Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Schimba-ti inima, schimba-ti viata - de Joyce Meyer

Viața nu e nimic altceva decât rezultatul alegerilor pe care le facem. De fapt, viața însăși este despre alegeri. Într-un sens mai larg, noi putem alege cum să trăim. Putem alege să fim fericiți, optimiști, satisfăcuți, mulțumiți sau putem alege să fim nefericiți, pesimiști, supărați și nemulțumiți. Care parte sună mai bine?

Să ne uităm mai îndeaproape. Cât timp ești fericit în comparație cu totalul de timp în care ești nefericit? Ce te face atât de nefericit? Este viața ta chiar atât de diferită de a celorlalți? Ai parte de circumstanțe unice care te fac să simți că viața ta nu e atât de fericită ca a celorlalți? 

Primul pas pe care l-am făcut, atunci când m-am decis să aleg fericirea în locul nefericirii, a fost să înțeleg că înainte de a schimba circumstanțele din exterior va trebui să schimb interiorul, va trebui să schimb inima mea. În inima mea credeam că voi fi fericită dacă pot schimba oamenii din jurul meu și aceștia vor face lucrurile în modul în care voiam eu să fie făcute. Pare atât de absurd acum, dar atunci credeam cu tărie acea minciună. Atitudinea mea era atât de greșită.

Se pare că am irosit atât de mult timp din viața mea încercând să schimb lucruri pe care nu le puteam controla, în timp ce ignoram lucrurile cu privire la care puteam face ceva. Nu puteam schimba oamenii. Nu-i puteam face să mă facă fericită și nu-i puteam face să mă iubească. Se pare că am încercat, în primii zece ani de căsnicie, să-mi schimb soțul, pe Dave. Când nu încercam să-l schimb pe el, încercam să-mi schimb copiii sau prietenii. Eram un dezastru.

Dumnezeu mi-a descoperit într-o zi că problemele mele și nefericirea mea nu erau din cauza altor oameni sau din cauza circumstanțelor din exterior. Am realizat că eu eram cea care avea probleme. Dumnezeu mi-a arătat că, înainte să găsesc fericirea după care tânjesc, atitudinile mele au nevoie de o revizuire completă.

Am crescut încercând să dau vina pentru problemele mele pe altcineva sau pe altceva. Am consumat atâta energie încercând constant să dovedesc că am dreptate. Era foarte greu pentru mine să accept faptul că eu eram cea care are nevoie de schimbare, dar cu cât am început să ascult mai mult de vocea lui Dumnezeu și să citesc Cuvântul Lui, mi-am dat seama că singura persoană pe care o pot schimba sunt eu. Eu eram cheia pentru propria-mi fericire.

Atitudinile greșite pe care le purtam înăuntru înrăutățeau lucrurile. Gândind ce e mai rău despre oameni sau situații a dus doar la încurajarea punctului meu de vedere negativ. Aceasta era o stare depresivă distructivă din care trebuia să scap. Am fost capabilă să mă eliberez din strânsorile ei prin rugăciune multă și căutându-L pe Dumnezeu, iar rezultatul a fost o schimbare a inimii și a vieții mele. Punctul meu de vedere de acum este unul pozitiv, unul în care gândesc ce e mai bun despre oameni și despre circumstanțele din viața mea. Nu mai sunt persoana aceea pesimistă care eram odată. 

Cred că dacă te angajezi să-ți schimbi atitudinea și să umbli într-un mod pozitiv, în următoarele treizeci de zile, vei vedea o îmbunătățire în viața ta. Poți face asta? Te poți ține de acest lucru timp de treizeci de zile? Du-te chiar acum la calendarul tău și marchează treizeci de zile de acum încolo. Provoacă-te să faci schimbările necesare în inima ta. Cred că vei vedea schimbări miraculoase ca rezultat. Ia această provocare de treizeci de zile, schimbă-ți inima și schimbă-ți viața.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.