Rugăciune       TV LIVE                 

Renunta la lucrurile nefolositoare - de Joyce Meyer

Renunta la lucrurile nefolositoare - de Joyce Meyer

Ați angajat vreodată pe cineva ca să vă curețe copacii din gradină? Eu și soțul meu, Dave, obișnuim să angajăm pe cineva și uneori se întâmplă ca acesta să taie toate crengile copacilor și să nu mai rămână nimic din ei. Pe moment ne întrebăm ce se va alege cu acei copaci, dar mai târziu ajungem să vedem că arată mult mai bine ca la început.

Asemeni copacilor, și noi avem nevoie să fim curățați din când în când ca să ni se îndepărteze crengile uscate sau zonele care s-au dezvoltat prea mult. Avem nevoie de curățare în diferite zone și în diferite momente ale vieții. S-ar putea să nu ne placă acest proces, dar când se va încheia vom fi mult mai bine decât am fost la început.

Dumnezeu vrea ca noi să fim la înălțime din punct de vedere spiritual, emoțional și fizic.

În Ioan 15:2 scrie: ''Pe orice mlădiţă care este în Mine, şi n-aduce rod, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă şi mai mult rod.''

Încă mai există în viața ta ''crengi uscate''? Poate e vorba de o relație nepotrivită, o rană veche din trecut, sau o atitudine negativă care te împiedică să te bucuri din plin de viață.

Ar fi atât de frumos dacă ai putea să vezi lucrurile așa cum le vede Dumnezeu și să spui: ''Da, Doamne. Vreau să scap de acel lucru nepotrivit.'' De multe ori ne temem prea tare când vine vorba să renunțăm la ceva ce știm pentru ceva ce nu cunoaștem, ceva nou.

Adevărul este că viața ta poate să fie una grea dacă tragi după tine acele lucruri nepotrivite. Ceea ce poți s[ faci este să-L lași pe Dumnezeu să se ocupe de acele lucruri și să le dea la o parte. Deși nu e ceva plăcut, lucrul cel mai bun pe care poți să-l faci este să-L lași pe Dumnezeu să lucreze în viața ta. După ce se va încheia partea dureroasă, vei vedea niște rezultate uimitoare!

Dumnezeu nu vrea să ne vadă cum ne zbatem. El ne iubește atât de mult că nu va renunța nicicând la noi. Atâta timp cât Îi permitem să ne vorbească, El ne învață să fim buni, blânzi, plini de pace, răbdători, iubitori și să iertăm asemeni Lui. Nu putem avea roade pe cont propriu.

În Ioan 15:4: ''După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduceţi rod, dacă nu rămâneţi în Mine.''

Cu alte cuvinte, trebuie să petrecem timp cu Dumnezeu. Relația noastră cu Dumnezeu presupune mult mai mult decât a merge duminica la biserică și a citi Cuvântul dintr-un spirit de datorie. Dumnezeu Își dorește o relație personală cu fiecare dintre noi. Când suntem conectați la vocea lui Dumnezeu prin studiu și rugăciune, rămânem în ascultare de Isus. Dumnezeu vrea să fim înrădăcinați în dragostea Lui astfel încât nimic să nu ne clatine- ca să putem să aducem rod chiar și în cele mai dificile sezoane ale vieții noastre.

Dumnezeu are un plan bun pentru viața ta. El vrea să ajungi la următorul nivel în relația ta cu El, dar El vrea să lași în urmă anumite lucruri: răni din trecut, nesiguranță, sau orice alt lucru care te face să-ți cauți siguranța în el și nu în Dumnezeu.

Nu-ți fie teamă să lași în grija lui Dumnezeu toate lucrurile și el să se ocupe de cele care dor și care te împiedică să înaintezi în relația ta cu Dumnezeu.

Apostolul Pavel a spus: ''Dar fac un singur lucru (este aspirația mea): uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul (suprem) chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.'' (Filipeni 3:13-14)

Decide astăzi să renunți la trecut și să înaintezi către experimentarea unei vieți mai bogate în Hristos.

Astăzi poți să te rogi: ''Doamne, am obosit să trag după mine această povară grea. Sunt gata să renunț la ea ca să pot să ajung la un nou nivel în relația mea cu Tine. Ajută-mă să înțeleg că mă iubești și că toate lucrurile lucrează spre binele meu.''

Dacă ne predăm cu totul înaintea lui Dumnezeu, El ne va da tot ce are mai bun pentru noi. S-ar putea să nu fie ceea ce ne-am imaginat noi, dar va fi ceea ce avem nevoie. Va fi ceva mult mai minunat decât orice am fi cerut noi.

4846 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.