Găsește puterea prin care vei fi mereu biruitor - de Joyce Meyer

Găsește puterea prin care vei fi mereu biruitor - de Joyce Meyer

După ce am devenit creștină, mulți ani la rând nu experimentasem nicio biruință în viața mea de zi cu zi. Eram într-o stare jalnică deoarece sufletul meu mai purta încă răni din trecut, care mă făceau să mă simt nesigură, mânioasă, suspicioasă în ce-i privește pe cei din jur și mi-era foarte greu să mă înțeleg cu ei. Deși Îl iubeam pe Dumnezeu și mergeam la biserică în fiecare săptămână, nu aveam nicio idee că aveam la dispoziție puterea de a birui orice durere a trecutului și orice luptă pe care o dădeam zilnic. Orice lucru cu care mă confruntam, mă biruia.

Am fost însă atât de recunoscătoare atunci când am aflat în Cuvântul lui Dumnezeu că El nu este doar puternic, ci și dorește să ne umple cu această putere a Sa. În Cuvântul Său, El ne promite viață din abundență în Hristos Isus și aceasta pentru că El a biruit lumea! (vezi Ioan 10:10; 16:33).

Adevărul e că noi, creștini fiind, nu trebuie să fim slabi, patetici, demni de milă, abia ducându-ne viața. Noi putem dobândi puterea lui Dumnezeu care ne abilitează să facem tot ce este nevoie în viață!

Nu există viață fără probleme

Unii oameni au această mentalitate greșită potrivit căreia odată ce și-au predat viața lui Isus, nu vor mai avea niciun fel de probleme în viață. Ar fi frumos să fie așa; în lumea aceasta VOM avea însă necazuri. Vestea bună este că ne putem bucura, în ciuda necazurilor cu care ne confruntăm, și aceasta pentru că Isus a biruit lumea.

În Ioan 16:33 (Biblia amplificată), Isus spune: „… În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi [fiți încrezători, neînfricați, plini de bucurie], Eu am biruit lumea.”

Nimeni nu îți poate promite o viață lipsită de probleme, Dumnezeu promite însă că dacă îți vei pune încrederea în El, îți va da credința care te va ridica deasupra problemelor cu care te confrunți. Și după ce vei trece prin ele, vei deveni mai puternic decât înainte.

Adevărul despre puterea lui Dumnezeu

A ști că poți avea puterea lui Dumnezeu pentru a trăi în lumea aceasta este una, a învăța însă să crezi acest adevăr și să umbli în el este cheia spre biruința asupra încercărilor și suferințelor prin care treci. Iubesc versetul din Filipeni 3:10 deoarece ne spune că noi putem experimenta aceeași putere care L-a înviat pe Hristos din morți.

Apostolul Pavel spune în acest verset că ținta lui era „să-L cunosc pe El [prin experiență să devin complet familiar cu El, înțelegând mai profund minunile remarcabile ale persoanei Sale] şi [prin aceeași experiență] puterea învierii Lui [care inundă și este activă în viața credincioșilor], şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea [la fel ca El în interior] cu moartea Lui [murind cum a murit El]” (Biblia amplificată).

Aceasta este o promisiune uimitoare și încurajatoare din partea lui Dumnezeu, întrucât noi toți ne confruntăm cu probleme și avem slăbiciuni pe care nu le putem birui prin puterile sau eforturile noastre. Dacă suntem însă hotărâți să ne încredem în Dumnezeu în orice situație, tot timpul, putem duce lupta bună a credinței prin harul SĂU.

Mai mult decât biruitor prin Isus Hristos

Romani 8:37 (Biblia amplificată) spune: „Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit [atât de mult încât a murit pentru noi].” Iubesc fraza aceasta „mai mult decât biruitori.” Ce înseamnă însă cu adevărat?

A fi mai mult decât biruitor înseamnă că, înainte de a avea vreodată o problemă, tu ești încrezător că indiferent ce va fi, tu vei birui prin relația ta cu Hristos. Cu alte cuvinte, tu știi că deții victoria înainte de a se ivi problema.

Acum, pentru a ne „califica” să primim această putere, noi trebuie să venim mai întâi în acel punct în care să recunoaștem că noi, prin noi înșine, suntem slabi și limitați fără Dumnezeu. Dacă nu am avea niciun fel de slăbiciuni, nu am mai realiza că avem nevoie de El. Și una dintre cele mai bune rugăciuni pe care le poți face este aceasta: „Doamne, am nevoie de Tine, căci fără Tine sunt un nimic!” (Vezi Ioan 15:5).

Este foarte important să înțelegem acest lucru deoarece dacă așteptăm să depindem de Dumnezeu numai atunci când intervine o problemă prea grea pentru noi ca să-i facem față, vom fi sortiți căderii.

Cel mai bun lucru pe care-l putem face pentru a trăi o viață de biruință este să-L căutăm în permanență pe Dumnezeu, cu toată inima noastră, recunoscând că avem nevoie disperată de El tot timpul. Petrece timp cu El în rugăciune și studiază Cuvântul Său în fiecare zi. Apoi, când vin peste tine furtunile vieții, vei fi încrezător că în Hristos ai tot ce îți trebuie pentru a le birui... și vei experimenta puterea învierii Lui care te va ridica desupra lor!

6157 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.