Cine sunt in Hristos- de Joyce Meyer

Cine sunt in Hristos- de Joyce Meyer

În societatea de astăzi, nesiguranța este molipsitoare. Prea mulți oameni, chiar și creștini, trăiesc plini de teamă, plini de frică, fără încredere și plângându-și de milă.

Când Isus a murit pe cruce pentru noi, s-a întâmplat un lucru pe care îmi place să-l numesc schimbul divin. El a luat asupra Lui toate păcatele noastre și toate neputințele noastre, după care ne-a făcut perfecți în El.

Dumnezeu vrea să fim plini de încredere, să nu ne temem și să fim liberi. El vrea să avem sănătate, vrea să ne împlinim destinul. El vrea să fim mulțumiți de ceea ce suntem și de relația pe care o avem cu El.

Nu există comparație

Oamenii nesiguri tind să se compare cu alți oameni și simt nevoia să nu se lase mai prejos decât ceilalți.

Ani la rândul am încercat să fiu asemeni celorlalți. Am încercat să fiu echilibrată și calmă, asemeni soțului meu, Dave. Apoi, am încercat să fiu asemeni soției pastorului meu, care era drăguță și sensibilă. Adevărul este că am primit ungerea să fim noi înșine!

De exemplu, este uimitor cât de mulțumit poți să fii de viața ta de rugăciune până când afli că altcineva se trezește înainte de răsărit în fiecare dimineață și se roagă timp patru ore.

Dacă nu știi cine ești în Hristos, dintr-o dată simți că viața ta de rugăciune este nesemnificativă. Apoi, doar ca să fii ca ceilalți, încerci din răsputeri să faci ceea ce fac și ceilalți.

De unde știu? Pentru că mi s-a întâmplat și mie cu ani în urmă. Ca rezultat, am luat un ceas, m-am încuiat într-o cameră și le-am spus tuturor: „O să mă rog patru ore pe zi! Nu o să ies de aici și nu puteți să intrați!” Totul a decurs bine, doar că am adormit după primele cinci minute.

Dumnezeu te-a creat într-un mod unic și are un plan unic pentru tine. Când te compari cu ceilalți ajungi să fii frustrat. Dacă ești plin de încredere și ești liber să fii tu însuți, atunci vei fi plin de pace și bucurie.

La ce privești?

De prea multe ori privim la noi înșine, când ar trebui să privim la Dumnezeu. Ne concentrăm asupra slăbiciunilor noastre și înainte să ne dăm seama, începem să ne temem și avem impresia că totul este mult prea greu de îndeplinit.

Dacă te afli în această situație, atunci ceea ce scrie în Filipeni 3:3 poate să-ți schimbe viața: ''… nu ne punem încrederea în lucrurile pământești...''

Unii privesc la slăbiciunile lor și se gândesc: Niciodată nu o să pot să fac ceva măreț pentru Dumnezeu. Apoi, sunt ceilalți care privesc la propriile lor puteri și se gândesc: Nu am nevoie de ajutor... pot să fac asta singur.

Indiferent de ce putem și ce nu putem să facem, Dumnezeu vrea să ne punem toată încrederea în El. Adevărul este că, despărțiți de El, nu putem face nimic!

David era o persoană care știa cine este în Hristos. Întreaga armată a lui Israel era prea înspăimântată ca să lupte împotriva uriașului, Goliat. Dar David nu se temea. De ce? Deoarece privea la Dumnezeu și nu la el însuși. David știa că Dumnezeu poate să facă orice. Ca rezultat, el a mers direct pe câmpul de luptă și l-a omorât pe Goliat cu o piatră și cu o praștie.

Și tu poți să ai această încredere pe care David o avea. Vei putea să ucizi uriașii când vei învăța cine ești în Hristos.

Fii plin de încredere

Dumnezeu vrea să fii mulțumit de persoana ta. El vrea să fii plin de curaj... să nu te temi... să crezi că El poate să facă lucruri mărețe.

În Efeseni 3:20 scrie că Dumnezeu poate ''… să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (mai mult decât cerem noi, ne dorim, gândim, sperăm, sau visăm).''

Cred că Dumnezeu așteaptă ca unii dintre noi să pășim plini de încredere și să-I cerem lucruri care trec dincolo de imaginația noastră. Nesiguranța ne face să credem că nu merităm nici măcar să cerem. Dar nu uitați: în economia lui Dumnezeu, nu primești ceea ce meriți- primești ceea ce Isus merită!

Indiferent de locul în care te afli în călătoria ta alături de Domnul, El vrea să știi că ești împăcat cu El. Poate nu ești perfect, dar Dumnezeu te vede ca fiind perfect datorită Fiului Său. Și datorită acestui lucru, poți să fii plin de îndrăzneală, bucurie și de încredere divină pentru a-ți putea împlini destinul.

4749 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.