Cum poti sa fii plin de bucurie- de Joyce Meyer

Cum poti sa fii plin de bucurie- de Joyce Meyer

Fiecare cuvânt pe care îl rostim are putere- fie creatoare, fie distrugătoare, fie pozitivă, fie negativă. În Proverbe 18:21 (Biblia Amplificată) scrie: Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele (pentru moarte sau viață). Fie că murmurăm, fie că ne plângem, fie că mulțumim și avem o atitudine pozitivă, ne hrănim trupul, mintea și duhul. Dacă nu te bucuri de viață, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să te gândești la lucrurile pe care le gândești.

În 1 Petru 3:10: ''Căci cine iubeşte viaţa şi vrea să vadă zile bune (bune- fie că par sau nu) să-şi înfrâneze limba de la rău şi buzele de la cuvinte înşelătoare (de la înșelăciune).'' Bucuria noastră este legată de ceea ce spunem. Unul dintre modurile în care putem să fim plini de bucurie este să renunțăm la a mai vorbi despre toate problemele noastre.

În Filipeni 4:6-7 scrie: ''Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.''

Aceste versete ne arată că, atunci când ne punem încrederea în Dumnezeu, putem să fim plini de pace indiferent de situațiile prin care trecem. Întrebarea este: când ne rugăm și Îi cerem lui Dumnezeu să schimbe ceva în viețile noastre, facem lucrul acesta având credință?

Trebuie să înțelegem că în momentul în care ne rugăm, Dumnezeu va lucra cu privire la situația respectivă. Este foarte important ce spunem după ce ne-am rugat și în timp ce așteptăm răspunsul. Trebuie să ne rugăm și, mai apoi, să rostim cuvinte pline de credință. După ce mă rog, trebuie să cred că Dumnezeu lucrează, indiferent de ceea ce eu văd... indiferent de ceea ce eu simt. De multe ori, când se pare că nu se întâmplă nimic, atunci Dumnezeu face lucrul de care avem cea mai mare nevoie.

Un alt mod în care putem să fim plini de bucurie este să ne folosim cuvintele pentru a-i încuraja pe cei din jurul nostru. În Proverbe 18:20 scrie: '' Sinele omului va fi umplut cu rodul gurii lui și cu ajutorul cuvintelor rostite va fi împlinit (fie bune, fie rele). Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele.'' Fiecare cuvânt este asemeni unei semințe și aduce un fel de rod în viața noastră. Dacă le vei aduce altora bucurie prin cuvintele rostite, atunci bucuria ta va crește. Dacă vrei să te bucuri de viață, atunci lasă-L pe Dumnezeu să te folosească și să fii o bucurie pentru ceilalți. Cu cât îi faci mai fericiți pe alții, cu atât vei fi mai fericit.

Cuvintele de încurajare pot și ele să aducă vindecare. Sunt cuvinte simple precum: ''Te apreciez.''''Iartă-mă.'' ''Îmi pare rău.'' ''Am greșit.'' Nu obișnuiam să fiu o persoană care încurajează, dar în urmă cu câțiva ani am făcut un legământ cu Dumnezeu să încep să-i încurajez pe oameni în mod intenționat. Acum Îl întreb pe Dumnezeu în fiecare zi: ''Pe cine pot să încurajez astăzi? Cum pot să ridic pe cineva?'' este uimitor cât de frumoasă poate să fie viața când oferi un cuvânt de încurajare în fiecare zi.

De asemenea, putem să fim plini de bucurie atunci când suntem mulțumitori și spunem asta. În Psalmul 100:4 scrie: ''Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I numele.'' Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru fiecare binecuvântare de care îți amintești. Îmi place să am în fiecare dimineață ''o sesiune a binecuvântărilor.'' Este acel moment în care îmi fac timp să-I mulțumesc lui Dumnezeu că lucrează în viața mea. Am învățat un lucru. Când așteptăm ca Dumnezeu să ne ofere străpungere, trebuie să-I mulțumim că lucrează în ce privește situația respectivă. De asemenea, Îi mulțumesc pentru soțul meu, pentru copii, pentru nepoți, pentru partenerii noștri și pentru toți cei care lucrează alături de noi în ce privește răspândirea Cuvântului prin lucrarea noastră.

Dumnezeu vrea să ne bucurăm de viața pe care o trăim. Îmi doresc să primiți astăzi acest mesaj și să fiți încurajați. Indiferent de provocările cu care ne confruntăm în viață, acestea se pot schimba în funcție de modul în care vorbim despre ele. Nu cred că putem să schimbăm toate circumstanțele prin care trecem în unele plăcute dacă rostim lucruri pozitive cu privire la acestea, dar putem să fim plini de bucurie și de pace în timp ce trecem prin circumstanțele respective, atunci când alegem să fim în acord cu Dumnezeu și învățăm să spunem ceea ce El spune.

7815 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.