Nu mușca momeala ofensei - de Joyce Meyer

Nu mușca momeala ofensei - de Joyce Meyer

Te-ai simțit vreodată ofensat? Ți-a rănit vreodată cineva atât de tare sentimentele încât ai deschis ușa conflictului și a mâniei sau ai distrus relația?

În fiecare zi suntem expuși multor situații în care putem fi ofensați. Pot fi cazuri minore, ca atunci când cineva îți taie calea în trafic sau îți ocupă locul de parcare. Alteori putem fi profund răniți de comentariile tăioase ale unui prieten.

Ceea ce mulți oameni nu știu, este faptul că ofensa este una dintre cele mai puternice unelte ale diavolului pe care o folosește pentru a ne fura pacea și binecuvântările lui Dumnezeu.

Cuvântul „ofensă” vine de la cuvântul din limba greacă, scandalon. Este un cuvânt interesant care, în mod literal, descrie o capcană cu o momeală pentru a ademeni animalele.

În mod similar, ofensa este momeala folosită de diavol pentru a ne atrage în capcană. El se va folosi de cuvintele sau acțiunile oamenilor pentru a ne tulbura mintea și a ne stârni emoțiile. Se folosește de această momeală pentru a ne atrage spre amărăciune, resentimente, neiertare, conflict, ură și răzbunare.

Adesea spun că Satana folosește acest tratament pentru a ne face să ne supărăm. El cunoaște slăbiciunile noastre și știe care buton trebuie să-l apese pentru a ne stârni.

Vestea bună este că noi suntem mai deștepți decât vrăjmașul nostru deoarece noi avem gândul lui Hristos! (Vezi 1 Corinteni 2:16). Noi putem afla adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu și astfel să nu ajungem să mușcăm momeala.

Altfel spus, atunci când cineva încearcă să te ofenseze, tu decizi dacă te lași afectat sau nu.

Poate îți spui: „Joyce, uneori este așa de greu să nu mă ofensez!” Înțeleg ce simți. Putem însă să refuzăm să ne lăsăsm afectați de acea ofensă deoarece Dumnezeu este Cel care face să rodească în noi înfrânarea (vezi Galateni 5:22-23). Aceasta înseamnă că ne putem controla sentimentele, cu ajutorul lui Dumnezeu și să fim responsabili de modul în care răspundem situațiilor provocatoare.

Este ușor să evităm propriile noastre probleme și să punem responsabilitatea pe umerii altcuiva, spunând: „Dacă nu m-ai fi supărat, nu m-aș simți așa acum” sau „Dacă ai face asta, aș fi fericit.”

Adevărul este însă acela că nu vom scăpa niciodată de probleme atâta timp cât aruncăm vina asupra altuia. Nu spun prin aceasta că ceilați oameni nu greșesc și ei; totuși, chiar dacă nu putem controla ceea ce fac ceilalți, noi putem însă alege cum reacționăm la faptele lor!

1 Corinteni 13:5 spunee că dragostea „nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău.” Dragostea este o alegere! Eu pot alege să iert și să dau drumul supărării sau să mă ofensez și să las rana aceea sufletească să se transforme în ceva mult mai rău.

De exemplu, uneori ofensa își începe procesul precum o tăietură mică. Deși tăietura pare mică, dacă nu o îngrijești, ea poate supura. În timp, ea se poate infecta foarte rău și îți va produce multă durere.

Din experiența mea îți pot spune că este mult mai bine să rezolvi o problemă, cât este încă mică. Este bine să te ocupi de ea cârt de repede posibil, înainte de a ajunge să prindă rădăcini și să devină o chestiune mult mai serioasă.

Am învățat că, cu cât mai repede aleg să iert pe cineva, cu atât mai ușor se rezolvă situația. Asta înseamnă uneori ca tu să fii cel care merge primul să-și ceară iertare și să facă pace – chiar și atunci când nu e vina ta!

Cu cât facem mai mult ce este bine, cu atât mai ușor abordăm orice ofensă. Cu cât iert mai repede și refuz a mă lăsa ofensat, cu atât mai multă pace am în viața mea. Vei realiza la un moment dat că, dacă te lași ofensat, lucrul acesta nu-l va schimba pe cel care te-a ofensat și nici nu va rezolva problema – te va face să fii mai înverșunat și mânios.

Spun adesea că atunci când rămâi supărat pe cineva care te-a rănit, e ca și cum ai lua otravă așteptând ca vrăjmașul tău să moară. Nu pe ei îi rănești – ție îți faci rău!

Au fost momente când mă supăram pe soțul meu și supărarea aceea îmi distrugea toată ziua. Eram hotărâtă să-l facă să plătească pentru ce mi-a făcut. Dacă el se afla în sufragerie uitându-se la televizor, intenționat nu mă duceam acolo pentru a evita să vorbesc cu el. Problema e că lui Dave nici că-i păsa. El putea sta acolo liniștit să vizioneze canalul de sport, simțindu-se foarte bine, în timp ce eu credeam că „i-am făcut-o!” El însă probabil își spunea: „Perfect, am reușit să am parte de un moment de liniște!”

Psalmul 34:14 ne spune să căutăm pacea și să alergăm după ea. De-a lungul timpului am învățat (de multe ori în modul cel mai greu posibil) cât de valoroasă este pacea supranaturală a lui Dumnezeu. Acum, refuz pur și simplu să trăiesc fără să o am! Este mult mai minunat să fii plin de pace decât de noxele rezultate în urma neiertării din inima mea.

Situațiile în care poți fi ofensat nu vor dispărea niciodată, putem însă să abordăm cu înțelepciune tacticile diavolului și să răspundem într-un mod corect.

Așadar, data viitoare când vei fi ispitit să te ofensezi, nu mușca momeala! Adu-ți mereu aminte că poți alege ce să faci. Poți alege să te superi și să fii mânios… sau poți decide să ierți, să crezi în ceea ce este cel mai bun în alții și să te bucuri pe pacea supranaturală a lui Dumnezeu.

8983 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.