Raport 2017 - Alfa Omega TV - Misiune prin media

Raport 2017 - Alfa Omega TV - Misiune prin media

Scris în . Publicat în Noutăți Alfa Omega.

Alfa Omega TV în cifre

Televiziune

Canalul Alfa Omega TV e în al doisprezecelea an de emisie 24/7 peste Europa, ultimii 6 ani fiind în lista „must-carry” a CNA. În 2017, am produs sau tradus aproximativ 700 de ore de programe creștine. Audiența canalului Alfa Omega TV e maximă la filme, documentare, emisiunile Calea Adevărul și Viața în direct, programe de misiune și desene animate.

În toamna 2017, am instalat un nou decor pentru emisiunea Calea, Adevărul și Viața, aflată la aniversarea a 600 de emisiuni. Produsă prima oară în anul 2000, emisiunea este cel mai longeviv talk-show creștin din România. În decembrie 2017 aniversăm și ediția 700 a emisiunii de știri Mapamond Creștin, aflată în producție de 14 ani.

Site-ul alfaomega.tv

În 2017, 309.783 utilizatori unici au vizitat site-ul nostru, o creștere de 27% față de 2016. Ca secțiuni ale site-ului, vizitatorii accesează: 32% - canalul TV și recomandări, 16% - Știri, 9% - Viața Spirituală, 8% - Pagina principală, 6% Creștinul și societatea, 6% - Librăria, 5% - Mediacenter, 3% - Înțelegerea Vremurilor. Față de 2016, în 2017 au crescut secțiunile Creștinul și societatea (+283%), Înțelegerea vremurilor (+92%), Librăria (+29%), Viața spirituală (+9%), Știri (+5%). 

Media socială

În 2017, am ajuns la cifra de 6600 de videouri încărcate pe Youtube, cu un total de peste 13 milioane de vizualizări, din care 3,92 milioane în 2017 (o creștere de 56% față de 2016). Pe Facebook am înregistrat 6,02 milioane vizualizări ale clipurilor video (o creștere de 270% față de 2016). 

Anul 2017 a fost exploziv pe rețelele sociale. Cumulat, pe Youtube și Facebook, în 2017 am avut 10 milioane de vizualizări la videourile încărcate de echipa noastră, cu o medie de vizualizare de 4 minute și jumătate pe Youtube. În total, videourile noastre au fost urmărite timp de 383.000 ore.

La aceasta se adaugă postările noastre non-video de pe Facebook. În vara 2017, am trecut prima oară de pragul de 1 milion de oameni (1,4M) care au văzut măcar în trecere postările noastre într-o săptămână (reach). Audiența principală pe media socială sunt persoanele între 25-45 de ani, complementând audiența canalului TV.

Materiale tipărite 

Revista Alfa Omega TV Magazin e un proiect pentru creștini, și cuprinde programul TV și articole grupate pe o temă centrală în fiecare număr. Cu un tiraj de 17.000 exemplare distribuite gratuit o dată la două luni, revista AOTV Magazin continuă să fie cea mai tipărită revistă creștină din România.

Editura Alfa Omega Publishing a trecut în 2017 de pragul de 100 de titluri de cărți publicate, pe teme ca rugăciune și mijlocire, luptă spirituală, profetic, vindecare și eliberare. 


PROIECTELE NOASTRE

proiect evanghelizare youtube1. EVANGHELIZARE

Alfa Omega TV aduce mesajul Evangheliei persoanelor nemântuite. Mulți nu ar intra într-o biserică să asculte un preot sau pastor dar, prin media, ducem Evanghelia în căminul fiecărui român. Dezvoltăm proiecte speciale de evanghelizare pentru toate grupele de vârstă, folosind metode relevante.

Studiile arată că peste 80% dintre români se uită zilnic la televizor în medie 3,3 ore pe zi. Răspândim Evanghelia prin televiziune, prin programe difuzate pe canalul Alfa Omega TV sau pe alte televiziuni cu care colaborăm. Estimăm că jumătate din audiența noastră nu este mântuită. Difuzăm în permanență pe canalul Alfa Omega TV programe de evanghelizare și pre-evanghelizare: emisiuni în direct cu rugăciuni de mântuire, documentare și emisiuni de știință, desene animate, filme și servicii religioase orientate spre cei nemântuiți. 

