Adevarata schimbare - de Joyce Meyer

Adevarata schimbare - de Joyce Meyer

Când intrăm într-o relație personală cu Isus Hristos, se întâmplă ceva minunat: Dumnezeu începe să ne schimbe dorințele și ne dorim să ne asemănăm tot mai mult cu El. Acestea sunt vești bune! Totuși, trebuie să învățăm o lecție importantă- nu putem să ne schimbăm singuri. De fapt, dacă încercăm prin puterile noastre să ne schimbăm, întotdeauna vom ajunge să devenim frustrați. Știu lucrul acesta din proprie experiență.

Am încercat și am încercat

Când am citit Cuvântul lui Dumnezeu și am văzut toate acele zone din viața mea în care era nevoie de schimbare, am trecut la treabă, am încercat să mă schimb singură și să devin o creștină bună. Am încercat să-mi schimb vorbirea, mintea, comportamentul și oricare altă zonă care nu atingea standardul perfecțiunii. Totuși, eforturile mele erau zadarnice. Parcă cu fiecare zi ce trecea renunțam la câte ceva!

De exemplu, dacă nu primeam ceea ce-mi doream, automat mă supăram. De multe ori mă mâniam și îmi plângeam de milă ca să-i manipulez pe oameni să facă ceea ce-mi doream. Atunci am decis că lucrurile trebuie să se schimbe...

Întotdeauna am fost determinată, astfel că am decis că îmi voi folosi determinarea ca să fiu o persoană mai bună. Da, probabil că v-ați dat seama ce a urmat- nu m-am schimbat. De fapt, cred că m-am schimbat mai degrabă în rău. Eram atât de dură cu copiii mei încât nici măcar nu puteam să-i trimit să scoată gunoiul fără să sune asemeni unui ordin militar!

În cele din urmă, am obosit atât de tare și am strigat înaintea lui Dumnezeu. I-am spus: ''Doamne, nu pot să mai fac asta. Am făcut tot ce știam să fac și nimic nu funcționează. Dacă o să se schimbe ceva, atunci trebuie să intervii!'' La scurt timp, Dumnezeu a vorbit inimii mele: ''Minunat! Acum pot să lucrez.''

Dumnezeu aștepta să fac acest pas- să mă opresc din a mai încerca să mă schimb și să încep să mă încred în El.

Lasă-L pe Dumnezeu să lucreze

În această perioadă au fost câteva versete care mi-au transformat complet modul în care priveam lucrurile...

În Filipeni 2:12 scrie că trebuie să ne ducem mântuirea până la capăt cu frică și cutremur. Următorul verset spune un alt lucru: ''(Nu prin propriile puteri) căci Dumnezeu (vă umple de energie și pune în voi putere și dorință), este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.'' (versetul 13 Biblia Amplificată)

Cât de puternic! Noi singuri nu ne putem schimba, dar putem să petrecem timp căutându-L pe cel care poate să o facă. Dacă citim în mod regulat din Scriptură și vorbim cu El prin rugăciune, atunci El va lucra în viața noastră și va face mai mult decât am putea noi face.

Dumnezeu vrea ca noi să intrăm într-o relație cu El. El vrea să spunem: ''Doamne, văd că îmi arăți o anumită zonă din viața mea și sunt de acord că este nevoie de schimbare. Totuși, eu nu pot să mă descurc singură. Dacă nu lucrezi Tu, atunci nu voi reuși...''

Asta înseamnă să ''ne ducem la capăt'' mântuirea. Noi cooperăm cu Duhul Sfânt, Îi permitem să dea la o parte din viața noastră tot ce este rău și să pună în noi caracterul lui Hristos.

Încetul cu încetul

În 2 Corinteni 3:18, Biblia Amplificată, scrie: ''Noi toţi privim cu faţa descoperită (în Scriptură), ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.''

Să privim din nou la ultima parte a acestui verset. Spune că Dumnezeu ne va schimba ''din slavă în slavă''. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că încetul cu încetul El ne va transforma și ne va înnoi gândirea prin Cuvântul Său.

În primii ani, aveam tot felul de probleme. Așa că L-am căutat pe Dumnezeu și I-am cerut să mă schimbe. Citeam Biblia, studiam anumite versete și mă rugam. Totuși, la început, lucrurile păreau că nu se schimbă deloc.

Dar odată cu trecerea timpului, toate acele schimbări mărunte s-au înmulțit. Foarte curând am putut să văd o diferență în ce privește comportamentul. Nu eram cum îmi doream... dar făceam progrese.

Atunci Dumnezeu m-a încurajat să rostesc lucruri bune cu privire la progresul pe care îl experimentam. Am început să spun: ''Nu sunt cum mi-aș dori să fiu, dar Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu mai sunt cum eram. Sunt bine și sunt pe drumul cel bun!''

Satana vrea să ne distragă mereu atenția și să ne facă să privim numai la lucrurile care sunt greșite la noi, la cât de multe lucruri trebuie să mai schimbăm. Dar Dumnezeu dorește ca noi să ne bucurăm de schimbarea care a avut loc deja.

Indiferent de locul în care te afli în călătoria ta, un lucru e sigur: Dumnezeu e de partea ta. El a început această relație cu tine... și El este cel care te va schimba și te va ajuta să progresezi- din slavă în slavă- în fiecare sezon al vieții tale.

4231 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.