Modalități simple de a avea viața pe care ți-o dorești - de Joyce Meyer

Modalități simple de a avea viața pe care ți-o dorești - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Cred că ne prinde bine să ne oprim periodic și să facem un inventar al vieții noastre. E important să ne întrebăm „Oare trăiesc viața pe care a vrut-o Hristos pentru mine atunci când a murit pe cruce, sau mă mulțumesc cu ceva inferior?”

Indiferent de ce ni s-a întâmplat în trecut sau ce obstacole par să ne stea în cale, Dumnezeu ne-a pregătit o viață împlinită și reușită. Dar depinde de noi dacă ne vom bucura de ce e mai bun în viață și să profităm la maxim de timpul, talentele, relațiile și oportunitățile noastre.

Cartea Geneza conține o lecție importantă în acest domeniu. E vorba de povestea credinței pe care a avut-o tatăl lui Avraam, Terah, care și-a adunat familia, a împachetat totul și s-a pregătit pentru a ajunge la destinația finală – Canaan.

Totuși, din Geneza 11:31 aflăm că „Au ieșit împreună din Ur, din Haldeea, ca să meargă în țara Canaan. Au venit până la Haran și s-au așezat acolo”.

Mă întreb cât de mulți sunt oamenii care încep să facă un lucru în viață, dar își abandonează planul înainte de a-l duce la capăt fiindcă obosesc sau fiindcă se simt incomod. Nu e ceea ce își doresc, dar e ceva „cu care se pot mulțumi”.

Există domenii din viața ta în care te mulțumești cu mai puțin, sau în care nu ai progresat așa cum sperai?

Te mulțumești cu mediocritatea?

Domnul ne-a chemat la excelență, nu trebuie să ne mulțumim cu mediocritatea. Termenul mediocru înseamnă literal „a trăi la jumătatea distanței dintre succes și eșec”. Acolo se află mulți oameni; nu au eșuat total, dar nici nu au ajuns unde își doresc să fie.

E valabil pentru toate domeniile din viețile noastre. Poate că ai început să studiezi Biblia și ți-ai stabilit obiectivul de a cunoaște bine Cuvântul lui Dumnezeu și de a avea o relație initimă cu El. Dacă așa stau lucrurile, nu te mulțumi să citești un capitol pe zi, „ca să-ți faci datoria” - rămâi determinat să faci din asta o prioritate și vei culege beneficiile rezultate din cunoașterea lui Dumnezeu.

Poate că ți-ai stabilit drept obiectiv să slăbești 10 kilograme. Dacă e așa, ia decizia de a nu renunța când devine dificil. Chiar dacă ai o zi proastă și iei în greutate, fii hotărât să slăbești ziua următoare!

Uneori ne obișnuim cu locul în care suntem și uităm că există ceva mai bun. Devenim ocupați, viața ni se complică și e chiar inconfortabilă, și pierdem din vedere visurile și obiectivele pe care le aveam. Atunci e momentul când trebuie să ne înflăcărăm și să devenim hotărâți să împlinim fiecare părticică din planul lui Dumnezeu pentru viețile noastre.

Cum ar fi dacă...?

Hai să acordăm câteva momente pentru a juca jocul „Cum ar fi dacă …?”:

Cum ar fi dacă ai decide să-I dai lui Dumnezeu tot și să-L cauți cu toată inima ta?

Cum ar fi dacă ai da ce e mai bun din tine în loc să te mulțumești cu ceva mediocru?

Cum ar fi dacă nu ai mai găsi scuze când nu-ți poți împlini visurile și obiectivele?

Cum ar fi dacă ai schimba felul în care vorbești și n-ai mai spune nimic negativ?

Cum ar fi dacă ai începe să-ți confrunți problemele în loc să fugi de ele?

Cum ar fi dacă ai decide să nu mai amâni?

Îți poți imagina unde ai fi anul viitor pe vremea aceasta dacă ai respecta numai unul sau două dintre lucrurile de mai sus?

Dă-I Lui tot

Biblia abundă în versete care ne încurajează să dăm ce avem mai bun. În 2 Timotei 2:15 scrie: „Străduiește-te să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine...” (EDCR).

Îmi place exprimarea „străduiește-te”. Poate că e mai ușor să mergi doar până la jumătatea drumului, dar ce s-ar putea întâmpla dacă ai decide să te străduiești, să dai ce ai mai bun în căsătoria, la locul de muncă, sau în oricare alt domeniu al vieții tale?

Unele dintre cele mai mari binecuvântări din viața mea, în prezent, sunt lucruri care au necesitat cel mai mare efort. Astăzi, eu și soțul meu, Dave, avem privilegiul minunat de a împărtăși Cuvântul lui Dumnezeu cu milioane de oameni prin Joyce Meyer Ministries. De-a lungul anilor, de multe ori a fost nevoie de sacrificii enorme și de decizia de a înainta atunci când am simțit că ar fi mai bine să renunțăm.

Da, a fost nevoie de timp și de efort pentru a face tot ce ne-a pus Dumnezeu pe suflet, dar mă bucur că nu ne-am oprit la jumătate, când ne-a fost greu. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-am descurajat și nu am renunțat în zilele în care la conferințele mele veneau numai 50 de oameni.

Adevărul e că, dacă te străduiești și faci tot ce poți, Dumnezeu își va face partea, împlinind ce nu poți face tu!

Nu te mulțumi cu mediocritatea, nu te opri la jumătatea distanței! Dumnezeu ți-a pregătit o viață incredibilă, încântătoare, și care te va împlini. Da, va fi nevoie de efort și determinare; poate că va fi necesar să treci peste frică pentru a te bucura de libertate și succes. Dar îți promit un lucru: merită, oricare ar fi efortul necesar!

1160 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.