Cea mai mare lecție de viață pe care am învățat-o - de Joyce Meyer

Cea mai mare lecție de viață pe care am învățat-o - de Joyce Meyer

Dacă ai auzit mărturia mea, știi despre faptul că, în timpul copilăriei mele, am fost abuzată de tatăl meu – mintal, emoțional și sexual. Ani la rând după aceea, continuasem să trăiesc cu un sentiment permanent de vinovăție și condamnare, sentiment care mă făcea să cred că sunt cea mai mizerabilă persoană, fiind mai mereu mânioasă și foarte dificilă în relațiile cu cei din jur.

În cele din urmă, Dumnezeu m-a ajutat însă să depășesc acele răni și dureri ale trecutului și mi-a restaurat sufletul în mod miraculos. A fost o călătorie lungă ca să ajung ceea ce sunt azi și nu a fost deloc ușor. Pot spune însă cu onestitate să s-a meritat. Dumnezeu a făcut o lucrare atât de uimitoare în viața mea încât nu pot exprima în cuvinte!

Unul din versetele care mi-au schimbat cu adevărat viața de-a lungul anilor, în această călătorie a restaurării mele, este Psalmul 27:4, care spune: „Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte [insistent]: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului şi să mă minunez de templul Lui” (AMP).

Un prim lucru pe care trebuie să-l învățăm este să-L punem pe Dumnezeu pe primul loc în viața noastră. Psalmul 27:4 vorbește despre a-L căuta pe Dumnezeu și nu doar binecuvântările Sale. Nu că ar fi ceva rău în a-I cere lucrurile de care avem nevoie și care le dorim, nu acestea ar trebui însă să fie centrul atenției să căutărilor noastre.

Dumnezeu ne iubește și dorește să-Și arate dragostea față de noi. El dorește să aibă o relație personală cu noi, relație care depășește în profunzime simpla noastră căutare de Dumnezeu în situațiile de urgență sau când avem nevoie de ceva.

Îmi amintesc când Dumnezeu a vorbit inimii mele spunându-mi că dacă L-aș căuta tot timpul cu aceeași ardoare ca în momentele mele de disperare, nu m-aș afla în astfel de momente atât de des. Adevărul e că noi chiar suntem disperați după Dumnezeu tot timpul, fie că ne dăm sau nu seama de acest lucru.

Am realizat că, atunci când Îl ai pe Dumnezeu, ai tot ce îți trebuie! Totul se rezumă la a învăța să cauți fața lui Dumnezeu – cine este El, prezența Sa – și nu doar mâna Lui, sau ceea ce poate face El pentru tine.

Prin urmare... Tu, ce cauți?

Cuvântul a căuta înseamnă „a tânji”, „a râvni după ceva, a-l dori și urmări cu toată puterea ta”; a cere ceva ce este de o necesitate vitală pentru viața ta. Întrebarea este: Tu ce cauți? Care crezi că este lucrul vital pentru viața ta? Cu alte cuvinte, care crezi că este lucrul de care ai absolută nevoie în viață?

Știu foarte bine ce înseamnă să fii atât de tare rănit încât să nu poți merge mai departe dacă ceva nu se schimbă. Uneori cu toții simțim că singurul lucru pe care-l putem spune este: „Doamne, nu văd nicio soluție pentru acest domeniu din viața mea. Nu cred că voi scăpa vreodată!” Modul în care ar trebui să ne rugăm este mai degrabă acesta: „Doamne, dacă nu pot avea mai mult din Tine, nu cred că voi putea merge mai departe. Sunt flămând după Tine și, indiferent de cum vor decurge lucrurile în viața mea, îmi dau seama că Tu ești tot ce am nevoie!”

Dacă vrei să afli cu adevărat dacă Dumnezeu ocupă primul loc în viața ta, pune-ți următoarea întrebare: „Deține Dumnezeu cea mai mare parte din timpul meu?”

Gândește-te la modul în care-ți petreci timpul. Dacă Dumnezeu nu are acces la toate lucrurile pe care dorești să le faci, atunci nu El este prioritatea ta.

Îmi amintesc cum, cu mulți ani în urmă, eram așa de frustrată și mă simțeam atât de copleșită de tot ceea ce „trebuia” să fac. În vreme ce mă rugam lui Dumnezeu să-mi vină în ajutor, am realizat că, în loc să-mi planific agenda implicându-L pe Dumnezeu, eu nu făceam altceva decât să-L scot afară. În momentul în care timpul petrecut cu El devenise prioritar pentru mine, toate celelalte lucruri au fost mai ușor de gestionat și mult mai plăcute.

Vezi tu, noi putem fi atât de apropiați de Dumnezeu cât dorim să fim. Secretul este de a investi timpul nostru în relația cu El. Îți recomand ca primul moment al zilei să îl petreci cu El. Dacă nu e posibil însă acest lucru, pune-ți măcar câteva minute deoparte pentru a-ți încredința ziua în mâna Lui, asta înainte de a realiza că ești prins în treburile fiecărei zile.

Matei 6:33 spune: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”. Dumnezeu dorește să-Și arate dragostea față de tine venind în întâmpinarea nevoilor tale și împlinindu-ți dorințele inimii, care se aliniază la voia Lui pentru tine. Dacă vei trece de la „Doamne, ce poți face pentru mine?” la „Doamne, cum pot ajunge să Te cunosc mai mult și ce pot lucra pentru Tine?” vei descoperi pacea, bucuria și împlinirea cunoașterii de Dumnezeu. Atunci vei ajunge să propășești atunci în destinul menit de Dumnezeu pentru viața ta!

 

 

7170 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.