Nu renunta niciodata! - de Joyce Meyer

Nu renunta niciodata! - de Joyce Meyer

Se spune că în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, în timpul unei bătălii, Winston Churchill a ținut un discurs care avea o singură propoziție. Acesta a spus: Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată să nu renunțați! Nu știu dacă este singurul lucru pe care l-a spus, dar cred că Duhul Sfânt ne spune lucrul acesta multora dintre noi. Să nu renunțăm, deoarece Dumnezeu a pregătit atât de multe lucruri pentru viața noastră.

Nu rămâne blocat! Este foarte simplu să te hotărăști să renunți când lucrurile sunt mai grele. Uneori, oamenii rămân blocați în locul în care se află și nu mai știu cum să iasă de acolo, astfel că ei consideră că cel mai simplu este să renunțe. S-ar putea să creadă că nu sunt suficient de inteligenți sau de talentați... poate au trecut printr-o traumă... sau poate au eșuat într-un domeniu, sau poate au făcut niște greșeli cumplite în trecut.

Dar Duhul Sfânt lasă peste noi ungerea ca să înaintăm, să perseverăm și să avem victorie, chiar dacă lucrurile nu merg cu ne-ar plăcea nouă. Eșecul nu presupune lipsa altor opțiuni. Poți să înveți din greșeli... istoria este un profesor bun. Încearcă din nou... dacă încerci, vei vedea ce funcționează și ce nu funcționează și vei avea un punct de plecare. Poți să schimbi obstacolele într-o oportunitate pentru a dobândi înțelepciune și maturitate din punct de vedere spiritual.

Dumnezeu vrea să trăim o viață bună. Totuși, nu există o urcare cu liftul înspre acea viață bună. Încrederea și perseverența sunt obligatorii. În Ioan 10:10 scrie că ''hoțul nu vine decât să fure, să junghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile sa aibă viață, și s-o aibă din belșug.'' Duhul Sfânt ne va conduce fiecare pas, prin credință, înspre viața bună pe care dumnezeu ne-a pregătit-o fiecăruia dintre noi.

Începuturi noi... întotdeauna vor fi obstacole pe care va trebui să le depășim. Întotdeauna vor exista probleme pe care va trebui să le rezolvăm. Dar întotdeauna va exista o a doua șansă, un nou început. Niciodată nu este prea târziu. Trebuie doar să nu renunți! Dumnezeu este Dumnezeul începuturilor noi. El ne iartă păcatele, greșelile, eșecurile când ne căim. Dar trebuie să învățăm să ne iertăm pe noi înșine. Nu-ți mai aminti ceea ce El a uitat și bucură-te de viață. Nu trebuie să plătești pentru ce ai făcut în trecut, ci trebuie să primești iertarea Sa și să mergi înainte. Ești o făptură nouă în Hristos! (2 Corinteni 5:17)

Datorită acestui fapt, toate lucrurile sunt posibile cu Dumnezeu. Duhul Sfânt este cel care ne călăuzește, pas cu pas, și ne umple cu putere pentru a ne bucura de viață, chiar și atunci când circumstanțele nu sunt atât de plăcute.

Bineînțeles că vrăjmașul o să pună cât mai multe piedici în calea noastră... acesta este rolul lui. Dar Duhul Sfânt este cel care te îndrumă și nu trebuie să rămâi blocat într-un punct sau sezon dificil. Rămâi concentrat, determinat și ascultător și El va fi mereu cu tine.

Aceasta este soluția... ascultarea. Colaborează cu Duhul Sfânt. Cere-I să te îndrume și nu I te opune. De câte ori te-a îndemnat Duhul Sfânt să faci ceva, dar, din cauza faptului că nu te simțeai bine, te-ai opus îndemnului Său? De exemplu, s-ar putea să te fi încurajat să renunți la anumiți prieteni. Dar îi iubești... și vrei să fii iubit, astfel că ignori ceea ce ești îndemnat să faci. Dar Dumnezeu vrea să te conducă înspre ceea ce e bine, înspre relații sănătoase. El întotdeauna ne vrea binele.

Perioada de tranziție... în acea perioadă de tranziție va trebui să perseverezi. Indiferent ce se întâmplă în acea perioadă, nu uita că este o oportunitate pentru a deveni mai puternic în ceea ce privește credința și relația ta cu Dumnezeu.

Când Duhul Sfânt mi-a vorbit în urmă cu câțiva ani, în timp ce-mi făceam patul într-o dimineață, mi-a spus că voi călători în lumea întreagă și voi vorbi din Cuvântul Său și că voi avea o lucrare mare. Dar a urmat și acea perioadă de tranziție. A trebuit să învăț câteva lucruri... cum să fiu în autoritate fiind sub autoritatea cuiva. A trebuit să învăț să mă supun și să fiu smerită... și a trebuit să iert.

Îmi amintesc că odată, în acea perioadă, mi-am pus capul pe picior și am început să plâng deoarece voiam să fug. L-am implorat pe Dumnezeu să mă ajute. Mulțumită ajutorului Duhului Sfânt, am perseverat și am îndurat în perioada acelor ani de teste, de creștere și în cele din urmă, la vârsta de 42 de ani, am început lucrarea despre care Domnul îmi vorbise. Dar nu s-a întâmplat totul peste noapte. Nici în cazul lui Moise, David, Rut, sau Pavel nu s-a întâmplat peste noapte. Nu se întâmplă peste noapte, dar dacă nu vei renunța, planul lui Dumnezeu cu privire la viața ta va continua.

Chiar dacă nu ai avut parte de viața perfectă, poți să ai parte de un nou început și de un final minunat. Trebuie doar să fii determinat și să nu renunți niciodată!

6382 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.