Demn de mila sau puternic?- de Joyce Meyer

Demn de mila sau puternic?- de Joyce Meyer

Vrei să fii fericit- mă refer: cu adevărat fericit? Cred că fiecare dintre noi ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Putem să petrecem mult timp și să consumăm multă energie încercând să facem lucruri care ne fac să fim fericiți, dar eforturile noastre nu ne vor împlini niciodată cu adevărat. Lucrul acesta se întâmplă din cauză că Dumnezeu nu vrea să ne gândim numai la noi tot timpul. El vrea să uităm de lucrurile care se petrec în viața noastră și să încercăm să-i binecuvântăm pe cei din jurul nostru. Când ne gândim numai la noi, s-ar putea să ajungem să ne pară rău de noi înșine și să începem să ne plângem de milă.

Obișnuiam să-mi plâng foarte mult de milă. Îmi plângeam de milă deoarece fusesem abuzată de tatăl meu și uneori îmi plângeam de milă când Dave, soțul meu, pleca să joace golf în timp ce eu rămâneam acasă cu copiii. Am petrecut atât de multe zile în care îmi plângeam de milă din diferite motive.

În primii ani de căsnicie, Dave încerca să mă facă fericită, în timp ce eu aveam o atitudine nepotrivită. Dar într-o zi mi-a spus: ''Știi ce? Nu o să-mi petrec restul vieții încercând să te fac fericită. Fie că vei fi fericită, fie că nu vei fi, eu tot o să fiu fericit. Nu o să-ți plâng de milă pentru că asta nu o să te ajute cu nimic.'' Deși în acel moment au fost niște cuvinte grele pentru mine, au fost cele mai potrivite cuvinte pe care Dave ar fi putut să mi le spună. Când începi să-ți plângi de milă, și mai sunt și alți oameni care să-ți plângă de milă, lucrul acesta pur și simplu hrănește problema.

Asta nu înseamnă că niciodată nu putem fi triști. Trebuie să înțelegem că dacă ne agățăm de problema noastră pentru un timp îndelungat, vom începe să ne plângem de milă și s-ar putea să devenim dependenți de acest lucru. Vestea bună este că Dumnezeu ne oferă uneltele necesare ca să ne ocupăm de sentimentele noastre într-un mod corect și să nu ne lăsăm controlați de ele.

În urmă cu câțiva ani, Dumnezeu m-a provocat cu privire la acest subiect. Mi-a vorbit prin Galateni 5:19-21 (Biblia Amplificată) unde apare o listă cu lucruri pe care Biblia le numește păcate: ''Şi faptele (practicile) firii pământeşti sunt cunoscute (evidente) şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide (secte cu anumite opinii, erezii), pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea...''

În timp ce studiam aceste versete, mă gândeam: ''Văicăreala, mila de sine nu este pe listă.'' Atunci am primit o revelație: nu este pe listă pentru că, de fapt, este idolatrie. Când ne pare rău de noi înșine, ne centrăm tot mai mult asupra propriei persoane, totul se rezumă la ''mine''. Oamenii care își concentrează atenția numai asupra lor nu ajung niciodată să vadă ce pot și ce ar trebui să facă pentru ceilalți.

Ar trebui să avem compasiune pentru cei care suferă. În Biblie putem să vedem că de nenumărate ori Isus era plin de compasiune și mergea și îi ajuta pe oameni. Dacă am putea să simțim cu cei din jur și să nu ne mai gândim numai la noi, am fi mult mai fericiți. Trebuie să avem încredere că Dumnezeu ne împlinește orice nevoie și ne face dreptate când suferim sau suntem tratați greșit, mai degrabă decât să ne plângem de milă.

Biblia spune în Evrei 11:6 (Biblia Amplificată): ''Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie (neapărat) să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.'' Asta înseamnă că Dumnezeu îi răsplătește pe cei care Îi sunt credincioși și care se încred în El. Dacă ai suferit în viață și ți-ai pus încrederea în Dumnezeu, atunci vei fi răsplătit!

Vă încurajez să vă păstrați un jurnal în care să vă scrieți binecuvântările, lucrurile mărunte pe care Dumnezeu le-a făcut pentru voi, rugăciunile la care v-a răspuns. Când sunteți tentați să vă plângeți de milă, scoateți jurnalul și purtați o discuție cu voi înșivă.

Împăratul David vorbea cu el însuși când a început să fie depresiv. El spunea: ''Pentru ce te mâhnit, suflete? De ce gemi înăuntrul meu și ești neliniștit? Nădăjduieşte în Dumnezeu și așteaptă ca El să lucreze, căci iarăşi Îl voi lăuda, mântuirea mea şi Dumnezeul meu.'' (Psalmul 42:5, Biblia Amplificată)

Sunt atât de mulțumitoare că Dumnezeu mă ajută să mă folosesc de ceea ce mi se întâmplă pentru a-i putea ajuta pe ceilalți. Cel mai bun tratament pentru tristețe și pentru văicăreală este să ajuți pe altcineva. Atunci nu ne mai gândim la noi și la problemele noastre și ne vom încrede în Dumnezeu că ne va ajuta și va face ceea ce este bine pentru noi.

Indiferent ce se întâmplă, trebuie să fim hotărâți- cu ajutorul lui Dumnezeu- să avem o atitudine potrivită, să rămânem mulțumitori și să evităm să ne plângem de milă. Atunci Dumnezeu va aduce restaurare, pace, bucurie și adevărata bucurie în viața noastră.

3218 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.