Schimbarea care mi-a transformat viața - de Joyce Meyer

Schimbarea care mi-a transformat viața - de Joyce Meyer

La vârsta de 9 ani am început să fumez și am continuat să o fac mulți ani de atunci. Îmi plăcea! Prin urmare, mi-a fost foarte greu să iau decizia de a renunța la fumat. De fiecare dată când încercam să renunț, reușeam doar pentru câteva ore, după care mă învârteam prin jur, scotoceam în gunoi după mucuri de țigară sau mă căutam prin buzunare – oriunde credeam că aș găsi vreuna!

Nu am reușit până când nu am primit o revelație: Mă îngropam singură în groapa înfrângerii datorită mărturisirilor mele negative.

A trebuit să mă opresc din a-mi spune că nu am nicio șansă la a birui.

Slavă Domnului că realizasem în cele din urmă faptul că eșecurile mele se datorau lucrurilor negative pe care le spuneam despre mine. Multă vreme obișnuiam să spun: „Știu că nu voi reuși niciodată să renunț la fumat. Și dacă se va întâmpla acest lucru, o voi sfârși probabil îngrășându-mă foarte mult.”

Dumnezeu reușise însă în cele din urmă să ajungă la inima mea și să mă ajute să înțeleg că dacă nu-mi voi schimba modul de vorbire, nu mă voi schimba niciodată. A început, mai apoi, să pună în inima mea dorința de a rosti ceea ce îmi doresc să fiu, nu ceea ce sunt.

Am început așadar să spun lucruri de genul: „Nu mai suport să fumez! Țigările miros îngrozitor și pe deasupra sunt și scumpe. Nu mai fumez!”

La început, îmi părea absurd ceea ce fac, deoarece eu făceam aceste declarații în timp ce continuam să fumez. Cu toate acestea, la un interval de aproximativ o săptămână de când începusem să-mi schimb modul de vorbire, am realizat că primisem harul de la Dumnezeu să nu mai fumez.

Ceea ce am învățat din această experiență a fost faptul că eu nu mă pot ridica mai presus de ceea ce mărturisesc cu gura mea. Și am mai descoperit de asemenea că sunt două lucruri care trebuie făcute pentru a ține gura sub control: mult ajutor din partea lui Dumnezeu și disciplină sau înfrânare.

Dumnezeu m-a învățat să vorbesc ca El.

Proverbe 18:21 spune următorul lucru: „Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii...”, iar Evrei 4:14 spune că Isus este Marele nostru Preot și că noi trebuie „să rămânem tari în mărturisirea noastră [de credință și să ne agățăm în mod stăruitor de încrederea noastră totală în El ca Mântuitor]” (Biblia amplificată).

Cuvântul mărturisire înseamnă „să spui același lucru ca”. Ca Mare Preot al mărturisirii noastre, Isus poate să facă numai ce spunem noi în acord cu Cuvântul Său. Este așadar vital pentru noi creștinii să învățăm să rostim Cuvântul lui Dumnezeu și nu doar cuvinte bazate pe ceea ce simțim sau ceea ce spun alții despre noi.

Cred, acum, că vom avea un mare succes în această privință dacă ne concentrăm mai degrabă la ceea ce ar trebui să rostim cu gura noastră, decât la toate lucrurile pe care nu ar trebui să le spunem. Este un mod de autoapărare atunci când spunem lucruri de genul: „Nu ar trebui să fac acel lucru... ar fi bine să fac asta...”.

Doresc să te încurajez în a te asculta și a analiza modul tău de vorbire. Unde este inima ta? Biblia spune că din prisosul inimii vorbește gura (vezi Luca 6:45). Trebuie să ne oprim din a mai spune lucruri de genul: „O, nu asta am vrut să spun. Am glumit doar.” Trebuie să începem de asemenea să dăm socoteală pentru cuvintele pe care le rostim.

Adevărul e că lucrurile pe care le rostim vin din ceva ce s-a format deja în inima noastră. Poți determina prin urmare cum e inima ta, ascultându-te ceea ce spui. Poți auzi amărăciune și invidie... nesiguranță sau nefericire.

Cum vorbești atunci când treci printr-o perioadă dificilă? Sau atunci când nu primești ceea ce dorești? Amintește-ți că ceea ce spui arată cine ești tu cu adevărat!

Schimbarea modul tău de vorbire îți va schimba inima.

Ai nevoie de o schimbare a inimii? Toți avem nevoie. Toți mai avem încă spațiu suficient pentru a crește în relația noastră cu Dumnezeu. Și singura cale de a progresa este de a vorbi limba Lui. Dacă vei face acest lucru, vei:

  • binecuvânta tot ce poate fi binecuvântat. Biblia ne spune că avem puterea de a binecuvânta sau a blestema prin cuvintelor noastre. (Vezi Iacov 3:8 – 10).

  • fii mulțumitor și vei afirma acest lucru! (Vezi Psalmul 100:4). Nu te opri doar la a te gândi cât de mult apreciezi pe cineva – spune-i-o!

  • fii o persoană care va aduce încurajare. Fă efortul de a încuraja pe cineva în fiecare zi.

  • spune adevărul!

  • vorbi Cuvântul lui Dumnezeu. Citește și memorează versete care au de-a face cu lucrurile pe care vrei să le schimbi sau să le biruiești, cum ar fi: mânia, neiertarea, nesiguranța...

  • înceta a mai vorbi prea mult. Fii grabnic la ascultare și încet la vorbire. (Vezi Iacov 1:19.)

Dumnezeu dorește să-I ceri în rugăciune să te ajute să îți folosești gura pentru a spune lucrurile care trebuie. Dacă vei face asta, viața ta va fi transformată!

9170 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.