„Da, cred” este doar inceputul- de Joyce Meyer

„Da, cred” este doar inceputul- de Joyce Meyer

Credința în Dumnezeu este un dar minunat. Aceasta ia naștere în momentul în care spui: „Da, cred că Isus este Fiul lui Dumnezeu și că El a venit ca să mă mântuiască.” Acesta este un adevăr extraordinar. Mă întreb cât de mulți creștini decid că acela este momentul în care credința lor se încheie, când de fapt, noi trebuie să credem mult mai mult în această viață!

Unul dintre motivele pentru care cred că se întâmplă asta este faptul că mulți creștini simt că nu se ridică la nivelul standardului proiectat în mintea lor. Aceștia se uită la slăbiciunile și greșelile lor, în loc să se uite la cine este Dumnezeu și la ceea ce face El în ei și în jurul lor.

În Ioan 3:17 (Biblia Amplificată) scrie: „Dumnezeu nu și-a trimis Fiul în lume ca să judece (să respingă, să condamne, să dea sentințe) lumea, ci ca să lumea să găsească mântuire și să fie în siguranță prin El.

Isus nu este numai Mântuitorul Tău, ci El este și Mijlocitorul. El vrea ca noi să credem că Dumnezeu poate să facă mai mult decât să ne ofere un bilet spre cer.

Credința este răspunsul la orice problemă cu care te confrunți

Biblia spune că cel neprihănit va trăi prin credință (Evrei 10:38). Cu alte cuvinte, credința este o atitudine care poate deveni un mod de viață- nu cred că există un mod mai bun de a trăi.

Credința înlocuiește frica și îngrijorarea cu pace și bucurie. Îți curăță inima, te umple cu Duhul Sfânt, aduce binecuvântare și speranță, produce tot felul de rezultate pozitive și distruge toate săgețile arzătoare ale vrăjmașului.

Biblia spune despre credință că ea este un scut (Efeseni 6:16). Când vrăjmașul începe să aprindă săgețile fricii și nesiguranței, poți să te ascunzi în spatele scutului credinței și să mergi înainte cu Dumnezeu.

Ideea este următoarea: scutul nu o să te ajute cu nimic dacă nu îl ridici. Trebuie să ridici scutul credinței prin rugăciune, prin rostire și făcând lucruri care se aliniază la Cuvântul lui Dumnezeu.

În 2 Petru 1:5 (Biblia Amplificată) scrie că trebuie „ să implicăm fiecare efort pentru folosirea credinței în dezvoltarea unei virtuți (excelență, inițiativă, energie creștină).”

Dacă îți vei folosi credința ca să semeni tot mai mult cu Hristos, modul tău de gândire se va schimba. Lucrurile pe care le rostești vor duce la schimbare. Vei începe să trăiești fiind mai plin de dragoste și de compasiune. Va deveni ceva normal pentru tine să-i încurajezi pe alții când vine vorba despre credință.

Vă încurajez să vă puneți credința la lucru într-un mod practic. Fă-ți un obicei din a te trezi dimineața și a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru ceea ce face în viața ta. Laudă-L pentru ceea ce va face. Eliberează-ți credința pentru lucrurile de care ai nevoie în El astăzi și roagă-L să te pregătească pentru orice provocare care ar putea veni în viața ta.

Credința devine parte din ceea ce ești

De-a lungul anilor am învățat că nu te poți schimba singur. Timpul petrecut cu Dumnezeu te schimbă.

Unul dintre lucrurile pentru care s-a rugat apostolul Pavel în ceea ce privește biserica din Efes era ca Duhul Sfânt să li se descopere în interiorul ființei lor- ca să vadă cum au fost creați de Dumnezeu și cine sunt ei în Hristos.

În Efeseni 3:16-17 (Biblia Amplificată) scrie: „Și-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru (El să vă însuflețească omul dinăuntru și personalitatea). Hristos să locuiască (să se stabilească, să-și facă un loc permanent) în inimile voastre prin credinţă (în realitate)! Să aveți rădăcina şi temelia puse în dragoste.”

Cred că aceasta este și rugăciunea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. El vrea să fim înrădăcinați în dragostea lui Hristos ca să avem autoritate asupra vrăjmașului. El vrea să fim atât de plini de dragostea Lui încât să o împărtășim și cu ceilalți. Dacă fiecare creștin ar face acest lucru astăzi, nu ar mai dura atât de mult ca întreaga lume să audă și să creadă vestea bună a Evangheliei.

Credința lasă în urma ei un model

În cele din urmă, nu lucrurile pe care le facem, ci credința noastră Îl mulțumește pe Dumnezeu. El vrea ca noi să avem credință pentru lucruri uimitoare. Când ne uităm la eroii credinței din Evrei 11, vedem că Dumnezeu a putut să lucreze în viețile lor deoarece aceștia au crezut. Aceștia nu s-au oprit niciodată din a crede că Dumnezeu poate să facă ceva și mai măreț (Evrei 11:13)! Biblia spune că aceștia erau susținuți și conduși de credința lor. Credința acestora ne inspiră și pe noi astăzi.

Noe a pregătit o arcă pentru a-și salva familia. A durat o sută de ani până a construit-o și toți își băteau joc de el deoarece în zona în care locuia el nu ploua. Dar el a rămas credincios planului lui Dumnezeu. Biblia spune că prin credință Noe „a devenit moștenitorulneprihănirii care se primește prin credință.(Evrei 11:7)

Prin credință, Avraam era pregătit să-și jertfească propriul fiu, pe Isaac, cu speranța că Dumnezeu îl va învia din morți.

Rahav era o prostituată, dar a ales să creadă că Dumnezeu poate să o folosească într-un mod uimitor. Datorită credinței ei, ea și familia ei au fost salvați.

Care va fi povestea credinței tale?

În 1 Ioan 5:4 (Biblia Amplificată) scrie „Oricine este născut din Dumnezeu biruieşte lumea şi aceasta este biruința care cucerește lumea, chiar și credința noastră.

Decide astăzi că, avându-L pe Dumnezeu alături, imposibilul este posibil. Lucruri uimitoare pot să se întâmple când alegi să crezi. Cere-I lui Dumnezeu să-ți descopere ce înseamnă promisiunile Lui pentru tine și nu înceta niciodată să crezi că poate să facă mai mult decât a făcut în viața ta.

Dumnezeu ne-a creat pe fiecare dintre noi pentru un anumit timp, cu un plan specific pentru viața noastră... și El vrea ca tu să devii un adevărat erou al credinței.

 

4257 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.