În 2017, în fiecare lună, am distribuit și 20 de ore de programe creștine la 34 de stații TV comerciale regionale cu care colaborăm în țară, cu audiență nereligioasă.

Anul acesta, din cele 300.000 de persoane care au vizitat site-ul www.alfaomega.tv, peste 10.000 au parcurs pe site prezentarea Evangheliei și cursul Bazele creștinismului. 

Pentru unii, un obstacol în calea mântuirii e aparenta contradicție între știință și credință. Prin campanii multimedia de știință și creaționism, mulți Îl descoperă pe Dumnezeu Creatorul, și își predau viața lui Hristos. Publicăm și resurse media de apologetică, pentru a pregăti credincioșii să-și apere credința în fața ateilor sau a celor de alte religii. 

Răspândim Evanghelia prin diverse canale și proiecte, la mii de români de toate vârstele.


proiect cartea cartilor youtube2. CARTEA CĂRȚILOR

Deși mulți consideră copiii ca fiind generația de mâine, la Alfa Omega credem că ei sunt generația de azi care trebuie câștigată pentru Hristos. De aceea, în parteneriat cu CBN, am investit resurse în lansarea noii serii de desene animate Cartea Cărților în noiembrie 2016 și am continuat să dezvoltăm acest proiect de evanghelizare pentru copii și în 2017. Publicul țintă sunt copiii de 6-12 ani.

Aventurile lui Cristi, Oana și Memo în trecut îi expun poate pentru prima dată pe copii de azi la povestirile fascinante ale Bibliei. Difuzate inițial la începutul anilor ‘90, aceste desene au fost reinventate pentru noua generație! De la Geneza la Apocalipsa, prin grafică modernă, mult umor și cântecele ușor de reținut, Cuvântul lui Dumnezeu este prezentat pe înțelesul copiilor și îi provoacă să își dedice viața lui Hristos.

Proiectul Cartea Cărților cuprinde și un site interactiv, www.carteacartilor.tv, unde copiii pot intra în legătură cu alți copii, crea propriul personaj, urmări videouri, se pot juca jocuri interactive și, împreună cu părinții, pot descoperi tainele Bibliei. Tot acolo le e prezentată interactiv Evanghelia. 

În ultimele luni ale anului 2017, site-ul a fost vizitat în medie de 14.000 vizitatori unici pe lună, iar 800 de copii au parcurs prezentarea Evangheliei lunar, indicând că s-au rugat rugăciunea de mântuire. 

Alături de site, evenimentele evanghelistice Cartea Cărților, organizate de biserici locale, au menirea de a le prezenta copiilor mesajul desenelor și de a le da ocazia să se bucure împreună cu alți copii prin lecții biblice, cântece, jocuri și prin prezența roboțelului Memo. Anul acesta am ajutat la organizarea a șapte evenimente în biserici și case de cultură din România, fiecare reunind 100-200 de copii, la care a fost prezentată copiilor și Evanghelia. 

Lucrăm și la dezvoltarea unei curricule interactive pentru școli și școli duminicale, bazate pe lecțiile din Cartea Cărților.


proiect slujire youtube3. SLUJIRE ȘI RUGĂCIUNE 

Ca organizație de media creștină, dincolo de informare sau divertisment, ne focalizăm pe slujirea personală și implicarea directă în viața credincioșilor. Multe persoane ne cer ajutor și susținere în rugăciune pentru problemele lor, prin linia telefonică zilnică de rugăciune, la emisiunile în direct, prin email, site și Facebook. Ne rugăm pentru cauzele celor care ne contactează, le oferim materiale relevante pentru problemele lor. Pe cei care au nevoie, îi punem în legătură cu consilieri creștini sau biserici locale pentru a-i ajuta mai departe în procesul de restaurare. 

