Mai intai trebuie sa crezi - de Joyce Meyer

Mai intai trebuie sa crezi - de Joyce Meyer

În viața mea au fost multe momente când am fost descurajată și nu am știut ce să fac, sau poate am simțit că nimic nu merge bine și că toată lumea e împotriva mea. Fie că era vorba despre nevoi financiare neîmplinite, fie că era vorba de durere în trup, strigam către Dumnezeu: „Ce anume dorești să fac?”

Lucrul pe care l-am auzit de nenumărate ori este: „Crede numai.” În Biblie, în Evrei 4:3, scrie că, atunci când credem, intrăm în odihna lui Dumnezeu. El ne cere să credem în El fără ca mai întâi să vedem, să auzim, să gustăm, să atingem sau să mirosim. A avea credință presupune să alegi să crezi în Dumnezeu și în căile Lui, chiar dacă nu poți să percepi nimic cu simțurile tale. Pur și simplu alegi să crezi indiferent de situație...

Aceasta este credința care Îi aduce bucurie lui Dumnezeu și Îi captează atenția. Mulți oameni încearcă să-I capteze atenția în alte moduri. Poate postesc zile în șir, încercând să-I arate lui Dumnezeu cât sunt de devotați. S-ar putea să aleagă să trăiască o viață în sărăcie pentru a-I arăta lui Dumnezeu cât de mult cred ei că adevăratele comori se găsesc în ceruri.

A posti sau a alege să trăiești cu puțin nu este ceva greșit, dar să faci aceste lucruri cu scopul de a-L manipula pe Dumnezeu este greșit. Dumnezeu nu este mișcat de astfel de lucruri, ci El este mișcat de credință.

În Biblie, în Evrei 11:6, scrie: „Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.”

Pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, trebuie să crezi în El, chiar și atunci când simțurile tale spun altceva. Pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, trebuie să ai credință.

Eu sunt din Missouri. După cum probabil știți, Missouri este cunoscut ca și „Statul Vreau să Văd”. Tradiția presupune că, dacă ești din Missouri, crezi numai ce poți vedea sau ce poți simți. Bineînțeles, toți ne comportăm astfel, uneori, în relația noastră cu Dumnezeu. Vrem să putem să vedem înainte să alegem să credem.

Dumnezeu ne cheamă pe fiecare dintre noi să ne trăim viața bazat pe credința noastră în El și nu pe circumstanțele care apar sau bazat pe sentimentele ce le avem în anumite circumstanțe. Circumstanțele se pot schimba sau pot părea ceva ce nu sunt cu adevărat. Când trăim bazat pe circumstanțe, în viețile noastre pot să pătrundă haosul și distrugerea. Trebuie să ne întrebăm dacă vom crede în dumnezeul sentimentelor noastre sau vom crede în Dumnezeul Biblie?

Dumnezeu vrea ca noi să credem fără să vedem. El vrea să avem credință în El, indiferent de circumstanțele care apar. Când alegem mai întâi să credem și mai apoi să vedem rezultatele, alegem să trăim prin credință, lucru plăcut lui Dumnezeu. Îmi doresc să trăiesc o viață după placul Tatălui meu ceresc. Tu ce fel de viață îți dorești să trăiești?

 

7827 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.