Înțelegând vremurile și luând decizii înțelepte - EDITORIAL de Tudor Pețan

Înțelegând vremurile și luând decizii înțelepte - EDITORIAL de Tudor Pețan

Scris în . Publicat în Noutăți Alfa Omega.

Fiii lui Isahar, care se pricepeau în înţelegerea vremurilor şi ştiau ce trebuia să facă Israel... (1 Cron. 12:32)

Fii lui Isahar înțelegeau vremurile și știau ce trebuia Israel să facă. Noi, creștinii, luminați de Duhul Sfânt, descifrând Scripturile și având acces la informații, beneficiem de ușile de revelație care se deschid pentru noi în această vreme. Daniel ne spune că „în vremurile din urmă cunoștința va crește” (Daniel 11:4). Și cred că nu numai în domeniul științific, tehnologic dar mai ales în cel al revelației. Sunt revelații, profunzimi, care au fost „pecetluite”, închise, până în această vreme a sfârșitului, și care înțelese acum, ne dau o altă perspectivă.

De ce e important să înțelegem vremurile și să luăm decizii înțelepte ca individ, ca familie și comunitate, ca națiune românâ? De ce în aceste vremuri de mare tulburare, de decădere morală, de amplificare fără precedent a violenței, a terorismului, a atacului asupra instituției familiei și a valorilor iudeo-creștine, de creștere a persecuției împotriva creștinilor, de resuscitare a spiritului antisemit, de atac la divinitatea lui Hristos... este important să „localizăm” spiritual această perioadă?

Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui (promisiunea referitoare la revenirea Lui) ci are o îndelungă răbdare ca niciunul să nu piară ci toți să vină la pocăință. (2 Petru 3:9). Revenirea Lui este o promisiune. Momentul nu ne e dat să îl știm, îl cunoaște doar Tatăl. Dar ni s-au dat semne care preced revenirea Lui. Să avem curajul și deschiderea să le vedem. Tot ce se întâmplă accelerat în jurul nostru nu e un hazard al istoriei, nu este o scăpare a evenimentelor de sub controlul divin al lui Dumnezeu. Ci e o reașezare a lucrurilor, o pregătire a scenei pentru ultimul act al istoriei. E o scoatere la lumină a „actorilor principali” ai acestui act. Cartea Ezechiel se lasă înțeleasă în context geo-politic...

2016 intelegerea vremurilor 1280

De ce să ne pese ? De ce să vrem să înțelegem cu ochi duhovnicești ce se întâmplă în jurul nostru? Petru ne-a pregătit un răspuns, o provocare pentru fiecare dintre noi încă de acum 2000 de ani. „Deci fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea prea iubiților fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace.” (2 Petru 3:11-14)

Alfa Omega TVChiar dacă multe dintre articolele din acest număr al revistei vorbesc despre situația din Orientul Mijlociu, despre imigrație, persecuția creștinilor, conflicte militar-religioase, multiculturalism... vreau să afirm din nou, ca lucrare de media creștină Alfa Omega, că nu încurajăm nici o formă de naționalism, islamofobie, judecăți de pe poziții confesionale, și nici o formă de xenofobie. Ci suntem conștienți, așa cum ne avertizează Scriptura, că în vremurile de pe urmă confuzia va crește, răstălmăcirile Cuvântului vor fi frecvente, Evanghelia va fi „ajustată” pentru a fi „confortabilă” și pentru a amorți vegherea credincioșilor.

Avem nevoie ca, în mod intenționat, cu determinare, să reașezăm rapid prioritățile în viețile noastre: ancorarea în Cuvânt, restaurarea în profunzime a relației cu Dumnezeu, deschidere pentru revelație în înțelegerea vremurilor, „curățirea” și sfințirea noastră ca parte a Miresei Lui, înțelegerea și activarea darurilor spirituale și restaurarea lucrării Duhului Sfânt, a fi „sare și lumină“ în societate, dincolo de zidurile bisericii.

Înțelegând vremurile, fiii lui Isahar știau și ce trebuie să facă Israel. Asemeni lor, cred că în România, se ridică fii ai revelației, cu înțelegere a contextului politic și spiritual, deschiși spre reformă, lideri politici și religioși cu frică de Dumnezeu, călăuziți de Duhul Lui; El ridică voci profetice în națiune care să rostească voia Domnului peste legi și decizii la nivel de țară, care să rostească pocăință, sfințenie, bunătate și intrare a României în destinul divin. Dumnezeu a început să potențeze creștini în toate segmentele societății care ies la lumină și devin agenți ai extinderii Împărăției în națiunea română. Dumnezeu ridică o generație de lideri spirituali care trec peste agende proprii sau bariere confesionale și fac din România o platformă a extinderii Împărăției în întreaga Europă.

Se întâmplă să scriu aceste rânduri în Ierusalim, în zilele de sărbătoare ale Paștelui evreiesc. Sunt câteva gânduri, ca rugăciuni, pe care le am de aici din inima Israelului, pentru cititorii revistei, pentru echipa Alfa Omega și partenerii noștri, pentru românii de pretutindeni.

Cred că e aproape un moment de revelație corporativă, majoră, în Țara Sfântă, prin recunoașterea lui Isus ca Mesia. O „taină” păstrată până la finaul vremurilor. „Fraților, pentru că nu vreau să vă socotiți singuri înțelepți, nu vreau să nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ținea până va intra numărul deplin al Neamurilor. Și atunci tot Israelul va fi mântuit...”(Romani 11:25-26)

În al doilea rând, să înțelegem că evenimentele care se derulează acum, accelerat, sub ochii noștri, vor avea un deznodământ, un moment final, aici în Ierusalim, pe Muntele Măslinilor.

În al treilea rând, mi-aș dori ca rândurile acestea să nu fie doar provocări la decizii de viață ale fiecăruia, ci și o binecuvântare a păcii, din orașul păcii, ca o reconfirmare a siguranței pe care o avem în El, știind că dacă suntem ai Lui, nimeni și nimic din ce se întâmplă în jur nu ne pot despărți de dragostea și protecția Domnului.

Shalom din Ierusalim!

Tudor Pețan
Președinte, Alfa Omega TV

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.3 - Înțelegerea vremurilor (mai-iunie 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

4213 accesări

Descoperă toate proiectele Alfa Omega TV!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.