Joyce Meyer - Invatand sa avem incredere

Joyce Meyer - Invatand sa avem incredere

Cred că una dintre cele mai importante atitudini pe care le putem avea este o atitudine a încrederii. Încrederea este cea care te ajută să te bazezi pe Dumnezeu că se va ocupa de viața ta. Încrederea este cea care te ajută să nu te îngrijorezi. Încrederea este cea care te va ține departe de dorința de a încerca să găsești toate răspunsurile la multele întrebări pe care le ai în viață, răspunsuri pe care poate nu le vei primi poate niciodată. Încrederea este cea care te împiedică să controlezi și să manipulezi. Încrederea este necesară ca un creștin să crească în viața de credință.

De-a lungul anilor a trebuit să învăț să mă încred pe deplin în Dumnezeu. Dumnezeu știe ce e mai bine și El îmi va purta de grijă, indiferent de circumstanțele prin care voi trece și indiferent de lucrurilor care vor apărea. Chiar dacă am fost sau nu fericită, a trebuit să învăț să mă încred în Dumnezeu...

Dumnezeu ne cere să avem încredere și să urmăm modelul vieții lui Isus. Biblia ne spune că Isus nu a păcătuit niciodată și nici nu a greșit vreodată, și totuși, oamenii L-au urât, L-au batjocorit (1 Petru 2:22, 23). Indiferent de situație, Isus a avut întotdeauna încredere în Tatăl Său.

Numaidecât, mulți dintre noi am avea o problemă cu asta. Poate te gândești că niciodată nu ai făcut nimic greșit, și totuși, ești tratat într-un mod nedrept. S-ar putea să simți că nu ai făcut nimic ca să fii tratat într-un mod greșit, să se spună minciuni despre tine, sau să fii acuzat de lucruri pe care nu le-ai făcut niciodată. Trebuie să înveți, asemeni lui Isus, să dezvolți o atitudine de încredere, indiferent de circumstanțe.

În timp ce am crescut, am avut o perioadă grea în ceea ce privește supunerea față de autoritatea masculină pentru că am fost abuzată de bărbați ca și tânără. Această neîncredere a continuat chiar și după ce am crescut. Îmi amintesc că Dumnezeu S-a ocupat de mine într-un mod atent, în ce privește încrederea mea în El, indiferent de circumstanțe.

După ce m-am căsătorit, m-am luptat ca să-i fiu supusă soțului meu, Dave. Mă opuneam când venea vorba să fac lucrurile pe care mi le cerea să le fac. Îmi era teamă că dacă mă voi supune cu adevărat cuiva sau dacă i-ași fi permis cuiva să aibă autoritate asupra mea, aș fi ajuns să fiu abuzată și să se profite de pe urma mea.

Această teamă era adânc înrădăcinată în mine încă din trecut și acum, mă aflam aici, trăgându-l și pe soțul meu în asta. Transferam lucruri din trecutul meu abuziv înspre minunatul meu soț, Dave. Deși se purta foarte frumos cu mine și nu-mi dorea decât binele, îmi era foarte greu să am încredere în el.

Îmi amintesc cum Îl întrebam pe Dumnezeu: „Cum poți să-mi ceri să am încredere în Dave după toate lucrurile prin care am trecut, după toată durerea și suferința de care am avut parte?” Încă îmi amintesc vocea înceată din interiorul meu care mi-a răspuns la întrebare. Cred că Dumnezeu mi-a spus: „Nu îți cer să ai încredere în Dave. Îți cer să ai încredere în MINE! Îți cer să ai încredere în mine că și dacă Dave se va purta urât cu tine, Eu mă voi ocupa de el și voi îndrepta lucrurile.” Acela a fost momentul în care am început să dezvolt o atitudine de încredere în viața mea. A fost o adevărată străpungere pentru mine!

Care e situația ta? Îți este ușor să te încrezi în Dumnezeu sau în cei din jur? Ai o atitudine de încredere? Adevărul este că în viață vei suferi. Vor fi momente în care vei simți că ești tratat într-un mod nedrept. Dar știi ce? Viața nu e dreaptă! Dacă vei dori ca toate lucrurile să meargă cum vrei tu, în viață vei avea parte de multă dezamăgire.

Este important să-ți amintești de Isus. Deși a fost tratat nedrept, El S-a încrezut în Tatăl Său ceresc. Deși nu merita să moară pe cruce, El nu Și-a pierdut încrederea în Tatăl Său. Isus a avut încredere. Dar tu?

4212 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.