În 2017, am primit peste 5000 de cereri de rugăciune. Cele mai mari nevoi sunt: vindecare fizică (45%) și emoțională (10%), mântuire (15%), eliberare (10%), familie (10%) și probleme financiare (5%) și alte cauze (5%). Zeci de mii au parcurs anonim materiale publicate de noi, pe teme sensibile: depresia, divorțul, abuzul, avortul sau aspecte legate de sexualitate. Cu ajutorul partenerilor Alfa Omega, continuăm să ne rugăm, să slujim și să fim aproape de cei care trec prin situații dificile! 

Și în 2017, am produs zeci de emisiuni săptămânale cu rugăciune, în direct joi seara pe TV, site și Facebook. Invitații prezintă adevăruri biblice practice, răspund la întrebări și se roagă în studio pentru nevoile oamenilor. Temele emisiunilor includ vindecarea, eliberarea, restaurarea relațiilor, vindecarea emoțională și probleme sexuale – le corelăm cu nevoile primite ca cereri de rugăciune. Mărturiile telespectatorilor reflectă un impact pozitiv și subliniază nevoia mare de slujire a credincioșilor.

Suntem bucuroși pentru miile de oameni care au avut încredere în noi cu problemele lor. Încercăm să ajutăm, iar rugăciunea, soluțiile practice, conectarea oamenilor la biserici și consilieri și producerea de resurse media relevante și practice sunt ceea ce putem face în domeniul slujirii personale.


proiect crestere spirituala youtube4. CREȘTERE SPIRITUALĂ

Constatăm și marea nevoie de ucenicizare, de creștere spirituală și de echipare pentru slujire a credincioșilor din toate confesiunile. Prin tematica variată abordată în materialele noastre, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români. Difuzăm și publicăm sute de seminarii biblice, predici, emisiuni TV, cursuri și articole despre diverse aspecte ale vieții creștine, pe canalul TV, pe DVD, în revista Alfa Omega TV Magazin, pe site-ul nostru și media socială. Publicăm și cărți pe teme relevante, care pot constitui surse de studiu biblic și pentru biserici și organizații. 

În fiecare săptămână, producem programe TV pentru echiparea credincioșilor în umblarea cu Dumnezeu. Emisiunile Calea, Adevărul și Viața prezintă adevăruri de bază practice ale credinței creștine, iar în fiecare joi, le punem în aplicare prin rugăciune și slujire în direct. Emisiunile Puterea rugăciunii învață creștinii cum să se roage și să mijlocească eficient. Producem și mărturii de vieți transformate de Dumnezeu. Seria Întrebări esențiale abordează aspecte delicate ale vieții creștine. 

Săptămânal, difuzăm și peste 30 de ore de seminarii biblice, predici și conferințe pe diverse teme ale vieții creștine. Traducem și programe ale unor lideri creștini din alte țări, mesaje practice și încurajatoare. Totodată difuzăm multe documentare educative și filme creștine antrenante, pentru întreaga familie.

A treia cea mai accesată secțiune din site este secțiunea Viață Spirituală, cu articole despre Dumnezeu și viața creștină, cursuri, devoționale și clipuri scurte pe o varietate de teme. Toate aceste materiale sunt distribuite și pe rețelele sociale.

Alături de cei ce ne susțin, ajutăm credincioșii să se maturizeze spiritual și să crească în cunoașterea lui Dumnezeu, echipați pentru a extinde Împărăția Lui în România.


proiect crestinul societatea youtube5. IMPLICAREA CREȘTINULUI ÎN SOCIETATE

Rolul nostru, ca creștini în societate, este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Cu ajutorul partenerilor noștri, am reușit să realizăm materiale relevante care să inspire creștinii să fie o lumină în orice context ar fi. 

Prin campaniile multimedia Creștinul și societatea, am promovat aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, știința-educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Clipuri și articole prezintă și exemple pozitive ale unor creștini care își trăiesc credința, dincolo de zidurile bisericii, acolo unde Dumnezeu i-a așezat. 

