Nu accepta să trăiești în frustrare - de Joyce Meyer

Nu accepta să trăiești în frustrare - de Joyce Meyer

Vechiul imn, „Mărețul har”, este un cântec bisericesc familiar pentru mulți, dar mă întreb dacă știm cu adevărat cât de măreț este harul lui Dumnezeu. E un termen atât de comun în biserică sau în alte circumstanțe religioase, încât uităm ușor valoarea harului în viețile noastre.

Efeseni 2:8-9 ne revelează clar că suntem mântuiți – ni s-au iertat păcatele și am primit viață veșnică – prin har, prin credința în Hristos. „(...) și aceasta nu din voi înșivă, ci este darul lui Dumnezeu; nu prin fapte, ca să nu se fălească nimeni” (BTF).

Harul mântuitor este un cadou – nu ceva ce am putea câștiga, cumpăra, sau merita. Faptul în sine este uimitor!

De asemenea, în Romani 5:8-10 scrie: „Însă Dumnezeu Și-a dovedit dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram păcătoși, Cristos a murit pentru noi. Deci, cu atât mai mult acum, când am fost îndreptățiți prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu. Căci, dacă atunci când eram dușmani, am fost împăcați cu Dumnezeu prin moartea Fiului Său, cu atât mai mult acum, fiind împăcați cu El, vom fi mântuiți prin viața Lui” (NTR).

Gândește-te la ce spun versetele de mai sus. Când încă eram păcătoși, Hristos a murit pentru noi. UIMITOR! Când eram dușmani – înainte să știm că avem nevoie de El sau să vrem sacrificiul Lui pentru noi – Isus Și-a dat viața de bună voie pentru noi, astfel încât să ne putem împăca cu Dumnezeu și să avem o relație personală cu El. Uimitor!

Observă că în versetul 9 scrie „am fost îndreptățiți prin sângele Lui”. Cuvântul „îndreptățit” înseamnă că ai fost făcut „ca și cum n-ai fi păcătuit niciodată”. Uimitor!

Aș vrea să te mai gândești la ceva: dacă atunci când încă erai un dușman al lui Dumnezeu – când nu-ți păsa de Isus nici cât negru sub unghie – El L-a trimis pe Fiul Lui să moară pentru tine, atunci poți să fii încrezător că vrea să devii tot ce te-a creat să fii. Dumnezeu vrea să experimentezi uimitoarea viață pe care El pregătit-o pentru tine!

Felul în care-ți trăiești viața e prin har, prin credință.

Trăind în harul lui Dumnezeu

Harul lui Dumnezeu ne dă tot ce ne trebuie pentru a trăi o viață plină de bucurie. În Coloseni 2:6 citim: „De aceea, așa cum l-ați primit pe Isus Hristos, Domnul, umblați în [uniune cu] El [reflectând caracterul Lui în lucrurile pe care le faceți și le spuneți – trăind vieți care îi vor conduce pe alții departe de păcat]” (traducere după versiunea engleză, Amplified Bible).

Eu definesc harul așa: Puterea lui Dumnezeu, care ne stă la dispoziție gratuit și ne ajută să facem cu ușurință ce nu am putea face niciodată pe cont propriu, oricât ne-am chinui, și oricât efort am depune. Faptul că am învățat să trăiesc cu această putere în tot ce fac mi-a schimbat viața în mod radical!

Când am început să vorbesc la conferințe, am simțit o mare presiune de a face toate lucrurile să se decurgă așa cum credeam că ar trebui să decurgă. Mă rugam atât de fierbinte și petreceam atât de mult timp pregătindu-mă spiritual și prin studiu Biblic, încât eram pur și simplu extenuată înainte de începerea evenimentului!

Dar, când am descoperit că Dumnezeu nu se așteaptă de la mine să le fac pe toate, și că e singurul care poate schimba inimile oamenilor, toată presiunea a fost luată de deasupra mea. Am fost eliberată de frustrare și de încercarea de a realiza ceva ce oricum n-aș fi putut face, am reușit să mă relaxez și să mă bucur făcând partea mea din proces.

Lucrez din greu, studiind și pregătindu-mă pentru fiecare conferință, dar acum îmi place, fiindcă realizez care e responsabilitatea mea și care e partea pentru care trebuie să mă încred în Dumnezeu. În Filipeni 4:13 scrie: „Pot face toate lucrurile [pe care El m-a chemat să le fac] prin El, care mă întărește și mă autorizează [să împlinesc scopul Lui] (traducere după versiunea engleză, Amplified Biblie).

Dumnezeu nu e numai cu noi, ci și în noi, și va face prin noi ce trebuie făcut, când nu mai încercăm să ne descurcăm singuri, ci Îl lăsăm să lucreze. Uimitor!

Rămâi conectat

Experimentăm harul lui Dumnezeu când învățăm să rămânem conectați la sursa noastră de putere – relația personală cu El. „A ne conecta” înseamnă a ne hrăni sufletul și duhul studiind Cuvântul lui Dumnezeu și petrecând timp cu El în rugăciune.

E crucial să luăm din puterea pe care o avem în Hristos, trăind prin harul lui Dumnezeu în fiecare zi a vieților noastre.

Când te simți slab, nu lăsa nimic să stea în calea conectării cu El. Rezervă-ți un timp pentru a te ruga, cerându-I lui Dumnezeu din puterea Lui. Amintește-ți să rămâi concentrat pe Cuvântul Domnului și pe multele Sale promisiuni, care-ți vor da tot ce ai nevoie, atunci când ai nevoie.

Nu trebuie să trăiești în frustrare. Oprește-te din a încerca să reușești prin propriile eforturi și începe să crezi că Dumnezeu îți va da Harul Lui în fiecare domeniu al vieții tale. El știe ce ai nevoie și ce trebuie să se schimbe. E imposibil să ceri prea mult har; nu e limitat, așa că nu se va termina niciodată!

2541 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.