Asumă-ți riscuri! - de Joyce Meyer

Asumă-ți riscuri! - de Joyce Meyer

În decursul anilor de slujire, am descoperit că trăirea prin credință necesită asumarea unor riscuri, deoarece planurile Domnului pentru noi sunt mereu mai mari decât ce putem face pe cont propriu. Îmi place foarte mult Efeseni 3:20, unde scrie că Dumnezeu „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”, „prin puterea care lucrează în noi”.

Concluzia e că cei care nu vor să riște nimic nu vor face niciodată prea multe în această lume. Știu din propria experiență că acest lucru e adevărat.

Când Domnul mi-a pus pe inimă să încep să țin acasă un studiu biblic, aveam o slujbă cu normă întreagă și câștigam bine, așa că nu aveam nicio presiune financiară. Dar nu știam Biblia foarte bine și aveam nevoie de mai mult timp pentru studiu. Nu puteam face asta, având o slujbă cu normă întreagă și trei copii, dar știam că Domnul îmi spunea să renunț la locul de muncă.

Fiindcă sunt o persoană responsabilă, mi s-a părut că nu are sens – facturile noastre ar fi fost peste venitul nostru dacă nu lucram. Așa că am început să mă târguiesc cu Dumnezeu și am renunțat la slujba cu normă întreagă, luându-mi una cu jumătate de normă.

E ca și cum I-aș fi spus lui Dumnezeu :„Nu vreau să fac ce mi-ai zis, dar ce zici de planul meu? E tot o supunere față de Tine, însă am un plan de rezervă”. Dar Dumnezeu nu voia o ascultare la jumătate de normă! Trebuia să renunț la planul de rezervă și să învăț să mă bazez în întregime pe El.

Ei bine, am fost concediată de la locul de muncă cu jumătate de normă. Eram o muncitoare conștiincioasă, totuși nu am putut face nimic bine acolo. A devenit clar că Dumnezeu voia să mă încred complet în El și să stau acasă.

La acea vreme, mai aveam nevoie de 40 de dolari pe lună pentru a ne plăti facturile. Nu era o sumă uriașă de bani, dar însemna că trebuia să credem că Dumnezeu avea să facă un miracol în fiecare lună pentru a ne împlini nevoile. Trebuia să pășeșsc prin credință.

Vezi tu, câteodată credem că, dacă facem un pas uriaș în credință, Dumnezeu va face să plouă cu binecuvântări asupra noastră în mod instant. E ușor să ai atitudinea de „Uite ce sacrificiu am făcut azi! Abia aștept să văd ce va face Dumnezeu pentru mine mâine!”

Dar, timp de 6 ani, am fost nevoiți să ne bazăm pe Dumnezeu pentru nevoile de bază. Am găsit un jurnal unde scrisesem o listă de rugăciune adresată lui Dumnezeu, cerându-i 12 lavete pentru făcut curățenie și o tigaie nouă. Nici nu vă pot spune cât de încântată am fost când, într-o zi, am auzit soneria la ușă, și o femeie pe care nu o știam stătea în pragul ușii. Mi-a spus: „Sper să nu crezi că sunt nebună, dar am simțit că Dumnezeu îmi spune să îți aduc 12 lavete pentru făcut curățenie.”

Când înveți să te încrezi în Dumezeu, și El face ceva pentru tine – chiar dacă e un lucru mărunțel – atunci te pregătești să crezi pentru lucrurile mai mari care vor veni mai târziu în viață.

Nu am știut atunci motivul pentru care a trebuit să trec prin atâtea greutăți, dar acum știu. În lucrarea pe care o fac acum, ne trebuie mai mult de 40 de dolari pe lună pentru a plăti facturile. Dumnezeu e credincios și ne oferă tot ce avem nevoie! Facturile noastre sunt plătite la timp și nu avem datorii.

Nu cred că e posibil ca cineva să facă lucruri de anvergură fără a trece prin anumite teste. Dacă vrei să trăiești prin credință, înseamnă că trebuie să faci câte un pas înainte de a afla care este pasul al doilea. Nu vei avea totul pus la punct înainte de a merge înainte, ci vei face tot ce poți pentru a urma planul lui Dumnezeu pentru viața ta.

Ce e uimitor e că te apropii foarte mult de Dumnezeu când depinzi numai de El. Atunci viața devine plină de aventuri și palpitantă.

Vreau să te încurajez azi să refuzi să te mulțumești cu o viață care nu împlinește planurile lui Dumnezeu pentru tine. Nu-l lăsa pe diavolul să te descurajeze cu minciunile lui, spunându-ți că nu ești în stare sau că nu ești destul de bun ca Dumnezeu să te folosească.

E important să te vezi așa cum te vede Dumnezeu, fiindcă ce crezi despre tine însuți e mai important decât ce crede oricine altcineva. Când ești sigur că Dumnezeu te iubește, te poți apropia cu îndrăzneală de tronul Lui, știind că Isus îți va da har pentru a te ajuta când ai nevoie (Evrei 4:16).

Adevărul e că Dumnezeu te iubește și Isus și-a dat viața pentru tine, ca să poți fi umplut de dragostea, bucuria, și credința Lui, care te vor duce în locuri unde niciodată n-ai crezut că poți ajunge. Trezește-te în fiecare zi cu motivația de a urma călăuzirea lui Dumnezeu, oriunde te-ar duce. Pășește prin credință și privește cum El va face lucruri mărețe prin tine!

1927 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.