Innoieste-ti mintea si schimba-ti viata - de Joyce Meyer

Innoieste-ti mintea si schimba-ti viata - de Joyce Meyer

Ce gândești? Te-ai gândit vreodată la ceea ce gândești? Știi că poți să alegi la ce te gândești? Pare ciudat să afirm așa ceva, dar adevărul este că mulți oameni nu știu că pot să aleagă la ce se gândesc. Este important să alegem ce gândim, deoarece gândurile noastre au legătură cu perspectivele și atitudinile noastre.

Îmi amintesc de momentul în care mi-am dat seama de lucrul acesta. Pe atunci, eram foarte frustrată, o creștină nefericită, care nu avea pace. Deși mergeam în fiecare săptămână la biserică și citeam Biblia în mod regulat, nu experimentam viața din belșug, în Hristos, despre care se vorbește în Ioan 10:10 și pe care o putem avea.

În Proverbe 23:7 scrie: „Căci el este ca unul care îşi face socotelile în suflet.” Cu alte cuvinte, devenim ceea ce gândim. Îmi mai place să spun că omul merge încotro îl îndreaptă mintea. A fost o străpungere să înțeleg că avea de-a face în mare parte cu o mentalitate negativă, critică, suspicioasă și că nu trebuie să accept orice gând care îmi trece prin minte. Mi-am dat seama că pot să mă gândesc în mod intenționat la ceea ce vreau să mă gândesc...

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne înnoim mintea prin Cuvântul Domnului  ca să gândim cum gândește El și să avem parte de planurile Sale, care sunt bune pentru viața noastră. În Romani 12:2 scrie: „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.”

Când petreci timp studiind Cuvântul lui Dumnezeu și îți înnoiești mintea prin Adevăr, asta te ajută să-ți setezi mintea în direcția potrivită pentru a avea victorie în viață, prin Hristos. Acest mod nou de gândire, care îți înnoiește mintea în mod continuu, anulează vechea gândire transformându-ți perspectivele și atitudinile.

Gânduri pline de putere

Am descoperit 12 gânduri pline de putere, bazate pe Scriptură, care îți pot influența viața în mod pozitiv. Primul gând este acesta: Pot să fac ceea ce trebuie să fac în viață prin Hristos.

Acest gând plin de putere este atât de necesar pentru că ne ajută să avem privirea ațintită asupra lui Dumnezeu și nu asupra noastră. Trebuie să înțelegem că avem nevoie de Dumnezeu în fiecare minut al vieții noastre. Când încercăm să ne descurcăm singuri, atunci ajungem să ne epuizăm, să fim copleșiți și să gândim lucruri precum: „Nu pot să fac asta”, „Dacă se mai întâmplă încă o dată, o să cedez”, „Nu știu dacă mai pot să fac față încă o dată!”

Filipeni 4:13, Biblia Amplificată: „Am putere ca să fac toate lucrurile prin Hristos care mă întărește (sunt pregătit pentru orice prin El, Cel care îmi dă putere interioară; am încredere în mine prin încrederea dată de Dumnezeu).” Îmi place cum spune Biblia Amplificată: „Prin El sunt pregătit pentru orice îmi va apărea în față.” Asta înseamnă că indiferent ce se întâmplă astăzi, sunt pregătit și nimic nu e prea mult pentru mine pentru că prin Hristos sunt mai mult decât biruitori!

A fi mai mult decât biruitor prin Hristos presupune ca înainte să întâmpini o problemă să știi că o vei depăși, pentru că poți să faci tot ceea ce trebuie să faci în viață, prin Hristos. Provocarea nu este prea mare pentru tine! Harul lui Dumnezeu îți este îndeajuns și tăria Lui este făcută desăvârșită în slăbiciunea ta. (2 Corinteni 12:9)

Dacă Dumnezeu permite ceva dificil în viața ta , poți să te încrezi că El îți va oferi tot ce ai nevoie pentru a face ceea ce trebuie să faci. El nu ne cere să facem ceva fără să ne ofere capacitatea  ca să facem acel lucru.

Dumnezeu are un plan măreț pentru viața ta, dar dacă nu te vezi așa cum te vede El, atunci nu vei putea să faci ceea ce El a pregătit pentru tine. Învață să fii de acord cu Dumnezeu și crede Cuvântul Său mai mult decât crezi ceea ce gândești și simți. El vrea să facă lucruri mărețe prin tine, indiferent de contextul din care provii, indiferent de greșelile pe care le-ai făcut, indiferent de nivelul de educație sau de abilitățile pe care le ai. Toate lucrurile sunt cu putință alături de Dumnezeu și El poate să facă orice alege El să facă în viața ta.

Vreau să te încurajez să petreci timp meditând la acest gând puternic și studiind versetele din Scriptură care vorbesc despre bunătatea lui Dumnezeu și despre identitatea ta în Hristos. Începe fiecare zi declarând: „Doamne, pot să fac față oricărui lucru care vine în viața mea în ziua de astăzi pentru că am puterea ca să fac toate lucrurile prin Hristos care mă întărește. Pot să fac ceea ce trebuie să fac în viață, prin Hristos!”

5808 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.