Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Secretul rugăciunii care primește răspuns - de Joyce Meyer

Când te rogi simți că ceva lipsește… că rugăciunile tale sunt lipsite de putere? Te confrunți cu îndoiala, sau cu frica, sau pur și simplu nu crezi că Dumnezeu aude rugăciunile tale?

Și eu obișnuiam să am astfel de sentimente și mă gândeam, Poate că nu am spus ceea ce trebuia, sau nu m-am rugat suficient, sau cuvintele mele nu au fost suficient de elocvente. A fost atât de frustrant deoarece nu voiam să pierd timpul gândindu-mă dacă mă ajută la ceva. După ce mă rog, vreau să știu că Dumnezeu lucrează și că rugăciunile mele produc schimbare.

Atât de ușor putem să ne complicăm relația noastră cu Dumnezeu și să credem că trebuie să facem anumite lucruri într-un anumit mod ca acestea să fie eficiente. Dar am descoperit că rugăciunea puternică, care schimbă lucrurile, este extrem de simplă!

Două lucruri pe care trebuie să le facem

Este foarte important să avem credință în Dumnezeu când ne rugăm. În Evrei 11:6 (Biblia Amplificată) scrie, ''Fără credință este cu neputință să-I fii pe plac. Oricine se apropie de Dumnezeu trebuie (neapărat) să creadă că El există și să El răsplătește pe cei care Îl caută din toată inima.''

Pune-ți o întrebare, ''Cred că Dumnezeu mă aude, că Îi pasă de mine și că vrea să se implice în fiecare domeniu al vieții mele?'' Dacă nu credem că Dumnezeu ne iubește și vrea să ne ajute, ne vom lupta ca să avem credință în El. De aceea cunoașterea și experimentarea iubirii lui Dumnezeu este importantă pentru dezvoltarea unei vieți de rugăciune puternice.

De asemenea, este important să ne apropiem de Dumnezeu cu inimi sincere. În Iacov 5:16 (Biblia Amplificată) scrie, ''Mare putere are rugăciunea (care este activă) fierbinte (din inimă, continuă) a celui neprihănit.'' O inimă sinceră se bazează pe Dumnezeu, crede că El te o aude și îi va răspunde. Nu înseamnă că trebuie să strigi sau să plângi când te rogi. Este vorba despre atitudinea inimii tale în fața lui Dumnezeu.

Trebuie să cerem

Este minunat când descoperim că Dumnezeu ne iubește, că ne poartă de grijă și vrea să ne ajute. Dar trebuie să ne facem și noi partea noastră ca să primim lucrurile pe care le are Dumnezeu pentru noi- trebuie să cerem. În Iacov 4:2 (Biblia Amplificată) scrie ''… Nu aveți pentru că nu cereți.''

Este important să înțelegem că trebuie să cerem să se facă voia lui Dumnezeu, nu numai cu privire la lucrurile pe care credem că le vrem. În Iacov 4:1 scrie că atunci când ne luptăm ca să obținem ceea ce vrem pe baza poftelor noastre, lucrul acesta duce la ''lupte (discordie și vrajbă) și certuri (conflicte, aversiuni).'' ''Lucrul acesta ne face să fim geloși, invidioși și să devenim mânioși când nu putem obține ceea ce ne dorim'' (Iacov 4:2).

Aceste versete ne arată care este sursa problemelor care apar în viețile oamenilor. Noi credem că suntem nefericiți pentru că nu avem lucrurile pe care ni le dorim. Dar adevărul este că numai Dumnezeu poate să împlinească dorințele inimilor noastre. Numai El este sursa neprihănirii, păcii și bucuriei (Romani 14:17).

Nu vom putea să bucurăm de viață până nu vom învăța să ascultăm de El și să credem că El vrea să avem parte de tot ceea ce este mai bun pentru noi.

Cheia rugăciunii după voia lui Dumnezeu

Dacă nu ești sigur cu privire la voia lui Dumnezeu pentru viața ta (toți trecem prin astfel de momente), trebuie să-ți amintești că ceea ce este important este: ascultarea în Hristos. În Ioan 15:7 (Biblia Amplificată), Isus spune ''Dacă rămâneţi în Mine (uniți cu Mine) şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da.''

Să rămâi înseamnă să trăiești, să locuiești. Nu este suficient să petreci timp cu Dumnezeu numai duminică dimineața și apoi, în restul zilelor, să-L ignori complet. Dumnezeu vrea să fie alături de noi: luni, marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică! În timp ce studiem Scriptura, medităm la ce spune și comunicăm cu El prin rugăciune, cerându-I să-și împlinească planurile cu privire la viața noastră, vom știi în inimile noastre care este voia Lui.

Este un privilegiu extraordinar faptul că putem să vorbim cu Dumnezeu! Vă încurajez să veniți înaintea Lui cu smerenie și să-I spuneți care sunt dorințele inimii voastre. Spuneți-I: ''Doamne, nu vreau nimic din ceea ce Tu nu vrei să am. Dacă nu este după voia Ta, nu-mi da lucrul acesta. Mă încred în Tine și vreau ca Tu să ai controlul asupra vieții mele.'' Roagă-te și spune-I lui Dumnezeu ce îți dorești, dar nu complica lucrurile. Nu uita, rugăciunea este comunicarea cu Dumnezeu și poți să te rogi când vrei, oriunde vrei, toată ziua... și El îți va răspunde.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.