Un mod simplu de a-ți intensifica bucuria - de Joyce Meyer

Un mod simplu de a-ți intensifica bucuria - de Joyce Meyer

Iubesc Cuvântul lui Dumnezeu deoarece este manualul nostru de instrucție pentru viață! De fapt, Biblia are răspuns pentru orice problemă cu care ne confruntăm, inclusiv cum putem face ca o zi proastă să devină mai bună... și cum să intensificăm momentele noastre de bucurie în fiecare zi.

De exemplu, dacă ai o zi proastă, unul dintre lucrurile greșite pe care le poți face este să te gândești mereu la tine și la problemele tale. Asta nu face decât să înrăutățească lucrurile și mai tare! Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să îți muți atenția de la propria-ți persoană și să te concentrezi în a ajuta pe altcineva.

Apostolul Pavel spune în Fapte 20:35: „În toate privinţele v-am dat o pildă şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuşi a zis: "Este mai ferice să dai decât să primeşti."

Așadar, dacă am o zi proastă, Scriptura îmi spune că voi fi mult mai fericit dacă voi pune persoana mea deoparte și voi ajuta pe altcineva.

Poate nu simți să ajuți pe cineva – acest lucru necesită o decizie, în special atunci când ești preocupat de problemele tale sau ești abătut. Atunci când alegi să fii bun cu alții, te umpli și tu de putere și se umplu și cei pe care-i ajuți. "Este mai ferice să dai decât să primeşti" este un principiu spiritual.

Este absolut uimitor cum doar câteva cuvinte de încurajare pot schimba ziua cuiva. Uneori acestea pot schimba chiar viața unei persoane!

Acest lucru poate consta într-un apel telefonic simplu dat unor prieteni care trec printr-o perioadă dificilă, prin care să le spui că te gândești la ei și te rogi pentru situația lor. Sau poate doar să le trimiți un mesaj prin care să le faci cunoscut cât de valoroși sunt și cât de mult îți pasă de ei.

Dacă te întrebi: „Cum ar putea să mă facă fericit faptul că-i ajut pe alții?”, atunci gândește-te la dimineața zilei de Crăciun.

Ai petrecut timp cumpărând cadouri, pentru chiar ai cheltuit foarte mult. Le-ai împachetat mai apoi și le-ai așezat frumos sub bradul de Crăciun pentru copii și cei apropiați. Și, în sfârșit vine și momentul să fie deschise!

Cu siguranță e foarte distractiv să primești un cadou și să-l deschizi; totuși, partea cea mai frumoasă este să-i privești pe ceilalți cum își deschid cadourile lor. De ce? Deoarece te-ai sacrificat și ai investit bani și timp pentru un astfel de moment. Prin urmare, în timp ce-i privești cum își deschid cadourile, satifăcut de ceea ce ai făcut pentru ei, viața ta se umple de bucurie.

Am citit recent o poveste uimitoare, pe acest subiect, despre William Booth, fondatorul organizației Armatei Salvării. Era în anul 1910, în ajun de Crăciun și, datorită faptului că era bolnav, nu a putut să participe la convenția anuală a organizației. Ajunsese invalid și vederea îi era foarte slăbită.

De obicei, Booth era vorbitorul principal în cadrul acestor convenții, unde împărtășea un mesaj de încurajare cu acei bărbați și acele femei care slujiseră ore în șir pentru acel Crăciun. Anul acela, însă, știind că nu va putea particicpa, a decis să trimită un mesaj printr-o telegramă care putea fi citit tuturor celor din audiență.

Booth și-a cercetat inima și gândurile și a privit retrospectiv la toți anii săi de slujire, căutând un mesaj care putea sumariza viața lui și misiunea Armatei Salvării. Dorea să compună un discurs încurajator pentru acești bărbați și aceste femei.

În acea seară, în auzul tuturor participanților la convenție, moderatorul anunța faptul că William Booth nu poate fi prezent datorită stării sale de sănătate. Toți păreau să fie dezamăgiți; totuși, îi anunța faptul că Booth trimisese un mesaj, care dorea să fie împărtășit în absența lui.

Moderatorul a deschis telegrama și a citit apoi mesajul de un singur cuvânt al lui William Booth: „Alții.”

Povestea aceasta mi-a vorbit personal! Este atât de ușor să ne focalizăm pe persoana noastră – ce dorim noi și ce credem noi. Adu-ți aminte ce spune Fapte 20:35: Dumnezeu ne spune că atunci când facem prioritate din alții, toate celelalte lucruri se vor aranja... și vom sfârși prin a fi incredibil de fericiți.

Iată aici un alt verset biblic care spune la fel de bine acest lucru: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Cuvântul lui Dumnezeu ne arată în mod clar că atunci când avem o nevoie în viața noastră, soluția care lucrează cel mai bine este a-i ajuta pe alții.

Treci printr-o perioada dificilă? Ai nevoie de străpungere într-un anumit domeniu al vieții tale? Dacă da, Psalmul 37:3 este răspunsul la orice problemă cu care te confrunți:

Încrede-te (bazează-te, bizuiește-te, ai încredere) în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie” (Biblia Amplificată).

Ideea principală este următoarea: Încrede-te în Domnul și fă bine! Atunci când îți pui încrederea și speranța în Domnul și te dedici în a-i ajuta pe alții, îngrijindu-te de problemele lor, nu faci altceva decât să-I deschizi ușa lui Dumnezeu pentru a veni și a face lucruri incredibile în viața ta.

Dorești să-ți faci viața de zi cu zi mai bună? Dorești să te bucuri chiar și în vremurile dificile din viața ta? Atunci începe prin a pune deoparte câteva minute în fiecare zi pentru a te gândi cum îi poți ajuta pe alții.

Atunci când te concentrezi asupra altora vei vedea cum binecuvântările Domnului se vor întoarce mereu asupra ta!

3518 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.