Fii plin de putere- de Joyce Meyer

Fii plin de putere- de Joyce Meyer

Dumnezeu are un plan pentru viața fiecărui om și El vrea să să ne bucurăm de fiecare zi. Dar nu putem să facem asta dacă ne lăsăm conduși de frică și de lipsa de încredere. Încrederea este credința că putem să facem ceea ce trebuie sau vrem să facem. Dumnezeu ne dă încrederea de care avem nevoie, dar noi trebuie să știm cum să o accesăm prin credință.

Încrederea dată de Dumnezeu este de fapt harul lui Dumnezeu. Obișnuim să spunem că harul este darul fără plată oferit de Dumnezeu sau ceea ce Dumnezeu face pentru noi fără ca să merităm. De fapt, este mai mult decât atât. Viața mea a fost total schimbată când am aflat că harul este puterea lui Dumnezeu, oferită mie în mod gratuit ca să fac cu ușurință ceea ce nu aș putea face de una singură, indiferent cât m-aș lupta, cât aș încerca.

Gândiți-vă la lucrul acesta timp de un minut. Toți cei care Îl primesc pe Hristos ca Mântuitor învață că sunt salvați prin har. În Efeseni 2:8 (Biblia Amplificată) scrie: ''Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință și acest lucru nu vi se datorează; este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.'' Modul în care am fost mântuiți ar trebuie să fie și modul în care ar trebui să trăim. Cu alte cuvinte, odată ce suntem născuți din nou, Dumnezeu vrea să facem totul prin har, prin credință.

Aceasta a fost una dintre cele mai importante revelații pe care le-am primit. Îmi amintesc cât de entuziasmată am fost când mi-am dat seama că Dumnezeu este tot timpul lângă noi, nu numai când avem o urgență. Dumnezeu vrea să fie implicat în fiecare lucru pe care îl facem în fiecare zi din viața noastră. Lui Dumnezeu Îi pasă de toate lucrurile pe care le faci și vrea să te rogi și să-I ceri ajutorul cu privire la fiecare detaliu al vieții tale. El nu vrea să te vadă cum te străduiești de unul singur să faci toate lucrurile. Dumnezeu vrea să fie prietenul tău apropiat.

Eram creștină de mai mulți ani înainte să învăț cum să accesez harul lui Dumnezeu, puterea, în fiecare zi. În primul rând, trebuia să înțeleg că odată mântuită, Dumnezeu nu se aștepta să fac lucrurile prin propriile puteri. Tot așa cum nu puteam nici ''să câștig'' mântuirea prin propriile fapte sau eforturi, nu puteam nici să-mi schimb inima sau comportamentul prin propriile puteri. Isus a spus în Ioan 15:4: ''După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduce rod dacă nu rămâneţi în Mine.''

Trebuie să venim înaintea lui Dumnezeu în fiecare zi și să-I spunem: ''Doamne, nu pot să fac nimic fără Tine. Nimic nu va merge fără Tine. Departe de Tine, nu se găsește nimic bun în mine. Încrederea mea este în Tine. Am nevoie de Tine tot timpul. Cred în Tine și mă încred în Tine, Doamne.'' Când ne smerim înaintea lui Dumnezeu și Îi cerem ajutorul, putem să accesăm harul Său prin credință.

Pentru a reuși să facem asta, vreau să vă împărtășesc trei lucruri care ne scurt-cirtuitează credința, ne blochează accesul la puterea lui Dumnezeu: suntem nemulțumiți, ne plângem de milă, ne mândrim.

Nemulțumirea este o atitudine negativă care ne împiedică să fim mulțumitori înaintea lui Dumnezeu pentru tot ce am primit, primim și vom primi de la El. Este un păcat de care trebuie să ne pocăim și apoi trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, în orice moment. Harul Său și binecuvântările Sale întotdeauna cântăresc mai mult decât lucrurile pe care noi le considerăm greșite în viața noastră.

Văicăreala este atitudinea ''săracul de mine''. Este o formă de idolatrie deoarece te face să te gândești numai la tine: ''Și cu mine cum rămâne?'' Nu putem să fim plângăcioși și puternici în același timp, așa că trebuie să decidem să renunțăm la a ne mai plânge de milă.

Mândria își asumă meritul pentru ceea ce Dumnezeu a făcut și își însoțește gloria Lui. Ne face să fim independenți de Dumnezeu. Departe de Hristos nu putem să avem fapte bune.

Înainte să învăț cum să trăiesc prin harul lui Dumnezeu, eram un dezastru. Eram o soție cicălitoare, care manipula și controla. Nu mă bucuram de ceea ce eram. Dumnezeu mi-a deschis ochii ca să văd că nu puteam să mă schimb cu adevărat până când nu începeam să iau în serios Cuvântul Său și să mă încred că El mă poate schimba. Am decis să mă rog și să studiez Cuvântul, iar adevărul m-a făcut puternică. Atunci harul lui Dumnezeu mi-a dat puterea de care aveam nevoie ca să schimb lucrurile care erau greșite. Continui să înaintez în călătoria mea alături de Dumnezeu în același fel.

Dumnezeu are toată puterea de care ai nevoie ca să faci tot ce trebuie să faci. El te iubește și vrea să-ți dea din puterea Lui ca să trăiești plin de bucurie. Încrede-te pe deplin în înțelepciunea și bunătatea Lui și trăiește fiind plin de încredere.

2463 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.