Realitati si perspective 32 - Corectitudinea politica si libertatea religioasa - Vasilica Croitor
Modul 1: Toleranța - Isus a fost cel mai tolerant, având milă de leproși și de femeile care erau marginaizate în societatea de atunci. În America există agende ale unor grupuri dar și o adoptare de stat a unor conflicte, unde statul nu este doar mediator, ci un actor important.
Reportaj- Agenda LGBT - Planul agresiv cu privire la drepturile homosexualilor poate amenința existența, economiile și libertatea creștinilor.
Modul 2: Lipsa de valori
Liberalismul american a fost remarcat de fiecare dată de europeni. Acum, vorbim despre o cultură americană ce reprezintă o cămașă de forță aplicată gândirii și valorilor individului. În momentul în care nu mai ești liber să fii tu însuți și să îți manifești crezul tău interior, atunci toate celelalte libertăți cad, pentru că în primul rând vorbim de libertatea spiritului uman.
Alegerile morale sunt întotdeauna susceptibile de a fi imorale în interpretarea altui grup. Nu mai există un sistem central de valori.
Societatea nu mai are valori și școala susține ideea de relativism. Bătălia care se dă acum este în jurul acceptării unor lucruri care șochează în mod profund un creștin decent, moral, cu frică de Dumnezeu.
Statul, pentru a deține controlul vrea să pornească de la educație. Generația tânără este o pradă foarte ușoară, dacă este decuplată de familie, de educația creștină și de relația cu Biserica.
Mărturia Bisericii stă în calea apriției Antihristului. Faptul că Biserica spune încă adevărul, Antihristul nu poate să înșele lumea. Când ea va înceta să mai vorbească, Antihristul va putea să își ia locul.
Contributie - Cristian Soimaru - Avem nevoie de un Parlament care să nu constrângă libertățile cetățenești de acțiune, de gândire și de exprimare. Dimpotrivă, avem nevoie de un Parlament care să ne protejeze prin legile și prin modelul lor.
Modul 3: Corectitudinea politică
Ea este o formă de persecuție religioasă. Libertatea religioasă este definită prin prisma a trei elemente: dreptul de a te inchina conform conștiinței tale, dreptul de a promova valorile tale prin educație (să îți poți educa urmașii, învățându-i ceea ce tu crezi) și dreptu de a-ți propaga credința. Dacă oricare dintre aceste trei valori este împiedicată, vorbim de persecuție religioasă. Nouă ne-a mai fost lăsat doar dreptul de a ne închina.
Realitati si perspective 32 - Corectitudinea politica si libertatea religioasa - Vasilica Croitor, difuzata sâmbătă, 27 noiembrie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmăriți emisiunile „REALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE” pentru a obține o perspectivă creștină asupra contextului actual în care trăim - în fiecare sâmbătă, de la ora 21, la Alfa Omega TV.
Urmărește toate emisiunile Realități și Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective #RSP #RealitatiSiPerspective