Anotimpul pregatirii- de Joyce Meyer

Anotimpul pregatirii- de Joyce Meyer

Iarna este un anotimp, un sezon liniștit. Este perioada în care copacii rămân fără frunze și iarba, plantele și florile se ofilesc. Dar iarna este și un anotimp, un sezon al pregătirii- rădăcinile și seva copacilor comunică cu solul și temperatura se schimbă pregătindu-se pentru creșterea care urmează să aibă loc primăvara. Tot la fel, și noi trecem anotimpuri, sezoane ale pregătirii spirituale. Acestea sunt sezoanele în care Dumnezeu tace, în care visurile noastre par să fie imposibile. Deși nu simțim și nu vedem nimic semnificativ întâmplându-se, asta nu înseamnă că nu se întâmplă nimic. În interiorul nostru se schimbă multe ca să putem fi pregătiți pentru a face față viitorului pe care Dumnezeu îl are pentru noi.

La fel cum iarna pregătește plantele și copacii pentru o vreme mai caldă, tot așa și un sezon mai liniștit din punct de vedere spiritual este o perioadă de pregătire- când caracterul nostru interior se dezvoltă și este întărit. Un caracter puternic este esențial pentru a face față furtunilor care vor veni în perioada sezoanelor de creștere și de seceriș. Sunt mulți oameni care dețin daruri și talente ce ar putea să îi ducă în locuri minunate, dar dacă nu au un caracter creștin puternic, toate talentele din lumea întreagă nu îi vor ajuta să rămână acolo.

Dumnezeu a pregătit ceva pentru tine și dacă nu trăiești în plinătatea planului Său pentru tine, atunci acesta este sezonul pregătirii. Stai liniștit, nu ești singur. Toți trecem prin perioade ca acestea. Biblia ne spune că și Isus a avut nevoie să crească în înțelepciune, în statură, înainte de a fi pregătit să aibă un impact în cei trei ani ai Săi de slujire (Luca 2:52).

Acestea sunt trei perspective despre care am învățat că te pot ajuta să progresezi înspre scopuri, planuri și viziuni în timpul sezoanelor inactive.

Verifică-ți motivația

Când Dumnezeu m-a chemat să vorbesc din Cuvântul Său, nu o făceam pentru că aveam o dorință profundă de a ajuta oamenii. Voiam să fiu cineva. Aveam probleme nerezolvate din trecutul meu și nu știam cât de nesigură eram. Nu mi-am dat seama cât de mult îmi atribuiam meritele pentru ceea ce făceam. Din cauza aceasta, motivația mea nu era cea pe care Dumnezeu se aștepta să o am.

Se pare că mulți oameni nu se cunosc cu adevărat pe ei înșiși și nu înțeleg de ce fac ceea ce fac. Este foarte simplu să cazi în autoînșelare, un lucru destul de greu de învins. Dacă ne dorim cu adevărat să aflăm adevărul despre noi înșine și să ne examinăm motivația, Dumnezeu ne va ajuta să ne schimbăm în bine și să împlinim voia Lui pentru viețile noastre.

Ieși din zona de confort

Înainte de a putea merge mai departe, de obicei trebuie să renunțăm la ceva ce făceam de mult timp. Dumnezeu ne scoate din zonele noastre de confort înspre experiențe necunoscute pentru a ne încuraja să ne bazăm pe El. De prea multe ori, încercăm să ne agățăm de ceea ce e cunoscut înainte de a avea încredere că noul lucru este potrivit pentru noi. Ne luptăm cu noi înșine, ne întrebăm dacă L-am auzit cu adevărat pe Dumnezeu vorbindu-ne sau dacă putem să ne încredem cu adevărat în El.

Dacă rămâi cu un picior în locul în care te afli, în timp ce celălalt picior înaintează înspre un loc nou, s-ar putea să-ți pierzi echilibrul și să cazi. Dumnezeu vrea să ne încredem în El făcând ceea ce ne cere El să facem și mergând în locul în care ne cere să mergem. Trebuie să învățăm să renunțăm la ceea ce avem, înainte a primi ceva nou. Trebuie să învățăm să credem că Dumnezeu ne va împlini toate nevoile.

Alege disciplina

Biblia ne spune că ''pedeapsa nu aduce bucurie și pare dureroasă, dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii'' (Evrei 12:11 Biblia Amplificată). Disciplina nu este distractivă, dar este esențială pentru dezvoltarea caracterului nostru.

Autodisciplina este rodul Duhului Sfânt care necesită timp pentru a se dezvolta. Autodisciplina se dezvoltă atunci când facem lucrurile potrivite în mod repetat, din nou și din nou, pentru mult timp. S-ar putea să fie nevoie să ne achităm datoriile, să nu cheltuim mai mult decât avem, să ne hrănim corespunzător și să facem exerciții, să ne schimbăm modul de a vorbi despre noi înșine și despre alții și să petrecem timp cu Dumnezeu, să citim Cuvântul în fiecare zi. În momentul în care devii disciplinat în fiecare domeniu al vieții, vei fi echipat mai bine pentru a te ocupa de responsabilități. Dumnezeu are planuri minunate pentru viața ta! El vrea să-ți împlinești visurile și să trăiești o viață plină de binecuvântare și speranță. Sper că ai fost încurajat astăzi. Vei ajunge acolo- atâta timp cât îți vei face partea și vei avea încredere că Dumnezeu își va face partea Lui. Cu cât înveți mai mult să te bazezi și să ai încredere în El în acest proces, cu atât mai repede vei fi pregătit pentru ceea ce ți-a pregătit.

3718 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.