Dragostea e totul - de Joyce Meyer

Dragostea e totul - de Joyce Meyer

Cel e mai important lucru pe care îl putem face ca și creștini este să-L iubim pe Dumnezeu și să-i iubim pe oameni. Înainte de a-i iubi pe oameni, noi trebuie să primim dragostea lui Dumnezeu. Nu putem să dăm mai departe ceva ce nu avem.

Știi tu, cu adevărat, că Dumnezeu te iubește? A înțelege că Dumnezeu e dragoste și că El te iubește este diferit față de a cunoaște și a experimenta dragostea Lui în mod personal. Ceea ce credem pornește de la un gând și după cum scrie și în Proverbele 23:7: „Un om este definit de ceea ce simte în inima lui.” (Biblia Amplificată) Îmi place să o spun astfel: omul merge unde îl duce mintea.

Dacă vrei să primești o revelație mai profundă a dragostei lui Dumnezeu față de tine, locul potrivit de unde poți să pornești este locul în care meditezi la acest adevăr bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu: „Dumnezeu mă iubește necondiționat!”

Adevărul despre dragostea lui Dumnezeu

Cu mulți ani în urmă, în timp ce mă pregăteam să prezint primul meu mesaj în public, am simțit cum Dumnezeu vorbea inimii mele ca să le spun oamenilor că El îi iubește. La început am fost încântată, când am auzit asta, pentru că părea ceva simplu și I-am spus lui Dumnezeu: „Ei deja știu lucrul acesta. Nu vreau să prezint o lecție de la Școala duminicală.” Dar Dumnezeu mi-a arătat că mulți oameni nu știu cu adevărat cât de mult îi iubește El, fiindcă dacă ar știi, s-ar comporta diferit.

Dragostea lui Dumnezeu este extraordinară! În 1 Ioan 4:16 scrie că Dumnezeu este dragoste. Versetul 18 spune: „În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica...” Dragostea lui Dumnezeu poate să dea la o parte frica din viața ta. Este medicamentul care poate vindeca orice rană a sufletului tău: o inimă zdrobită, durerea respingerii, a abandonului sau orice altă durere pe care ai experimentat-o.

În Romani 8:37 scrie: „... noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” Când cunoști cu adevărat dragostea lui Dumnezeu, nu trebuie să-ți fie teamă că vei face greșeli. Poți să pășești cu tărie prin credință, indiferent de ceea ce El îți cere să faci. Știi cine ești în Hristos și ai încredere că poți să faci ceea ce trebuie să faci în viață cu ajutorul lui Dumnezeu.

Dumnezeu te iubește în mod intenționat. El te-a ales. În Efeseni 1:4 scrie: „El ne-a ales în dragostea Lui, ne-a ales ca să fim ai Lui, ne-a ales în Hristos dinainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți (puși deoparte pentru El), să fim fără vină înaintea Lui, chiar fără cusur înaintea Lui, în dragoste. ” (Biblia Amplificată)

Când știi că Dumnezeu te iubește, te simți valoros, te simți acceptat și simți că ai un scop. Știi că păcatele tale sunt iertate și ești liber de vină și de condamnare. Indiferent ce ai făcut, Hristos poate să-ți dea un nou început.

Vreau să vă încurajez să fiți hotărâți să cunoașteți și să simțiți dragostea lui Dumnezeu pentru voi. Studiați versete care vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu și declarați-le în mod personal peste viața voastră. Uită-te în oglindă și spune cu voce tare: „Dumnezeu mă iubește! El m-a ales, m-a făcut ca să fiu a Lui având o relație personală cu El. Eu sunt mai mult decât biruitor în Hristos pentru că mă iubește și dragostea Lui izgonește frica din viața mea.”

Este mai mult decât un sentiment

Așa cum am spus și mai devreme, cel mai important lucru înaintea lui Dumnezeu este să ne iubim necondiționat unii pe alții. Dragostea nu e o teorie sau un sentiment siropos. Este vorba despre modul în care îi tratezi pe oameni. Începem să-i iubim pe oameni pornind de la gândurile noastre. Ce gândești despre ceilalți?

În 1 Corinteni 13:4-7 (Biblia Amplificată) scrie că „dragostea este îndelung răbdătoare și plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie... (nu este arogantă și plină de sine), nu se poartă necuviincios, (nemanierată).

Dragostea... nu insistă să-și împlinească propria dorință, nu caută folosul său; nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr. Dragostea acoperă totul, crede totul, întotdeauna se gîndește la binele celuilalt, nădăjduieşte totul, indiferent de circumstanță și suferă totul (fără să se clatine).”

Dacă vrei să umbli în dragoste, trebuie să-ți setezi mintea și să o păstrezi setată că vei umbla în dragoste. Noi tindem să fim egoiști, dar soluția pentru a duce o viață altruistă este să iubești puternic. Începe cu gândurile tale și mărturisește: „Iubesc oamenii și îmi place să îi ajut.”

În Galateni 5:13 (Biblia Amplificată), Dumnezeu ne-a chemat să trăim în libertate prin Hristos, „numai (nu lăsați ca) libertatea voastră să fie o oportunitate sau o scuză (a egoismului), ci prin dragoste să slujiți unii altora.” Am descoperit că atunci când atenția mea e centrată pe ceilalți și pe modul în care pot să-i binecuvântez, am mai multă pace și mai multă bucurie. Gândește-te cum poți să faci pe cineva să zâmbească și fă ceva care poate aduce bucurie în viața cuiva. Încrede-te în Dumnezeu că-ți va purta de grijă.

Dacă vei fi ocupat încercând să-i ajuți pe ceilalți, nu vei mai avea timp să-ți faci griji pentru tine. Te vei bucura de viață în fiecare zi.

8068 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.