Viziunea data de Dumnezeu: de la vis la realitate- de Joyce Meyer

Viziunea data de Dumnezeu: de la vis la realitate- de Joyce Meyer

De fiecare dată rămân uimită când văd ce face Dumnezeu prin cineva care are curajul să pășească în credință și să umble în viziunea dată de Dumnezeu. Dumnezeu vrea ca fiecare dintre noi să avem un vis pentru viața noastră. Întrebarea este: care este visul tău? Aștepți ceva măreț? Aștepți ca Dumnezeu să-ți împlinească visurile și viziunile pentru viitor?

Când ne așteptăm la ceva măreț pentru viitorul nostru, de fapt, suntem „însărcinați” cu potențialul de a vedea împlinindu-se lucrurile pentru care sperăm. La fel ca în cazul nașterii naturale, există o perioadă de sarcină- o perioadă în care viziunea ta este modelată, structurată și dezvoltată. Odată ce acea viziune ajunge la maturitate, are loc procesul nașterii- atunci începe munca cea mai grea! Modul în care ajungem de la etapa „așteptării” la etapa nașterii determină dacă viziunea noastră supraviețuiește și crește. Înțelegerea procesului este cheia pentru a avea succes și a-ți duce visul la îndeplinire.

Conceperea visului

O naștere pornește întotdeauna de la o concepere. Dacă nu poți să concepi să Dumnezeu poate și vrea să facă ceva extraordinar cu viața ta, niciodată nu vei face primul pas spre o viață mai bună decât cea pe care o ai acum. Trebuie să crezi că Dumnezeu are ceva pentru tine. Promisiunile lui Dumnezeu sunt pentru toți cei care își pun încrederea în El și caută înțelepciunea Lui. În Matei 8:13 (Biblia Amplificată), Isus spune: „Facă-se după credința ta.

Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să rămâi concentrat la Dumnezeu- la măreția Lui și la ceea ce poate El să facă. El îți va da întotdeauna capacitatea să faci ceea ce îți spune să faci. Nu contează care sunt dezavantajele, nu contează ce au sau ce nu ai. În Hristos, toți avem o oportunitate egală și ne aflăm pe același teren. Trebuie să înțelegem că va trebui să trecem prin unele lucruri ca să fim pregătiți pentru ca visurile noastre să prindă viață.

Un sezon al schimbării

Când ești „însărcinat” cu un vis și Dumnezeu te pregătește pentru ceva, te schimbi. Este un timp în care Dumnezeu are o parte și tu ai partea ta pentru a duce la împlinire viziunea pe care o ai. Dumnezeu este partenerul tău pentru ca relația ta cu El să crească pe parcursul procesului.

Când Dumnezeu a pus visul acestei lucrări în inima mea, totul a început să se schimbe. Toate prioritățile, atenția și planurile au trebuit să se schimbe. În Eclesiastul 5:3 (Biblia Amplificată) scrie: „Pentru împlinirea unui vis este nevoie de multă muncă și efort...” Cu alte cuvinte, trebuie să-ți dorești să depui efort ca să faci ceea ce-ți arată Dumnezeu să faci și nu este ușor întotdeauna. Dar când ești hotărât să te încrezi în Dumnezeu, să crezi în visul pe care El ți l-a pus și să nu renunți, El va fi credincios și îți va da tot ce ai nevoie ca să reușești.

Psalmul 27:13 (Biblia Amplificată) spune: „(Ce aș fi ajuns) dacă nu aș crede că voi vedea bunătatea lui Dumnezeu pe pământul celor vii?” Când te afli în acest sezon al pregătirii, s-ar putea să începi să simți că durează mai mult decât te-ai așteptat, că este mai greu decât te-ai așteptat să fie și că te costă mai mult decât te-ai gândit că vei plăti. Acela este momentul în care trebuie să alegi să pășești prin credință, având încredere în Dumnezeu, deși nu înțelegi totul, pentru ca El să poată să-și facă lucrarea pe care trebuie să o facă în tine.

Apoi, într-o zi, când Dumnezeu va spune că e momentul potrivit, visul tău va lua naștere.

Procesul nașterii

Eclesiastul 5:3 spune: „Pentru împlinirea unui vis este nevoie de multă muncă și efort...” Cel mai dureros proces are loc chiar înainte de naștere. Acest proces este cunoscut sub denumirea de ''travaliu'' și poate fi extrem de dureros. Medicul spune: „Ești în travaliu!”, ca și cum ar fi o veste bună! Apoi, ți se spune să nu împingi, dar când nu mai poți să suporți durerea nicio secundă, atunci medicul îți spune să împingi. În acel moment, dacă reziști și nu renunți, la scurt timp urmează să se nască copilul.

În procesul nașterii viziunii tale, Dumnezeu îți spune să nu forțezi lucrurile încercând să faci totul prin propria-ți putere și înțelepciune, ci să aștepți momentul hotărât de El. Apoi, cu ajutorul rugăciunii, al credinței și al determinării, se va întâmpla ceva miraculos. Lucrul care ți-a cauzat cea mai multă agonie va ajuta la împlinirea viziunii tale. Această experiență produce o bucurie de nespus!

În Ioan 16:21 scrie că o femeie trece prin durerile nașterii și odată ce s-a născut copilul aceasta uită de durere deoarece experimentează bucuria că i s-a născut copilul.

Nu renunța la visurile și viziunile pe care le ai. Fii tare și nu renunța niciodată!

4270 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.