Poți fi eliberat de frică! - de Joyce Meyer

Poți fi eliberat de frică! - de Joyce Meyer

Este uimitor să vedem de cât de multe lucruri se tem oamenii. Există teamă de boală, de a-ți pierde locul de muncă, de eșec, de a te consacra în ceva, de a vorbi în public. Unii oameni se tem de lucruri cum ar fi: să dea un test, înotul, animale, insecte, înălțime sau ce le rezervă viitorul – și lista poate continua!

Oricare ar fi teama cu care te confrunți, este important să știi că ea nu vine de la Dumnezeu. De fapt, frica este una din armele de bază pe care Satana le folosește pentru a-i ține pe oameni departe de împlinirea destinului pentru viața lor.

Prin urmare, te întreb următorul lucru: Care este lucrul de care te temi azi? Este vreo situație sau circumstanță a cărei amenințare te copleșește? Este ceva care îți fură pacea sau îți provoacă îngrijorare?

În acest caz, doresc să te încurajez prin faptul că Dumnezeu te vede, te iubește și dorește să te încrezi în ajutorul Lui!

1 Ioan 4:18 (AMP) ne spune: „În dragoste nu este frică [nu există groază]; ci dragostea desăvârşită [completă, matură] izgoneşte frica...

Antidotul pentru frică este înțelegerea faptului că Dumnezeu ne iubește și dorește să ne ajute.

Atunci când mă gândesc la copiii mei – în special la vremurile când erau mici – îmi amintesc că făceam orice pentru a-i ajuta atunci când aveau probleme. Iar dacă cineva încerca să le facă vreun rău, aveau de-a face cu mine... și asta pentru că nimeni și nimic nu poate sta între mamă și copiii ei!

Dacă noi simțim astfel pentru copiii noștri, atunci ce crezi că simte Dumnezeu pentru noi? Și, spre deosebire de noi, Dumnezeu nu este limitat. Toate lucrurile sunt cu putință la El – El ne poate ajuta în orice situație, cu orice ocazie.

Evrei 13:5-6 spune: „... căci El însuşi a zis: "Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi..." Putem spune așadar plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, deci nu am de ce să mă tem. Ce mi-ar putea face oamenii?

Dumnezeu dorește să știi că El va avea mereu grijă de tine ori de câte ori te încrezi în El – mereu. Nu trebuie să știi când sau cum o va face, trebuie să fii însă sigur că El va veni întotdeauna în întâmpinarea nevoilor tale.

Chiar dacă te temi, du-te mai departe!

Trebuie să înțelegem că atunci când Domnul ne spune „nu te teme”, El nu ne spune că nu vom simți frica. Noi toți simțim că ne este frică în anumite momente din viață. Cu toate acestea, El ne spune de fapt să nu ne lăsăm controlați de frică și să nu lăsăm frica să ne împiedice să mergem înainte.

Curajul adevărat este să pășești înainte înfruntându-ți teama. Vei continua să simți că îți este frică, dar, cu toate acestea, ești hotărât – cu ajutorul lui Dumnezeu – să mergi mai departe.

Atunci când simțim că ne este frică avem de ales – mergem mai departe chiar dacă ne temem!

Nu voi uita niciodată una din experiențele mele de la începutul slujirii mele, atunci când fusesem invitată să vorbesc la o conferință. Unul dintre vorbitori și-a anulat participarea și eu a trebuit să-l înlocuiesc. Nu eram unul dintre vorbitorii principali – mi se ceruse să vorbesc doar la una din sesiunile ce se țineau în afara timpului conferinței. În acea zi, toți vorbitorii aleși pentru aceste sesiuni trebuiau să vină în față și să prezinte ce aveau să spună. Îmi amintesc că toți ceilalți vorbitori aveau titulaturi impresionante ca „pastor”, „reverend” și așa mai departe. Eu nu eram decât Joyce din Fenton, Missouri – un nimeni de nicăieri!

Când sosise timpul să mă prezint, am înlemnit. Cei prezenți erau în jur de 900 de oameni. Mie însă îmi păreau că sunt un milion! Mi-era așa de frică încât în momentul în care mi-am deschis gura nu puteam articula niciun cuvânt. Tot ce scoteam pe gură era un cârâit.

În momentul acela nu doream altceva decât să fug de pe scenă. Mintea îmi era invadată de șoaptele celui rău: Ce cauți tu aici? Asta nu-i de tine! Întoarce-te în orașul tău!

Am reușit însă cumva să mă adun și să încep să vorbesc despre ce aveam de gând să prezint în cadrul seminarului meu. Spre surprinderea mea, a doua zi a venit o mulțime de oameni să mă asculte. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am fugit de frică în acea zi, deoarece mi-aș fi pierdut binecuvântarea pe care Dumnezeu mi-o pregătise atunci pentru mine!

Vezi tu, Satana dorește să strecoare frica în noi ca să dăm înapoi și să ne trăim inutil viața. Dumnezeu dorește însă ne eliberăm de orice efect al fricii și să trăim o viață plină de împliniri! El dorește să ne bucurăm de libertate și creativitate, liberi de orice teamă sau neliniște.

În Ioan 14:27 (AMP), Isus ne spune: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea [desăvârșită]. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. [Fie ca pacea Mea desăvârșită să vă liniștească în orice împrejurare și să vă dea tăria și curajul de a face față oricărei provocări.]

Aceasta este atât o promisiune, cât și o poruncă. Prin Isus Hristos, noi ne putem bucura de o pace supranaturală, pace care depășește orice formă de siguranță pe care lumea aceasta ar putea-o oferi. Avem și noi însă ceva de făcut. Dumnezeu spune: „Nu te lăsa paralizat de frică. Împotrivește-te vrăjmașului și nu-l lăsa să te oprească!”

Ține minte următorul lucru: oricare ar fi lucrul cu care te confrunți astăzi, Dumnezeu este mai mare decât îngrijorările, problemele și temerile tale. El îți cunoaște toate nevoile înainte ca tu să le știi și Își găsește plăcerea în a-ți purta de grijă.

Poți spune așadar plin de încredere: „Domnul este ajutorul meu – nu mă voi teme de nimic!”

10715 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.