Dorim să echipăm creștinul să fie relevant pentru cei din jur. Programele TV, materialele publicate pe site și social media sunt tot mai urmărite (o creștere de 283% pe site în 2017), ceea ce arată un interes tot mai mare al creștinilor pentru a fi sare și lumină în societate. Încurajam atât creștinul obișnuit să-și aplice practic credința în toate domeniile vieții sale, cât și liderii din diverse sfere ale societății să fie lumină în locul în care sunt. 


proiect intelegerea vremurilor youtube6. ÎNȚELEGEREA VREMURILOR

Studiile arată că proporția știrilor și a emisiunilor informative a crescut considerabil în România. Deși lumea devine tot mai turbulentă, ca creștini, trebuie să învățăm să citim semnele vremurilor, din Orientul Mijlociu și din lumea întreagă pentru a fi pregătiți. Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze biblic semnificațiile știrilor pe care le văd în fiecare zi la televizor sau pe internet.

Prin producerea și difuzarea documentarelor de actualitate și în special a emisiunilor de știri săptămânale Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline pe canalul Alfa Omega TV, oferim telespectatorilor noștri perspective creștine și informații noi despre evenimente din lumea religioasă, misiuni creștine din locuri periculoase, conflicte din zonele de pe glob cu influență musulmană, informații despre Biserica persecutată, probleme sociale actuale, mărturii și întâmplări unice din lume. 

Prin publicarea știrilor și în mediul online, pe site, Youtube și Facebook, ne dorim să fim o alternativă credibilă de informare într-o lume plină de propagandă și fake news. Cele mai vizionate materialele postate de noi pe rețelele de socializare sunt știrile și reportajele. Iar site-ul www.alfaomega.tv cuprinde secțiunea Înțelegerea vremurilor unde se găsesc clipuri video și articole relevante.

Pe tot parcursul anului, difuzăm filme, documentare și știri despre Israel, ca popor ales al lui Dumnezeu. În luna mai, am derulat campania multimedia Înțelegerea vremurilor, în care provocăm creștinii să privească biblic atât situațiile actuale, cât și ceea ce urmează să se întâmple. Campania a cuprins și o săptămână multimedia Pro-Israel, pentru a motiva și încuraja creștinii să se roage pentru poporul evreu. În mai 2017 am organizat și conferința Rugăciune pentru Israel. Scopul nostru este să încurajăm creștinii să înțeleagă vremurile și să descopere planul lui Dumnezeu cu Israelul.

În cadrul emisiunii Puterea rugăciunii sunt prezentate motivele de rugăciune specifice acelei luni. Credem că atunci când creștinii sunt informați despre problemele actuale ale societății și se mobilizează la rugăciune, Dumnezeu va lucra. 

Pe viitor, ne dorim să dezvoltăm activitatea de știri și să producem emisiuni cu conținut informativ care să prezinte dimensiunea spirituală a situațiilor din România și lumea întreagă. 


proiect reflectarea lucrarii domnului youtube7. REFLECTAREA LUCRĂRII DOMNULUI

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici sau lucrări creștine și suntem prezenți la diverse evenimente din țară pe care le promovăm prin canalele noastre media. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media la lucrarea lui Dumnezeu interconfesională în România. 

Adesea transmitem în direct pe internet sau pe TV, iar ulterior amplificăm efectul evenimentelor prin difuzarea materialelor editate. Scopul nostru este ca, împreună cu alte organizații și biserici din România, să arătăm modul în care Dumnezeu lucrează în diverse zone ale țării și să fim parte la ceea ce El vrea să facă în țara noastră. Punem accent pe evenimente politice, sociale și spirituale importante, inițiative pro-viață și pro-familie, întâlniri de rugăciune și conferințe de lideri și prezentăm organizații care au un impact deosebit în societatea română. 

Toate acestea au fost posibile datorită miilor de oameni obișnuiți care sunt alături de noi, parteneri Alfa Omega. Fiți parte alături de noi la lucrarea de misiune prin media! Fiți parteneri Alfa Omega TV!
www.alfaomega.tv/partener

1303 accesări

Descoperă toate proiectele Alfa Omega TV!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.