Darul care îți aduce cea mai mare bucurie - de Joyce Meyer

Darul care îți aduce cea mai mare bucurie - de Joyce Meyer

Dintre toate darurile pe care le-am putut primi vreodată, darul mânturii este de departe cel mai minunat și cel mai semnificativ dar! Efeseni 2:8-9 spune: „Căci prin har [favoarea nemeritată a lui Dumnezeu] aţi fost mântuiţi, prin credinţă [voastră]. Şi această mântuire nu vine de la voi [din ceea ce faceți voi; nu vine din eforturile voastre]; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni [Nu este rezultatul a ceea ce poate face cineva, pentru ca nimeni să nu se mândrească sau să își ia slava proprie.] (Biblia amplificată).

Suntem mântuiți prin harul lui Dumnezeu prin credința noastră în El; credința noastră nu cumpără mântuirea – ci doar o primește. După cum spune versetul din Efeseni 2:8, mântuirea „este darul lui Dumnezeu”. Este imposibil să cumperi un dar, care e oferit gratuit, iar acest lucru poate fi greu de înțeles. Firea noastră pământească dorește să câștige acest dar gratuit, pentru a ni se recunoaște meritul.

Mântuirea ni se oferă însă în mod gratuit, prin harul lui Dumnezeu, și, în același mod în care primim mântuirea lui Hristos, trebuie să și trăim – prin har. Dumnezeu ne oferă zilnic iertarea Sa și harul Său nemeritat; tot ceea ce noi trebuie să facem este să credem și să le primim.

În Hristos, ești văzut fără păcat în ochii lui Dumnezeu

Atunci când Dumnezeu ne iartă păcatele, El le iartă pe toate; cele din trecut, din prezent și din viitor. Păcatul nu mai trebuie să reprezinte pentru tine o amenințare, deoarece Dumnezeu s-a îngrijit de această problemă. Tocmai de aceea Evanghelia este o veste așa de bună!

Unii se îngrijorează de faptul că, fără teama de păcat, vom ajunge să păcătuim intenționat; lucrul acesta nu este însă adevărat. Dacă ești născut din nou cu adevărat și ai o relație reală cu Dumnezeu, tu ai o natură nouă.

2 Corinteni 5:17 spune: „Căci, dacă este cineva [altoit] în Hristos [Mesia], este o făptură nouă (o creație întru totul nouă). Cele vechi [condiția morală și spirituală veche] s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi!”

Nimeni nu este perfect, și toți mai păcătuim uneori. Dar atunci când Duhul Sfânt locuiește în tine datorită mântuirii, nu te vei mai simți confortabil când greșești, deoarece în tine lucrează acum natura lui Dumnezeu. Diavolul s-ar bucura să-L vadă pe Dumnezeu întristat pentru greșelile noastre, adevărul este însă că Dumnezeu este dragoste, iar noi avem nevoie să acceptăm umili dragostea Sa și harul Său.

Schimbat prin har

În Ioan 15:5, Isus spune: „Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult (abundent) rod; căci despărţiţi de Mine [separat de uniunea vitală cu Mine] nu puteţi face nimic” (Biblia amplificată). Îmi place foarte mult acest verset deoarece îmi amintește de faptul că Dumnezeu nu Se așteaptă ca eu să mă schimb singur. El este sursa puterii și ne oferă harul și tăria de care avem nevoie pentru a face ce este bine și a ne schimba viețile.

Iată aici ce trebuuie să facem noi, în cooperare cu El, în vederea schimbării:

1. Noi auzim adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu și adevărul ne convinge de păcat. Cuvântul este cel care ne arată cine suntem și descoperă păcatul din viețile noastre. Înainte de a ști ce trebuie să schimbăm și cum, trebuie mai întâi să realizăm ceea ce am făcut greșit.

2. Ne pocăim, apoi, de păcatul nostru. A te pocăi înseamnă a-ți părea sincer rău și a dori să întorci spatele păcatului. (Vezi 1 Ioan 1:9).

3. Următorul pas este acela de a studia Cuvântul în domeniul în care avem nevoie de schimbare. De exemplu: dacă am probleme cu mânia, trebuie să studiez versete din Biblie despre mânie și iertare. Folosește Cuvântul lui Dumnezeu ca pe un medicament și păstrează-l în inima și mintea ta. Iacov 1:21 spune să „primiţi cu blândeţe Cuvântul sădit în voi [în inimile voastre] care vă poate mântui sufletele.” Cuvântul lui Dumnezeu are puterea să schimbe sufletele noastre!

Primește tot ce are Dumnezeu pentru tine și bucură-te de viață

Pentru a avea parte de binecuvântările lui Dumnezeu și a ne bucura în fiecare zi de viață, trebuie pur și simplu să luăm decizia de ne încrede în El și în Cuvântul Său, indiferent de gândurile și sentimentele noastre. Biblia este instructorul nostru care ne învață cum să dezvoltăm natura nouă pe care am primit-o și să devenim ceea ce El dorește să fim. Pune-ți un timp deoparte în fiecare zi pentru a citi și medita asupra versetelor care îți vorbesc de dragostea lui Dumnezeu, despre cine ești și ce ai dobândit în Hristos.

Efeseni 3:17 spune: „aşa încât Hristos să locuiască (să fie fixată, să rămână, să-și facă locuință definitivă) [efectiv] în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia pusă în dragoste...” Versetul acesta spune că Dumnezeu te iubește; voia Lui pentru tine este să fii copilul Său și să primești orice binecuvântare pe care o are pentru tine – neprihănirea, pacea, bucuria, purtarea de grijă, vindecarea și restaurarea. În Hristos, tu ai acum o relație personală cu Dumnezeu Tatăl, poți auzi ce El îți vorbește și poți umbla călăuzit de Duhul Sfânt, care locuiește acum în tine. În Hristos, tu ai acum acces la harul și puterea lui Dumnezeu. Și, tot datorită harului lui Dumnezeu, ești binecuvântat și te poți bucura de viață!

3684 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.