Domnul este pastorul meu- de Joyce Meyer

Domnul este pastorul meu- de Joyce Meyer

Ați auzit vreodată un copil afirmând cu mândrie: Acesta este tatăl meu!? Sigur copilul a accentuat cuvântul meu. Copiii au modul lor unic de a face o astfel de afirmație. Copilul crede despre tatăl său că este cel mai mare, cel mai puternic și cel mai deștept dintre toți tații.

Cred că acesta este modul în care s-a exprimat și David în Psalmul 23 când a spus: Domnul este Păstorul MEU... Cred că proclama legătura Sa personală cu Dumnezeu. Cu siguranță David știa că vorbea despre Dumnezeul cerului și pământului, despre Conducătorul universului, Dumnezeului atotputernic; dar în acel moment cred că se gândea: Este al meu. Era ceva personal.

Domnul este Păstorul tău

Ca și copii ai lui Dumnezeu avem și noi privilegiul pe care David l-a avut: ''Domnul este Păstorul meu.'' Meditați pentru un minut la lucrul acesta. El este Dumnezeul tuturor oamenilor, dar El este și Dumnezeul meu... și Dumnezeul tău. El te iubește. El are un plan pentru viața ta. El știe fiecare lucru în parte despre tine. Domnul este Păstorul tău. El lucrează în viața ta chiar în acest moment.

Este ceva foarte personal. Dar de multe ori, nu vedem ceea ce face Dumnezeu deoarece nu suntem conștienți de prezența Sa și îndrumarea Sa. În urmă cu câțiva ani începusem să țin un jurnal și de fiecare dată când Dumnezeu făcea ceva special, îmi notam. Acum, îmi place să stau și să citesc lucrurile pe care le-am scris... toate acele lucruri speciale pe care Dumnezeu le face pentru mine și pentru alții.

Vă încurajez să vă notați lucrurile pe care Dumnezeu le face în viața voastră. Nu uitați de bunătatea Lui față de voi și întoarceți-vă la ea cât mai des și veți vedea cum Dumnezeu lucrează în voi. Cred că asta va duce la creșterea credinței tale și relația ta cu Dumnezeu va fi mai puternică.

Dumnezeu îți poartă de grijă

Dumnezeu vrea să ne poarte de grijă fiecăruia dintre noi, tot la fel cum un păstor le poartă de grijă oilor sale.

În Psalmul 23:1 (Biblia Amplificată) scrie: ''Domnul este Păstorul meu (îmi dă hrană, mă îndrumă și mă protejează), nu voi duce lipsă.'' Dumnezeu vrea să împlinească fiecare nevoie a noastră. El ne protejează.

În versetul 2, David spune: ''El mă duce în pășuni verzi (proaspete); El mă duce la ape liniștite.'' Dumnezeu este cel care ne poartă de grijă, El se asigură că avem lucrurile necesare. S-ar putea să nu fie întotdeauna ceea ce credem că avem nevoie, dar putem să ne încredem că El știe mai bine decât noi. Nu există nicio nevoie pe care El să nu o împlinească și datorită acestui fapt putem să avem pace.

Apoi, în al treilea verset scrie: ''El îmi înviorează și îmi restaurează viața (sufletul). El mă conduce pe cărările neprihănire (integritate față de Dumnezeu – nu pentru că aș merita) datorită numelui Său.'' El ne împrospătează cu înțelepciunea Sa și ne restaurează cu puterea Sa. El ne conduce înspre neprihănire și face lucruri bune pentru noi, nu pentru că merităm, ci datorită puterii și numelui Său. În versetul 4 și 5 scrie: ''Chiar dacă ar fi să umblu prin valea (adâncă, lipsită de soare) umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. Tu îmi întinzi masa înaintea dușmanilor mei. Tu îmi ungi capul cu untdelemn și paharul meu este plin de dă peste el.'' Orice s-ar întâmpla în viața ta, sau când vrăjmașul va veni împotriva noastră, noi tot ne putem bucura de prezența, puterea și pacea lui Dumnezeu. Niciodată nu trebuie să ne temem, deoarece El ne povățuiește și ne protejează.

Acesta este Tatăl meu

David spune în versetul 6: ''Cu siguranță, bunătatea, mila și dragostea fără margini mă vor însoți pentru restul zilelor vieții mele și voi locui în casa Domnului (și în prezența Sa) până la sfârșitul zilelor vieții mele.'' Nu vă bucurați să știți că bunătatea și mila lui Dumnezeu sunt cu voi în fiecare zi și că vă iubește, indiferent de situație? Întotdeauna sunteți sub grija și protecția lui Dumnezeu. Deoarece Domnul este Păstorul vostru! El este un Păstor bun! Un păstor bun este asemeni unui tată bun pentru copilul său. Știu că nu toți am avut o relație bună cu tații noștri. Eu am avut o relație groaznică cu tatăl meu, mă temeam de el din cauza abuzului emoțional și sexual.

Vrăjmașul va ataca relația tată-copil, ori de câte ori va avea ocazia. El vrea să ne maturizăm și să nu avem încredere în Dumnezeu, deoarece de multe ori credem că Dumnezeu este asemeni tatălui nostru pământesc.

Totuși, fiecare dintre noi avem un Tată ceresc care ne iubește și ne poartă de grijă. Fiecare putem să avem o relație personală cu El. Când un copil are o relație bună cu tatăl său, el poate să afirme cu mândrie: ''Acesta este tatăl meu!'' La fel ca David și tu poți să spui: ''Domnul este Păstorul meu!''

3078 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.