Termina ceea ce ai inceput - de Joyce Meyer

Termina ceea ce ai inceput - de Joyce Meyer

Ai început vreodată un proiect și nu l-ai terminat sau ți-ai lăsat deoparte un vis din cauza altor lucruri care ți-au stat în cale? Cred că la un moment dat în viață cu toții am experimentat astfel de frustrări. Adevărul e că uneori începerea unui lucru este partea cea mai ușoară.

Cu toate acestea, cu ajutorul lui Dumnezeu noi putem termina tot ce începem pentru că Biblia spune că la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile. (Matei 19:26)

Cred că atunci când simțim pasiunea de a face ceva, Dumnezeu este cel care pune în noi dorința. De exemplu, eu sunt pasionată să predic oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu. Sunt atât de pasionată de acest lucru, încât mi-am petrecut ultimii 38 de ani făcând asta și voi continua să fac acest lucru pentru că Dumnezeu mi-a vorbit și a pus acea dorință în inima mea.

Dacă aș fi fugit și aș fi făcut altceva probabil că mi-aș fi petrecut restul vieții simțindu-mă frustrată și neîmplinită. Asta se întâmplă atunci când avem o pasiune pentru ceva și nu facem nimic în privința asta. Vestea bună este că atunci când suntem tentați să credem că este prea târziu să începem un anumit lucru, la Dumnezeu niciodată nu e prea târziu. Dumnezeu ne va da ceea ce avem nevoie, mai ales în momente dificile.

Este important să înțelegem că atunci când vom începe să facem lucrurile pe care Dumnezeu le-a plănuit pentru noi, trebuie să fim pregătiți pentru momentul în care vom avea parte de împotriviri. Apostolul Pavel a spus: „... căci mi s-a deschis aici o uşă mare şi largă şi sunt mulţi potrivnici.” (1 Corinteni 16:9)

Învingându-ți uriașii

Acești adversari sunt ca și uriașii: unii mai mici și alții mai mari. Uneori ei vin sub formă de atac la nivelul minții sau alteori vin printr-o persoană apropiată. Oamenii au râs de mine atunci când le-am spus ce am simțit că mă cheamă Dumnezeu să fac.

Acele mici supărări zilnice cu care avem de a face cu toții mai pot fi un alt adversar. Un aspect esențial este că diavolul încearcă să ne facă să fim supărați pentru că el știe că odată ce suntem supărați, noi încetăm să mai auzim vocea lui Dumnezeu. Tot ceea ce mai auzim sunt propriile noastre gânduri și frustrări și devenim irascibili cu toată lumea. Dacă vrei să împlinești chemarea lui Dumnezeu pentru viața ta, atunci trebuie să înveți să faci față greutăților, uriașilor tăi, și să învingi.

1 Samuel, capitolul 17, ne spune cum putem învinge uriașii din viețile noastre. Toți soldații din Israel se aflau într-o vale, iar un uriaș pe nume Goliat îi amenința. Nimeni nu a vrut să lupte cu Goliat, așa că un păstor, pe nume David, s-a hotărât să-l ucidă pe uriaș. Când regele Saul a auzit ceea ce voia să facă David i-a spus acestuia că e o idee ridicolă și că e prea tânăr. David l-a ucis pe uriaș și noi putem învăța din povestea lui cum ne putem învinge adversarii.

Ignorând critica

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ignori critica și necredința altora. În 1 Samuel 17:32-33 scrie: „David a zis lui Saul: 'Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia. Robul tău va merge să se bată cu el.' Saul a zis lui David: 'Nu poţi să te duci să te baţi cu filisteanul acesta, căci tu eşti un copil, şi el este un om războinic din tinereţea lui.'” David i-a răspuns regelui Saul spunând că Dumnezeu poate face acest lucru.

Amintindu-ți victoriile

Al doilea lucru pe care trebuie să-l faci, dacă vrei să-ți învingi uriașii, este să-ți amintești victoriile din trecute pe care Dumnezeu ți le-a dat. Atunci când te afli într-o situație dificilă, uită-te în urmă și vezi prin ce te-a trecut Dumnezeu și cum te-a scăpat de acolo. Nu te uita la cât de mult ai de mers, ci uită-te la cât de mult ai mers din drum.

Ai grijă ce spui

Este important, de asemenea, să rostești Cuvântul și nu cuvinte de înfrângere. În 1 Samuel 17:46-47 David îi spune lui Goliat, cu exactitate, cum îl va învinge. El spune: „Astăzi Domnul te va da în mâinile mele, te voi doborî şi-ţi voi tăia capul; astăzi voi da stârvurile taberei filistenilor păsărilor cerului şi fiarelor pământului. Şi tot pământul va şti că Israel are un Dumnezeu. Şi toată mulţimea aceasta va şti că Domnul nu mântuieşte nici prin sabie, nici prin suliţă. Căci biruinţa este a Domnului. Şi El vă dă în mâinile noastre.”
    Îmi place faptul că David știa ce are de făcut. El a fugit la linia de bătălie, încrezându-se în Dumnezeu și mărturisind cu voce tare ceea ce se va întâmpla cu uriașul. Tu poți rosti Cuvântul lui Dumnezeu și poți spune: „Știu cine sunt și știu al cui sunt. Sunt un copil al Dumnezeului celui viu. Nimic nu mă va învinge. Asta îmi promite Dumnezeu prin Cuvântul Său și nu voi face asta fără să știu că Dumnezeu îmi va da tot ce are mai bun. Nu voi renunța!”

Slăvindu-L pe Dumnezeu

În ultimul rând, David era total dependent de Dumnezeu și toată gloria I-a dat-o Lui. Nu era îngrijorat de ceea ce trebuia să facă pentru că el știa ceea ce putea face Dumnezeu. Nu trebuie să ne uităm la noi înșine, ci trebuie să ne uităm la Dumnezeu și să știm că alături de El toate lucrurile sunt posibile.

Nu trebuie să fii înșelat de minciunile Satanei și nu trebuie să renunți. Îți poți învinge uriașii din viața ta și poți vedea cum visurile tale se împlinesc. Dumnezeu nu vrea ca să renunți, ci El vrea să te ridici. Cu ajutorul Lui și determinarea ta poți termina ceea ce ai început.

4502 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.