurse media care să răspundă nevoilor concrete ale oamenilor. Zeci de mii parcurg anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile.
Creștere spirituală și ucenicizare

Creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni, cursuri și articole, pe TV, pe DVD, în cărți, în revista AOTV Magazin, pe site și media socială. Abordăm teme relevante – bazele creștinismului, apologetică, rugăciune și mijlocire, profeție, vindecare, eliberare, consiliere și viața creștină. Alături de cei care ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România.
Creștinul și societatea

Creștinul și societatea

Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega TV, realizăm materiale relevante care să inspire creștinii pentru a fi sare și lumină la locul în care se află, să aplice principiile creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Prin toate canalele media, încurajam atât creștinul obișnuit, cât și liderii din diverse sfere ale societății.
Înțelegerea vremurilor

Înțelegerea vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină.
Reflectarea lucrării Domnului din România

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu în țara noastră. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media și parte la lucrarea lui Dumnezeu în România.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.